Риба, тушкована з цибулею, не тільки приголомшливо смачне і соковите блюдо, але і дуже корисний. Давайте розглянемо, як її приготувати.
Риба, тушкована в молоці з цибулею
Інгредієнти: цибулина - 1 шт.; олія рослинна; молоко - 400 мл; борошно - 2 ст. ложки; зелень петрушки - за бажанням; філе хека - 800 р. Приготування Отже, філе хека попередньо розморожуємо, обполіскуємо, ріжемо невеликими шматочками і сильніше підсолюємо. Потім насипаємо в блюдце пшеничне борошно, і обвалюємо кожен шматочок, паніруючи рибу. У сковороду з високими бортиками наливаємо масло, розігріваємо, викладаємо хека і обсмажуємо до рум'яної скоринки з одного боку. Чистимо цибулину від лушпиння, шаткуємо півкільцями. Тепер обережно перевертаємо рибку і всі вільні місця заповнюємо приготованим цибулею. Заливаємо все молоком, доводимо його до кипіння і накриваємо кришкою.
Залишаємо тушкуватися страва на самому маленькому вогні. Закінчуємо приготування тоді, коли молоко загусне до стану соусу, а цибулю практично повністю розчиниться в ньому. При подачі на стіл, поливають рибу соусом , в якій вона тушкувалась, і посипаємо посіченою зеленню петрушки.
Риба, тушкована з цибулею і болгарським перцем
Інгредієнти: рибне філе - 500 г; борошно для панірування; цибулина - 2 шт.; перець болгарський - 2 шт.; часник - 2 зубчики; помідори - 2 шт.; олія рослинна; спеції. Приготування Рибне філе миємо, обсушуємо, ріжемо шматочками, трохи підсолюємо, перчимо і паніруємо. Потім обсмажуємо на розігрітій з рослинним маслом сковороді з двох боків до появи рум'яної скоринки. Цим часом чистимо поки цибулю шаткуємо його кільцями. Болгарський перчик промиваємо, розрізаємо навпіл, видаляємо
насінну коробку, знову промиваємо та нарізаємо соломкою. Помідори миємо, знімаємо шкірку, обсушуємо і подрібнюємо часточками.
В іншій сковороді з розігрітим маслом пасеруємо 3 хвилинки цибулька, додаємо перчик і смажимо, помішуючи, 5 хвилин. Далі викладаємо помідори, перемішуємо, підсолюємо і перчимо за бажанням. Після цього викладаємо до овочів шматочки обсмаженої риби, накриваємо кришкою і тушкуємо все при слабкому кипінні рівно 10 хвилин. В самому кінці приготування, посипаємо блюдо рубану зелень, вимикаємо вогонь і даємо трохи постояти. Потім викладаємо на тарілку шматочки риби, а поруч кладемо тушковані овочі і подаємо до столу.