Вернуться назад Распечатать

Камбала у фользі в духовці

Камбала у фользі в духовці
Камбала дуже проста в приготуванні риба, соковите і щільне м'ясо якої важко пересушити. Ще більше полегшує приготування у фользі, яка дозволяє зберегти всі соки з риби. Саме про те, як приготувати камбалу у фользі ми і вирішили поговорити в цій статті.

Камбала, запечена у фользі


Інгредієнти:

  • лимонна цедра - 2 ч. ложки;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець;

  • часник - 2 зубчики;

  • філе камбали - 4 шт.;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Лимонну цедру змішати з оливковою олією, сіллю і перцем. Часник пропускаємо через прес і також додаємо до масляної суміші. Натираємо часниковим маслом рибні філе і загорнути їх фольгою. Приготування камбали у фользі займе близько 8 хвилин при 210 градусах, після чого рибу можна подавати до столу з часточкою лимона і гарніром з запеченої спаржі .

    Рецепт камбали у фользі


    Інгредієнти:

  • філе камбали - 4 шт.;

  • тертий "Пармезан" - 1/2 ст.;

  • хлібна паніровка - 1/2 ст.;

  • каперси - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Філе камбали солимо і перчимо з обох сторін, після чого обертаємо фольгою і кладемо в розігріту до 210 градусів духовку на 5-7 хвилин. Напівготову рибу викладаємо на змащене деко і рівномірно розподіляємо по поверхні суміш тертого "Пармезану" і хлібної панірування. Випікаємо рибу ще 10 хвилин при 180 градусах, або поки на поверхні не утворюється золотава скоринка.
    Поки риба запікається, займемося соусом. Масло розтоплюємо в сотейнику і змішуємо з каперсами і лимонним соком. Додаємо сіль і перець за смаком. Подаємо рибу з соусом до столу.

    Рецепт приготування камбали у фользі з овочами


    Інгредієнти:

  • філе камбали - 4 шт.;

  • сіль;

  • морква - 4 шт.;

  • пастернак - 4 шт.;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 6 ст. ложок;

  • свіжий чебрець - 2 ч. ложки;

  • Камбала у фользі в духовці

  • цедра 1 лимона.


  • Приготування
    Перед тим, як готувати камбалу у фользі, рибне філе солимо з обох сторін і відкладаємо в сторону. Морква і пастернак натираємо і змішуємо з олією і дрібкою солі. В іншій невеликій мисці з'єднуємо вершкове масло з подрібненим чебрецем і лимонною цедрою.
    Ділимо терту моркву і пастернак на 4 порції, кожну з яких кладемо гіркою в форму для випічки. Поверх овочевих гірок кладемо філе камбали і розподіляємо поверх нього масляну суміш. Накриваємо блюдо фольгою і випікаємо 20 хвилин при 190 градусах, а потім ще 10 без фольги.