Горбуша має важливе відмінність і перевага серед інших представників сімейства лососевих - вона доступна і при цьому не менш смачна, ніж її побратими. У цій статті ми розповімо вам про варіанти недорогого і не жирного страви на вечерю, а точніше про горбуші, запечена з грибами.
Горбуша з грибами і сиром
Інгредієнти: свіжа горбуша - 1 тушка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; гриби (печериці) - 180 г; твердий сир - 90 г; майонез; сіль, перець; рослинне масло. Приготування Рибу споліскуємо, відокремлюємо філе і чистимо його від кісток. Нарізаємо порційними шматочками філе. Овочі та гриби пасеруємо на рослинній олії до м'якості. Шматочки риби укладаємо на деко, а поверх розподіляємо пасеровані овочі. Тертий сир змішуємо з домашнім майонезом , сіллю і перцем і розподіляємо масу поверх овочевий подушки. Запікаємо горбушу під сиром з грибами при 180 градусах 20 хвилин.
Рулет з горбуші з грибами
Інгредієнти: фарш з філе горбуші - 500 г; гриби - 200 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сметана; яйце - 1 шт.; зелень - за смаком; панірувальні сухарі; сіль, перець. Приготування Фарш з горбуші ретельно солимо і перчимо. Викладаємо фарш рівним шаром на лист клейонки або фольги. Нарізаємо гриби і обсмажуємо до готовності з ріпчастою цибулею. Начинку розподіляємо поверх шару рибного фаршу і скачуємо все в рулет. Змащуємо рулет збитим яйцем і посипаємо панірувальними сухарями .
Рулет з горбуші в духовці з грибами буде готовий через 20 хвилин при 200 градусах.
Горбуша, фарширована грибами
Інгредієнти: горбуша (філе) - 1 кг; печериці - 200 г; вершкове масло - 1 ст. ложка; оливкова олія - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 1 шт.; хліб - 2-3 шматочка; твердий сир - 1/2 ст.; чебрець - 1/4 ч. ложки; сіль, перець. Приготування Філе споліскуємо і обсушуємо кухонними рушниками. Надрізаємо шматочки філе уздовж, але не
до кінця, утворюючи "книжку".
У сковороді розтоплюємо столову ложку вершкового масла з такою ж кількістю оливкової олії і обсмажуємо на суміші гриби з цибулею. По закінченні готування кладемо на сковороду подрібнений часник. Приправляємо готову начинку чебрецем, сіллю і перцем. Змішуємо гриби з хлібною крихтою і сиром, після чого розподіляємо масу між двома половинками філе і накриваємо начинку верхній з них.
Випікаємо рибу 20-25 хвилин при 200 градусах, після чого подаємо до столу з вершковим соусом, гарніром з картоплі і свіжої зеленню.