Оселедець - риба годящаяся не тільки для засолювання. Ніжна і жирна м'якоть, в поєднанні з доступною ціною, роблять цю рибу придатної для подачі в якості гарячого блюда. У рецептах нижче ми розповімо про те, як можна нафарширувати цю нехитру рибину грибами і зробити блюдо окрасою столу.
Рецепт оселедця, фарширований грибами
Інгредієнти: свіжий оселедець - 3 шт.; печериці - 300-350 м; ріпчаста цибуля - 2-3 шт.; вершкове масло - 1 ст. ложка; чебрець - 1 гілочка; лимон; твердий сир - 50 г; сметана - 200 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Якщо вам не вдалося знайти свіжу оселедець, то солону рибу можна попередньо вимочити в холодній воді. Свіжу оселедець чистимо від нутрощів, зрізаємо плавники, видаляємо голову і филетируем. Готове філе збризкуємо лимонним соком.
Печериці дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору разом з подрібненою цибулею на вершковому маслі. Приправляємо обжарку сіллю, перцем і додаємо чебрець. Розподіляємо грибну начинку по поверхні рибного філе і звертаємо його рулетом. Рулетики фіксуємо зубочистками. Викладаємо філе в змащену маслом форму для випікання, заливаємо рулети сметаною і посипаємо сиром. Накриваємо форму фольгою. Оселедець, фарширована грибами і запечена у фользі, буде готова через 20-25 хвилин проведених в духовці, розігрітій до 200 градусів.
Як приготувати оселедець, фаршировану грибами?
Інгредієнти: оселедець свіжа - 4 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; цибулю-шалот - 3 шт.; соєвий соус - 2 ст. ложки; свіжа хлібна паніровка - 175 г; томати сушені - 2 шт.; печериці - 150 г; петрушка, чебрець - за смаком; яйця - 2 шт.; сік і цедра 1 лимона. Приготування Цибулю нарізаємо і обсмажуємо на оливковій олії. Додаємо соєвий соус і даємо
покипіти 1 хвилину, після чого знімаємо сковороду з вогню. Окремо обсмажуємо подрібнені гриби до золотистого кольору.
У мисці змішуємо свіжу хлібну паніровку , подрібнені томати, нарізану зелень, гриби з цибулею і заправляємо суміш лимонним соком і цедрою. Яйця збиваємо і заливаємо до отриманої начинці.
Рибу миємо і потрошимо, черевце промиваємо додатково і заповнюємо отриманої хлібної начинкою. Черевце риби можна додатково сколоти зубочисткою або зашити ниткою.
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Рибу викладаємо на деко і ставимо випікатися 15 хвилин. Подаємо фаршировану оселедець гарячої, зі свіжою зеленню і дольками лимона.