Горбуша, запечена з сиром - ніжне блюдо, яке сподобається всім без винятку. Соковиті рибні шматочки, в поєднанні з сиром чудово поєднуються один з одним, а спеції надають страві пікантності. Давайте приготуємо з вами горбушу, запечений під сиром і воно стане вашим коронною стравою на святковому столі!
Горбуша з сиром в духовці
Інгредієнти: сир - 200 г; горбуша - 1 кг; сік лимонний - за смаком; майонез - 150 мл; спеції. Приготування Отже, спочатку потрошимо рибу і нарізаємо її на стейки товщиною приблизно 2 см. Кожен шматочок з обох сторін натираємо спеціями за смаком. Тепер беремо неглибоку форму для запікання, застеляємо її фольгою, викладаємо горбушу і скроплюємо лимонним соком. Зверху змащуємо стейки тонким шаром домашнього майонезу . Сир натираємо на середній тертці, посипаємо їм рибу і випікаємо близько 30-40 хвилин в духовці при 180 градусах. Подаємо блюдо гарячим з улюбленим гарніром - відварним рисом або овочами.
Горбуша під сиром, з помідорами
Інгредієнти: горбуша - 1 кг; цибулина - 2 шт.; помідори - 4 шт.; плавлений сирок - 1 шт.; часник - 3 зубчики; майонез - 150 мл; сир - 150 г; спеції; рослинна олія - 4 ст. ложки. Приготування Свіжу горбушу очищаємо скребком від луски, відрізаємо голову, хвіст, розпорюємо черево і витягуємо всі нутрощі. Потім промиваємо рибу під водою, прибираємо сіру плівочку, обсушуємо рушником і розбираємо на філе. Акуратно відокремлюємо його від кісток і нарізаємо на шматочки.
Натираємо рибу сіллю, присипаємо чорним меленим перцем, укладаємо шматочки в глибоку миску і даємо їм просочитися спеціями протягом 10 хвилин. Цим часом вмикаємо духовку, виставляємо температуру 180 градусів і залишаємо нагріватися.
Чистимо цибулину, нарізаємо півкільцями і заливаємо водою. Помідори шаткуємо кубиками, сир плавлений і простий натираємо за
окремо на крупній тертці. Очищаємо від шкірки і видавлюємо часничок його через прес прямо в тарілку до томатів. Отриману масу трохи підсолюємо, присипаємо меленим перцем, додаємо сир і перемішуємо до однорідності.
Деко змащуємо рослинним маслом, викладаємо шкіркою вниз шматочки горбуші, покриваємо ріпчастою цибулею і ставимо на 20 хвилин у розігріту духовку. Потім укладаємо на поверхню пропеченного лука сирну масу з помідорами, закриваємо духовку і запікаємо горбушу ще хвилин 10. Готову рибку перекладаємо за допомогою кухонної лопатки на велике плоске блюдо і насолоджуємося її божественним смаком.