Камбала дуже проста в приготуванні риба, соковите і щільне м'ясо якої важко пересушити. Ще більше полегшує приготування у фользі, яка дозволяє зберегти всі соки з риби. Саме про те, як приготувати камбалу у фользі ми і вирішили поговорити в цій статті.
Камбала, запечена у фользі
Інгредієнти: лимонна цедра - 2 ч. ложки; оливкова олія - 1 ст. ложка; сіль, перець; часник - 2 зубчики; філе камбали - 4 шт.; рослинне масло. Приготування Лимонну цедру змішати з оливковою олією, сіллю і перцем. Часник пропускаємо через прес і також додаємо до масляної суміші. Натираємо часниковим маслом рибні філе і загорнути їх фольгою. Приготування камбали у фользі займе близько 8 хвилин при 210 градусах, після чого рибу можна подавати до столу з часточкою лимона і гарніром з запеченої спаржі .
Рецепт камбали у фользі
Інгредієнти: філе камбали - 4 шт.; тертий "Пармезан" - 1/2 ст.; хлібна паніровка - 1/2 ст.; каперси - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; вершкове масло - 2 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка. Приготування Філе камбали солимо і перчимо з обох сторін, після чого обертаємо фольгою і кладемо в розігріту до 210 градусів духовку на 5-7 хвилин. Напівготову рибу викладаємо на змащене деко і рівномірно розподіляємо по поверхні суміш тертого "Пармезану" і хлібної панірування. Випікаємо рибу ще 10 хвилин при 180 градусах, або поки на поверхні не утворюється золотава скоринка.
Поки риба запікається, займемося соусом. Масло розтоплюємо в сотейнику і змішуємо з каперсами і лимонним соком. Додаємо сіль і перець за смаком. Подаємо рибу з соусом до столу.
Рецепт приготування камбали у фользі з овочами
Інгредієнти: філе камбали - 4 шт.; сіль; морква - 4 шт.; пастернак - 4 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; вершкове масло - 6 ст. ложок; свіжий чебрець - 2 ч. ложки; цедра 1 лимона. Приготування Перед тим, як готувати камбалу у фользі, рибне філе солимо з обох сторін і відкладаємо в сторону. Морква і пастернак натираємо і змішуємо з олією і дрібкою солі. В іншій невеликій мисці з'єднуємо вершкове масло з подрібненим чебрецем і лимонною цедрою.
Ділимо терту моркву і пастернак на 4 порції, кожну з яких кладемо гіркою в форму для випічки. Поверх овочевих гірок кладемо філе камбали і розподіляємо поверх нього масляну суміш. Накриваємо блюдо фольгою і випікаємо 20 хвилин при 190 градусах, а потім ще 10 без фольги.