Котлети із щуки з салом - досить просте і недороге блюдо. Воно виходить не дуже калорійним, і його можна подати практично з будь-яким гарніром на ваш смак. Ідеально щучі котлети з салом поєднуються з відварною картоплею . Давайте не будемо даремно гаяти час і дізнаємося з вами всі тонкощі їх приготування.
Рецепт рибних котлет з салом
Інгредієнти: філе щуки - 500 г; сало свиняче - 150 г; білий хліб - 300 г; яйце - 1 шт.; спеції; цибулина - 1 шт.; часник - 3 зубчики; олія - за смаком; молоко - за смаком; сухарі панірувальні - 150 р. Приготування Отже, рибу розбираємо: видаляємо голову і хвіст, м'ясо очищаємо від луски і кісток. Потім перекручуємо щуку через м'ясорубку, додаючи паралельно шматочки сала, очищений часник і подрібнену цибульку. Білий хліб замочуємо на деякий час в теплому молоці, а потім додаємо його у фарш разом з курячим яйцем і спеціями. З отриманого тіста формуємо котлети і смажимо їх на сковороді масло з обох сторін до готовності.
Як приготувати котлети з щуки з салом?
Інгредієнти: філе щуки - 300 г; сир - 200 г; сало свиняче - 50 г; часник - 3 зубчики; яйце - 2 шт.; масло вершкове - 100 г; вівсяні пластівці - 50 г; борошно - 50 р; олія рослинна; зелена цибуля - за смаком; спеції. Приготування Готове філе щуки промиваємо під холодною водою, обсушуємо і шаткуємо дрібними кубиками. Цибулю очищаємо від лушпиння, рубаємо кубиками, відправляємо до риби і змішуємо. Потім у рибну масу додаємо яйця, сир, сало, сіль і перчик за смаком. Все ретельно перемішуємо, мокрими руками формуємо з фаршу котлетки, в центр кожної кладемо по маленькому шматочку вершкового масла і обвалюємо їх спочатку в борошні, а потім - у вівсяних пластівцях. Часник подрібнюємо, злегка пасеруємо в маслі і прибираємо зі сковороди. На цьому маслечко обсмажуємо котлетки і перед подачею прикрашаємо їх зеленою цибулею.
Рецепт щукових котлет з салом
Інгредієнти: філе щуки - 1 кг; свиняче сало - 100 г; батон - 3 скибочки; яйце - 1 шт.; молоко - 150 мл; борошно - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Сало нарізаємо невеликими шматочками, а хліб замочуємо на деякий час в молоці. Потім перекручуємо на м'ясорубці філе щуки і сало, до однорідної маси. Потім в отриманий фарш додаємо куряче яйце, солимо і перчимо за смаком.
Перемішуємо готовий фарш до однорідної маси. Якщо в результаті у вас вийшла досить рідка маса і котлетки з неї погано ліпляться - не турбуйтеся, а просто підсипте трохи борошна для щільності. Тепер ліпимо невеликі котлети, викладаємо їх поступово на розігріту сковорідку і обсмажуємо на рослинному масло на середньому вогні до рум'яної скориночки з кожної сторони.
Котлети з салом в томатному соусі
Інгредієнти: філе щуки - 1 кг; молоко - 100 мл; білий хліб - 1 скибочка; цибулина - 1 шт.; яйце - 1 шт.; часник - 2 зубчики; сало свиняче - 50 г; борошно; спеції. Для соусу:
помідор - 5 шт; цибулина - 1 шт.; спеції. Приготування Філе щуки обробляємо і пропускаємо кілька разів через м'ясорубку разом з очищеним цибулею, салом і часником. М'якуш хліба відокремлюємо від скоринки, замочуємо в теплому молоці, а потім додаємо разом з яйцем в рибну масу. Підсолюємо все до смаку, перемішуємо і ліпимо з фаршу котлети. Далі обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо на розігрітій сковороді до готовності в маслечко. Тепер давайте займемося томатним соусом. Помідори натираємо на терочке. Цибулька шаткуємо кубиками, пасеруємо до золотистого кольору, додаємо помідори і спеції за смаком. Тушкуємо все близько 3 хвилин і поливаємо готовим соусом наші котлетки при подачі.