Форель з овочами - вишукане й дивовижно смачне блюдо, яке ситно нагодує вашу сім'ю і викличе у них захоплення.
Форель, запечена з овочами
Інгредієнти: філе форелі - 550 г; заморожені овочі - 300 г; солодкий перець - 2 шт.; помідор - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; часник - 1 зубчик; масло рослинне - 3 ст. ложки; спеції. Для маринаду:
соус соєвий - 4 ст. ложки; сік лимонний - 2 ст. ложки; спеції; мед - 1 ч. ложка; соус чилі - 1 ст. ложка. Приготування Спочатку давайте приготуємо маринад. Для цього змішуємо соєвий соус з лимонним соком, кладемо рідкий мед, приправляємо спеціями і вливаємо соус чилі. Зубчик часнику чистимо, подрібнюємо ножем і видавлюємо через прес. Тепер готуємо рибу: знімаємо з філе шкіру, промиваємо під проточною водою і розрізаємо на порційні шматочки. Далі змащуємо шматочки риби маринадом, посипаємо спеціями і трохи підсолюємо. Залишаємо рибу маринуватися на 30 хвилин, а тим часом готуємо овочі.
Якщо у вас є суміш заморожених овочів, то їх потрібно попередньо розморозити. Інші овочі обробляємо і нарізаємо великими шматочками. У форму для запікання наливаємо рослинне масло, викладаємо заморожені овочі, цибулька і трохи підсолюємо. Додаємо солодкий перчик, посипаємо часником і покриваємо рівномірно помідорами. Зверху кладемо шматочки риби, трохи поливаємо маринадом і ставимо форель з овочами в розігріту духовку. Запікаємо страву 25 хвилин при 180 градусах. Подаємо страву до столу, поливши рибу лимонним соком.
Форель з овочами в мультиварці
Інгредієнти: форель - 1 шт.; болгарський перець - 2 шт.; помідор - 2 шт.; цвітна капуста - 05 шт.; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; паста томатна - 2 ст. ложки. Приготування Овочі чистимо, обробляємо і шаткуємо соломкою. Потім викладаємо їх в мультиварочную каструльку, активуємо програму «Випічку» і пасеруємо все хвилин 20. В кінці приготування, підсолюємо блюдо, кладемо томатну пасту. Потім окремо смажимо форель на тому ж режимі в мультиварці і подаємо разом з овочами до столу.
Форель, запечена цілком з овочами
Інгредієнти: форель - 2 шт.; бекон - 6 скибочок; часник - 2 зубчики; петрушка - 1 пучок; спеції; олія оливкова. Приготування Форель очищаємо і промиваємо. Часник чистимо і пропускаємо через прес. Видавлюємо сік з лимона і поливаємо рибу сумішшю з лимонного соку і оливкового масла, натираючи тертим часником, сіллю і перцем. Кріп промиваємо, відкладаємо кілька гілочок для прикраси, а всю іншу зелень дрібно рубаємо і начиняємо нею форель. Потім загортаємо її нарізкою бекону, викладаємо на змащене маслом деко і запікаємо в розігрітій духовці протягом 30 хвилин.
Форель з овочами
Інгредієнти: філе форелі - 4 шт.; цукіні - 1 шт.; лимон - 1 шт.; червона цибуля - 2 шт.; баклажан - 1 шт.; кус-кус - 200 г; оливкова олія; зелень петрушки. Приготування Цукіні шаткуємо кружечками, червоний цибулю, баклажан і перчик чистимо і нарізаємо кубиками. Духовку розігріваємо до 220 градусів, філе змащуємо з обох сторін оливковим маслом і видавлюємо зверху трохи лимонного соку.
У жароміцне блюдо складаємо всі овочі, поливаємо олією і перемішуємо, щоб воно рівномірно розподілилася. Підсолюємо, перчимо за смаком і відправляємо на 35 хвилин у духовку.
Кус-кус кладемо в каструлю і заливаємо склянкою окропу, перемішуємо і ставимо на середній вогонь, поки вода не закипить. Після цього знімаємо з плити, накриваємо кришкою і залишаємо на 5 хвилин. Потім розігріваємо сковорідку зі столовою ложкою олії і філе обсмажуємо на середньому вогні приблизно по 3 хвилини на кожній стороні. Кус-кус перемішуємо виделкою, змішуємо з печеними овочами, видавлюємо лимонний сік і посипаємо петрушкою.