Рецепт риби в клярі зі сметаною досить простий. Це приголомшливо смачне блюдо готується дуже легко, але зате виходить смачною, ситною і апетитним. Давайте ж не буде витрачати час даремно, і дізнаємося, як приготувати ніжну рибу в клярі зі сметаною і хрусткою скоринкою.
Риба в клярі зі сметаною
Інгредієнти: рибне філе - 500 г; сметана - за смаком; яйце - 2 шт.; борошно пшеничне. Приготування Отже, спочатку давайте приготуємо кляр для нашої рибки. Для цього розбиваємо в миску яйця, збиваємо їх за допомогою віночка або міксера на маленькій швидкості. Тепер поступово висипаємо борошно пшеничне невеликими порціями і гарненько перемішуємо. Далі вливаємо сметану і розмішуємо тісто до однорідного стану. Посипаємо кляр за смаком сіллю.
Потім рибне філе промиваємо, обсушуємо, ріжемо невеликими шматочками. Ставимо сковорідку на вогонь, наливаємо рослинне масло і розігріваємо його. Шматочки рибки занурюємо повністю в кляр, потім перекладаємо рибу в олію і обсмажуємо до рум'яного кольору. Подаємо готове блюдо гарячим, посипавши зеленню і полив охолодженої сметаною або вершками.
Риба в клярі зі сметаною в мультиварці
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; спеції; філе тріски - 500 г; борошно - 3 ст. ложки; цибуля зелена - за смаком; коров'яче молоко - 05 склянки; сметана - 2 ст. ложки. Приготування Давайте розглянемо з вами, як приготувати рибу в клярі. Отже, філе тріски обмиваємо і надрізаємо таким чином, щоб вона повністю закрила дно мультиварки. У мисці ретельно збиваємо віночком яйце зі сметаною, вливаємо коров'яче молоко і додаємо кілька ложок борошна. В результаті у вас повинен вийти тісто, по консистенції нагадує густу сметану. Зелена цибуля миємо, підсушуємо, дрібненько шаткуємо й додаємо в яєчну суміш. Приправляємо кляр за смаком сіллю, перцем і бажаними приправами. Все ретельно перемішуємо і заливаємо нашу рибу.

Виставляємо на приладі режим «Випічка», засікаємо приблизно 25 хвилин, закриваємо кришкою і чекаємо. Потім перевертаємо на інший бік, виставляємо програму «Гасіння» і готуємо рибу ще хвилин 30. За бажанням можете додати в кляр домашній майонез , дрібно нарізаний солодкий болгарський перчик, тертий твердий сир або гриби. А в якості приправи використовувати лимонну цедру, базилік або білий перець. Готову страву подаємо на стіл в гарячому вигляді зі шматочками свіжих огірків і помідорів.