Вернуться назад Распечатать

Горбуша під сиром

Горбуша під сиром
Горбуша, запечена з сиром - ніжне блюдо, яке сподобається всім без винятку. Соковиті рибні шматочки, в поєднанні з сиром чудово поєднуються один з одним, а спеції надають страві пікантності. Давайте приготуємо з вами горбушу, запечений під сиром і воно стане вашим коронною стравою на святковому столі!

Горбуша з сиром в духовці


Інгредієнти:

  • сир - 200 г;

  • горбуша - 1 кг;

  • сік лимонний - за смаком;

  • майонез - 150 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, спочатку потрошимо рибу і нарізаємо її на стейки товщиною приблизно 2 см. Кожен шматочок з обох сторін натираємо спеціями за смаком. Тепер беремо неглибоку форму для запікання, застеляємо її фольгою, викладаємо горбушу і скроплюємо лимонним соком. Зверху змащуємо стейки тонким шаром домашнього майонезу . Сир натираємо на середній тертці, посипаємо їм рибу і випікаємо близько 30-40 хвилин в духовці при 180 градусах. Подаємо блюдо гарячим з улюбленим гарніром - відварним рисом або овочами.

    Горбуша під сиром, з помідорами


    Інгредієнти:

  • горбуша - 1 кг;

  • цибулина - 2 шт.;

  • помідори - 4 шт.;

  • плавлений сирок - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • майонез - 150 мл;

  • сир - 150 г;

  • спеції;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Свіжу горбушу очищаємо скребком від луски, відрізаємо голову, хвіст, розпорюємо черево і витягуємо всі нутрощі. Потім промиваємо рибу під водою, прибираємо сіру плівочку, обсушуємо рушником і розбираємо на філе. Акуратно відокремлюємо його від кісток і нарізаємо на шматочки.
    Натираємо рибу сіллю, присипаємо чорним меленим перцем, укладаємо шматочки в глибоку миску і даємо їм просочитися спеціями протягом 10 хвилин. Цим часом вмикаємо духовку, виставляємо температуру 180 градусів і залишаємо нагріватися.
    Чистимо цибулину, нарізаємо півкільцями і заливаємо водою. Помідори шаткуємо кубиками, сир плавлений і простий натираємо за
    Горбуша під сиром
    окремо на крупній тертці. Очищаємо від шкірки і видавлюємо часничок його через прес прямо в тарілку до томатів. Отриману масу трохи підсолюємо, присипаємо меленим перцем, додаємо сир і перемішуємо до однорідності.
    Деко змащуємо рослинним маслом, викладаємо шкіркою вниз шматочки горбуші, покриваємо ріпчастою цибулею і ставимо на 20 хвилин у розігріту духовку. Потім укладаємо на поверхню пропеченного лука сирну масу з помідорами, закриваємо духовку і запікаємо горбушу ще хвилин 10. Готову рибку перекладаємо за допомогою кухонної лопатки на велике плоске блюдо і насолоджуємося її божественним смаком.