Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів приготування соковитих і смачних рибних котлет з судака.
Котлети з судака в духовці
Інгредієнти: філе судака - 600 г; спеції; білий хліб - 150 г; молоко для замочування; цибулина - 1 шт.; лимон - 05 шт.; яйце - 1 шт.; борошно - 1 ст. ложка; зелень петрушки. Приготування Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і злегка пасеруємо на сковорідці з маслом. Потім отриману обжарку, рибу і вимочений в молоці хліб перекручуємо двічі через м'ясорубку. Потім додаємо у фарш яйце, солимо і перчимо за смаком. Кидаємо шматочок вершкового масла і гарненько перемішуємо.
Після цього ліпимо руками котлетки, обвалюємо їх у борошні і викладаємо в спеціальний лист, промазанний маслом. Посипаємо зверху дрібно порізаної свіжої зеленню, і обкладаємо лимонними часточками. Обов'язково накриваємо сковороду кришкою і ставимо на 15 хвилин у гарячу духовку. Готові рибні котлети відмінно поєднуються з товченим відварною картоплею .
Рубані котлети з судака
Інгредієнти: філе судака - 800 г; яйце - 3 шт.; зелена цибуля - 1 пучок; петрушка; сметана - 3 ст. ложки; часник - 3 зубчики; сир - 50 г; борошно - 15 ст. ложки; лимонний сік; спеції. Приготування Давайте детально розглянемо, як приготувати котлети з судака. Отже, рибне філе нарізаємо маленькими кубиками і додаємо до нього за смаком лимонний сік і видавлений через прес часник. Гарненько перемішуємо фарш і ставимо на 30 хвилин у холодильник.
Цим часом шаткуємо поки дрібно зелену цибулю і петрушку. Сир натираємо на крупній терочке, а яйця збиваємо. Тепер дістаємо охолоджене рибне філе і додаємо до нього всі підготовлені інгредієнти: сир, збиті яйця, борошно, сметану і свіжу зелень.
Посипаємо фарш сіллю, перцем за смаком, ретельно вимішуємо і знову ставимо ще на 30 хвилин у холодильник. Потім змочуємо руки водою і формуем невеликі котлети. Викладаємо їх на сковороду з маслом і обсмажуємо на сильному вогні до красивого золотистого кольору. Готові котлетки подаємо на стіл гарячими з будь-яким гарніром на ваш розсуд.
Котлети з ікри судака
Інгредієнти: ікра судака - 1 кг; куряче яйце - 1 шт.; часник - 2 зубчики; манна крупа - 1 ст. ложка; борошно - 1 ст. ложка; спеції; крохмаль - 1 ст. ложка; олія рослинна. Приготування Ікру судака викладаємо в каструлю, солимо, перчимо до смаку, додаємо яйце, видавлюємо очищений зубчик часничку і додаємо крохмаль, манку і борошно. Готовий фарш гарненько перемішуємо до однорідності.
Тепер ставимо сковороду на плиту, запалюємо вогонь, наливаємо масло і залишаємо її розігріватися. Потім викладаємо котлетки ложкою, змоченою у холодній воді, і обсмажуємо з двох боків до появи рум'яної золотистої скоринки. Ось і все, у нас вийшли смачні і дуже м'які рибні котлети, якими не соромно пригостити навіть самих вибагливих гостей.
Рецепт котлет з судака
Інгредієнти: судак - 1 кг; цибулина - 1 шт.; яйце - 1 шт.; свиняче сало - 50 г; білий хліб - 100 г; спеції. Приготування Рибу спочатку гарненько промиваємо, потрошимо, звільняємо від хребта і видаляємо всі кісточки. Для приготування котлет, нам з вами знадобиться тільки філейна частина. Отже, філе знову промиваємо і викладаємо на рушник. Свиняче сало очищаємо від шкірки і разом з рибою перекручуємо кілька разів через м'ясорубку. Отриманий фарш підсолюємо за смаком, додаємо в нього розмочений у воді білий хліб і розбиваємо куряче яйце.
Все ретельно перемішуємо і знімаємо готовий фарш на 30 хвилин у холодильник. Потім змочують у воді ложку і рибну масу викладаємо на розігріту сковороду. Обсмажуємо рибні котлетки на рослинному масло на невеликому вогні, до утворення апетитною рум'яною кірочки. Подаємо страву з улюбленим гарніром і свіжими овочами.