Хек - риба не дорога, смачна і приготувати з неї можна багато різноманітних страв. Вона справжня знахідка для всіх цінителів рибних страв: продається скрізь і багата корисними речовинами. Особливо смачною рибка виходить, коли запекаешь її у фользі. І зараз ми вам підкажемо декілька рецептів.
Хек у фользі в духовці
Інгредієнти: тушка хека - 400 г; цибуля - 1 шт.; морква - 2 шт.; сметана 20% - 4 ст. ложки; сіль - за смаком. Приготування Розморожуємо рибку, відрізаємо плавники, видаляємо нутрощі і промиваємо. Розрізаємо черево, робимо розріз вздовж хребта і акуратно відокремлюємо філе. Виходить красива половинка, практично без кісток. Після цього чистимо й нарізаємо цибулю півкільцями. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці.
Далі беремо два шматка фольги, кладемо на них по шматку риби, посипаємо сіллю, поливаємо кожен шматок риби двома ложками сметани і акуратно розподіляємо її по всій поверхні. Цибулю з морквою перемішуємо і рівномірно викладаємо на шматки риби. Загортаємо рибу у фольгу так, щоб зверху було трохи порожнечі. Кладемо її на деко і ставимо в розігріту духовку і запікаємо 40 хвилин.
Приготування хека у фользі
Інгредієнти: тушка хека без голови - 2 шт.; сметана - 6 ч. ложок; майонез - 2 ч. ложки; гірчиця - 1 ч. ложка; часник - 2 зубчики; хліб; кріп; чорний перець; сіль. Приготування Розбираємо тушки на філе хека, натираємо перцем і сіллю, викладаємо на змащену маслом фольгу. Приготуємо соус з часнику, гірчиці , кропу, сметани, домашнього майонезу , перцю і солі, для цього з'єднаємо всі інгредієнти і подрібнити їх у блендері, щоб вийшла однорідна маса. Поливаємо рибу половиною соусу і прибираємо на одну годину в холодильник для маринування. Натираємо на тертці хліб в крихту. Замариновану рибу поливають соусом, що залишився і посипаємо хлібної крихтою. Загортаємо у фольгу і ставимо в духовку, розігріту до 220 градусів на 20 хвилин.
Хек з овочами у фользі
Інгредієнти: філе хека - 500 г; оливкова олія - 30 мл; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; помідор - 1 шт.; лимонний сік - 1 ст. ложка; сіль, перець. Приготування Філе моєму і ділимо на шматочки. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на дрібній тертці. Кладемо нарізану цибулю на сковорідку, обсмажуємо пару хвилин, і додаємо моркву, тушкуємо овочі до готовності. На фольгу викладаємо шматочок хека, солимо, перчимо і скроплюємо лимонним соком. Зверху на рибку кладемо моркву з цибулею і шматочок помідора, загортаємо кожен шматочок риби у фольгу. Викладаємо порційні шматочки риби на деко. Ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів на 35 - 40 хвилин.
Рецепт хека у фользі
Інгредієнти: хек - 2 шт.; помідор - 1 шт.; лимон - 2 зубчики; сир - 50 г; олія соняшникова - 2 ст. ложки; морська сіль - за смаком. Приготування Нарізаємо лимон. Моєму і рясно солимо рибу всередині і зовні. Сир ріжемо на шматочки, помідори на часточки. Викладаємо хек на фольгу политий маслом, рибу кладемо сир, помідор, а зверху кружок лимона, загортаємо у фольгу. Духовку нагріваємо до 180 градусів і готуємо рибу 45 хвилин.
Хек, запечений у фользі
Інгредієнти: риба - 500 г; морква - 2 шт.; цибуля - 2 шт.; майонез - 100 г; кетчуп - 100 г; масло рослинне (для смаження); спеції - за смаком. Приготування Цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо на крупній тертці і обсмажуємо овочі.
Змішуємо майонез з кетчупом. Тушки хека поділяємо на філе. Солимо, перчимо, додаємо спеції за смаком і викладаємо шкіркою вниз у форму для запікання, змащену маслом фольгу. На філе риби викладаємо пасероване моркву з цибулею. Заливаємо все майонезом з кетчупом. Закриваємо фольгою. І випікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів 40 хвилин.