Пропонуємо вам приготувати казково соковиті і дивовижно смачні котлетки з лосося, які чудово підійдуть до картопляному пюре і відварною макаронів.
Рецепт котлет з лосося з імбиром
Інгредієнти: філе лосося - 450 г; білий винний оцет - 125 мл; цибуля-порей - 1 стебло; кунжут - 2 ст. ложки; соус соєвий - 2 ст. ложки; вода - 1 ст.; цукровий пісок - 2 ст. ложки; сухарі панірувальні - 05 ст. ложки; спеції; масло рослинне - 1 ст. ложка; імбир свіжий - 100 р. Приготування Імбир очищаємо, беремо невеликий шматочок 1 сантиметр і натираємо його на дрібній тертці, а решту шаткуємо тонкими скибочками. Потім наливаємо в ковшичек воду, доводимо до кипіння, додаємо винний оцет, цукор, кидаємо скибочки імбиру і варимо на слабенькому вогні хвилин 30. Далі обережно відкидаємо імбир на друшляк і залишаємо його остигати. Філе лосося і цибулю подрібнити кубиками, перемішуємо, вливаємо соєвий соус , кладемо тертий імбир і мелений перчик. Далі формуємо з фаршу невеликі котлетки, обвалюємо їх у суміші панірувальних сухарів і насіння кунжуту. Обсмажуємо в розігрітому маслечко приблизно по 5 хвилин з кожної сторони. Подаємо страву з приготованим раніше імбиром.
Рецепт рибних котлет з лосося
Інгредієнти: консервований лосось - 450 г; яєчний порошок - 05 ст.; крекери - 8 шт.; лимон - 1 шт.; спеції; червона ікра - за смаком; олія оливкова. Для соусу:
натуральний йогурт - 05 ст.; лимонний сік - за смаком; хрін - 1 ст. ложка. Приготування Отже, з риби обережно зливаємо сік, перекладаємо лосося в миску і добре розминаємо виделкою. Додаємо подрібнені крекери і всипаємо яєчний порошок. Все ретельно перемішуємо і формуємо з фаршу 4 котлетки. Посипаємо їх меленим перцем і обсмажуємо на оливковій маслечко за 3 хвилинки з кожного боку. Для приготування соусу змішуємо йогурт, тертий хрін і лимонний сік. Викладаємо рибні котлети з лосося на тарілки, зверху поливаємо соусом і прикрашаємо ікрою і скибочками лимона.
Котлети з рибного фаршу лосося
Інгредієнти: панірувальні сухарі - 1 ст.; фарш лосося - 900 г; кріп; майонез - 1 ст. ложка; цибулина - 1 шт.; яйце - 2 шт.; спеції. Приготування Розглянемо ще один спосіб, як приготувати котлети з лосося. Чистимо цибулину, дрібно нарізаємо, або натираємо на тертці, змішуємо з фаршем лосося, кладемо майонез, розбиваємо яйця, додаємо кріп і панірувальні сухарі. Солимо, перчимо фарш за смаком і все гарненько перемішуємо до отримання однорідної маси. Далі формуємо мокрими руками невеличкі котлетки. Ставимо на середній вогонь сковорідку, наливаємо в неї масло й обсмажуємо рибні котлетки до утворення апетитною скоринки з двох сторін.