Вернуться назад Распечатать

Оселедець, фарширована грибами

Оселедець, фарширована грибами
Оселедець - риба годящаяся не тільки для засолювання. Ніжна і жирна м'якоть, в поєднанні з доступною ціною, роблять цю рибу придатної для подачі в якості гарячого блюда. У рецептах нижче ми розповімо про те, як можна нафарширувати цю нехитру рибину грибами і зробити блюдо окрасою столу.

Рецепт оселедця, фарширований грибами


Інгредієнти:

  • свіжий оселедець - 3 шт.;

  • печериці - 300-350 м;

  • ріпчаста цибуля - 2-3 шт.;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • чебрець - 1 гілочка;

  • лимон;

  • твердий сир - 50 г;

  • сметана - 200 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Якщо вам не вдалося знайти свіжу оселедець, то солону рибу можна попередньо вимочити в холодній воді. Свіжу оселедець чистимо від нутрощів, зрізаємо плавники, видаляємо голову і филетируем. Готове філе збризкуємо лимонним соком.
    Печериці дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору разом з подрібненою цибулею на вершковому маслі. Приправляємо обжарку сіллю, перцем і додаємо чебрець. Розподіляємо грибну начинку по поверхні рибного філе і звертаємо його рулетом. Рулетики фіксуємо зубочистками. Викладаємо філе в змащену маслом форму для випікання, заливаємо рулети сметаною і посипаємо сиром. Накриваємо форму фольгою. Оселедець, фарширована грибами і запечена у фользі, буде готова через 20-25 хвилин проведених в духовці, розігрітій до 200 градусів.

    Як приготувати оселедець, фаршировану грибами?


    Інгредієнти:

  • оселедець свіжа - 4 шт.;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • цибулю-шалот - 3 шт.;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • свіжа хлібна паніровка - 175 г;

  • томати сушені - 2 шт.;

  • печериці - 150 г;

  • петрушка, чебрець - за смаком;

  • яйця - 2 шт.;

  • сік і цедра 1 лимона.


  • Приготування
    Цибулю нарізаємо і обсмажуємо на оливковій олії. Додаємо соєвий соус і даємо
    Оселедець, фарширована грибами
    покипіти 1 хвилину, після чого знімаємо сковороду з вогню. Окремо обсмажуємо подрібнені гриби до золотистого кольору.
    У мисці змішуємо свіжу хлібну паніровку , подрібнені томати, нарізану зелень, гриби з цибулею і заправляємо суміш лимонним соком і цедрою. Яйця збиваємо і заливаємо до отриманої начинці.
    Рибу миємо і потрошимо, черевце промиваємо додатково і заповнюємо отриманої хлібної начинкою. Черевце риби можна додатково сколоти зубочисткою або зашити ниткою.
    Духовку розігріваємо до 200 градусів. Рибу викладаємо на деко і ставимо випікатися 15 хвилин. Подаємо фаршировану оселедець гарячої, зі свіжою зеленню і дольками лимона.