Вернуться назад Распечатать

Трепанги - рецепт

Трепанги - рецепт
Трепанг - це не якесь хитромудре назва заморського страви, а загальне ім'я одного з морських мешканців, якого також часто називають "Морський огірок". М'ясистий молюск при правильній очищення та приготуванні набуває дуже приємний смак і аромат. Страви з трепанга не тільки апетитні, але і корисні, так як володіють тонізуючим і очищує дією на організм.

Трепанг з овочами


Інгредієнти:

  • трепанги - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • капуста білокачанна - 250 г;

  • зелень (петрушка, зелена цибуля);

  • куряча грудинка - 100 г;

  • корінь імбиру - 100 г;

  • вершкове масло - 150 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування краще купувати готових варено-морожених трепангів, попередньо очищених і вимочених на виробництві. Тушки молюсків промиваємо до чистої води, паралельно видаляючи всю слиз і бруд з поверхні. Тепер трепангів можна нарізати товстими кільцями і проварити в киплячій воді 2 хвилини, додатково додавши у воду нарізаний корінь імбиру.
    Поки молюск вариться, овочі нарізаємо дрібною соломкою, а курячу грудинку - кубиками. Відварених трепангів відкидаємо на друшляк.
    У двох сковородах розтоплюємо рівну кількість вершкового масла. На одну сковороду викладаємо нашатковану капусту і тушкуємо її 15 хвилин, при необхідності додаючи воду. Після закінчення часу додаємо до капусти курячу грудку і готуємо всі разом ще 15 хвилин.
    На іншій сковороді обсмажуємо до прозорості цибулю і додаємо до нього моркву. Як тільки морква стане м'якою, присмачую пасеровку зеленню і викладаємо трепанги. Готуємо молюсків з овочами ще 5 хвилин, приправляємо за смаком. Змішуємо вміст обох сковород і даємо страві настоятися 5 хвилин перед подачею.

    Рецепт трепанга на меду


    Лікувальний препарат з трепанга на меду користується великою популярністю на Сході. Це блюдо широко продається за доступною ціною в Китаї і Японії, але на наших теренах купити таке ліки за низьку ціну і мріяти не доводиться. Знизити витрати можна приготувати препарат з трепанга на меду власноруч, тим більше що в цьому немає нічого складного.
    Інгредієнти:
    Трепанги - рецепт


  • трепанги (свіжі) - 1 кг;

  • горілка - 2 л;

  • мед - 1 кг.


  • Приготування
    Трепангів нарізаємо і кладемо на дно керамічної або скляної посуди з кришкою. Заливаємо молюсків горілкою в співвідношенні 2:1. Даємо отриманої суміші настоятися 3 тижні в темному і сухому місці, не забуваючи періодично струшувати. Готову субстанцію з трепангів заливаємо медом і збовтуємо, щоб він повністю розчинився. Далі отриманий препарат приймають по чайній ложці перед їжею 3 рази в день.