Вернуться назад Распечатать

Риба, тушкована з цибулею

Риба, тушкована з цибулею
Риба, тушкована з цибулею, не тільки приголомшливо смачне і соковите блюдо, але і дуже корисний. Давайте розглянемо, як її приготувати.

Риба, тушкована в молоці з цибулею


Інгредієнти:

  • цибулина - 1 шт.;

  • олія рослинна;

  • молоко - 400 мл;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • зелень петрушки - за бажанням;

  • філе хека - 800 р.


  • Приготування
    Отже, філе хека попередньо розморожуємо, обполіскуємо, ріжемо невеликими шматочками і сильніше підсолюємо. Потім насипаємо в блюдце пшеничне борошно, і обвалюємо кожен шматочок, паніруючи рибу. У сковороду з високими бортиками наливаємо масло, розігріваємо, викладаємо хека і обсмажуємо до рум'яної скоринки з одного боку. Чистимо цибулину від лушпиння, шаткуємо півкільцями. Тепер обережно перевертаємо рибку і всі вільні місця заповнюємо приготованим цибулею. Заливаємо все молоком, доводимо його до кипіння і накриваємо кришкою.
    Залишаємо тушкуватися страва на самому маленькому вогні. Закінчуємо приготування тоді, коли молоко загусне до стану соусу, а цибулю практично повністю розчиниться в ньому. При подачі на стіл, поливають рибу соусом , в якій вона тушкувалась, і посипаємо посіченою зеленню петрушки.

    Риба, тушкована з цибулею і болгарським перцем


    Інгредієнти:

  • рибне філе - 500 г;

  • борошно для панірування;

  • цибулина - 2 шт.;

  • перець болгарський - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • помідори - 2 шт.;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    Рибне філе миємо, обсушуємо, ріжемо шматочками, трохи підсолюємо, перчимо і паніруємо. Потім обсмажуємо на розігрітій з рослинним маслом сковороді з двох боків до появи рум'яної скоринки. Цим часом чистимо поки цибулю шаткуємо його кільцями. Болгарський перчик промиваємо, розрізаємо навпіл, видаляємо
    Риба, тушкована з цибулею
    насінну коробку, знову промиваємо та нарізаємо соломкою. Помідори миємо, знімаємо шкірку, обсушуємо і подрібнюємо часточками.
    В іншій сковороді з розігрітим маслом пасеруємо 3 хвилинки цибулька, додаємо перчик і смажимо, помішуючи, 5 хвилин. Далі викладаємо помідори, перемішуємо, підсолюємо і перчимо за бажанням. Після цього викладаємо до овочів шматочки обсмаженої риби, накриваємо кришкою і тушкуємо все при слабкому кипінні рівно 10 хвилин. В самому кінці приготування, посипаємо блюдо рубану зелень, вимикаємо вогонь і даємо трохи постояти. Потім викладаємо на тарілку шматочки риби, а поруч кладемо тушковані овочі і подаємо до столу.