Горбуша - дуже смачна, але трохи сухувата, риба, з якої можна приготувати безліч різноманітних страв. Давайте розглянемо нижче, які страви можна приготувати з копченою горбушею.
Суп з копченої горбуші
Інгредієнти: чорний перець горошком - 5 шт.; картопля - 3 шт.; лавровий листочок; вода - 15 л; горбуша гарячого копчення - 500 г; філе тріски; морква - 1 шт.; солоний огірок - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; масло вершкове - 2 ст. ложки; томатна паста - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Філе тріски промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками, кладемо в каструлю, заливаємо водою, додаємо кілька перців горошком і доводимо до кипіння. Потім знімаємо піну, підсолюємо, зменшуємо вогонь до середнього і варимо приблизно 5 хвилин. Цибулину очистити, шаткуємо півкільцями. Солоні огірки рубаємо гуртками, а картоплю і моркву очищаємо і шаткуємо соломкою. Петрушку промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо. У киплячий бульйон викладаємо картоплю з огірками, варимо на слабкому вогні 10 хвилин. Після цього кладемо обсмажені овочі, подрібнену горбушу і томатну пасту. Все добре перемішуємо, знімаємо суп з вогню, виймаємо лавровий листочок і додаємо зелень.
Лаваш з копченою горбушею
Інгредієнти: лист лаваша - 4 шт.; горбуша копчена - 350 г; вершковий сир - 300 г; лимонний сік - 1 ст. ложка; свіжа зелень - 1 пучок. Приготування Сир змішуємо з лимонним соком, нарізаним кропом і невеликою кількістю чорного перчика. Готовою сумішшю рівномірно листи лаваша намазуємо і укладаємо зверху шматочки копченої горбуші. Звертаємо всі рулетом, обрізаємо кінці і загорнути щільно в харчову плівку. Кладемо в холодильник, а перед подачею нарізаємо страву шматочками.
Рецепт салату з копченою горбушею
Інгредієнти: подкопченная горбуша - 300 г; цибулина - 1 шт.; майонез - 50 мл; морква - 2 шт.; солоні огірки - 4 шт.; столовий оцет - 50 мл; яйце - 10 шт. Приготування Яйця відварюємо круто, а моркву окремо - у мундирі. Потім охолоджуємо і очищаємо. Цибулю чистимо, подрібнюємо кубиками і маринуємо в оцті. Огірки дрібно нарізаємо. Яєчні жовтки відділяємо від білків і натираємо окремо на крупній тертці. Огірочки з'єднуємо з яєчними жовтками. Горбушу очищаємо від шкіри і кісток, розминаємо виделкою і починаємо викладати салат шарами. Спочатку кладемо половину білків, потім огірки з жовтком, морква, горбушу, маринована цибулька і покриваємо залишилися білками. Всі шари злегка промазуємо майонезом і прикрашаємо зеленню.