Вернуться назад Распечатать

Мідії в часниковому соусі

Мідії в часниковому соусі
Мідії в часниковому соусі - оригінальне і делікатесне блюдо, яке вразить вас пікантним смаком і приємним ароматом. Давайте спробуємо приготувати його разом і зануримося в принади екзотичної кухні.

Рецепт мідій в часниковому соусі


Інгредієнти:

  • мідії - 25 шт.;

  • лимон для прикраси;

  • спеції.


  • Для соусу:

  • масло вершкове - 50 г;

  • олія оливкова - за смаком;

  • цибулина - 1 шт.;

  • біле сухе вино - 100 мл;

  • часник - 5 зубчиків;

  • вершки - 200 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Для початку давайте з вами приготуємо соус. Отже, на сковороду викладаємо невеликий шматочок вершкового масла і розтоплюємо його на слабенькому вогні. Потім вливаємо трохи оливкової олії. Чистимо цибулину від лушпиння, подрібнюємо і пасеруємо до золотистого кольору на сковороді. Тепер вливаємо біле вино, тушкуємо кілька хвилин, а потім додаємо вершки і готуємо хвилинки 3 до загустіння. Часник чистимо, видавлюємо через прес і викладаємо на сковороду. Приправляємо соус спеції, все перемішуємо, накриваємо кришкою і вимикаємо вогонь.
    Після цього давайте займемося мідіями: ретельно промиваємо і викладаємо на рушник, щоб видалити зайву вологу. Далі перекладаємо морепродукти на деко і в кожну мушлю кладемо трохи соусу. Посипаємо мідії сиром, натертим на тертці, накриваємо фольгою і відправляємо в духовку, прогрітий до 200 градусів на 10 хвилин. Потім акуратно знімаємо фольгу і запікаємо ще 5 хвилин. Ось тепер все, мідії під часниковим соусом готові! Викладаємо їх на тарілку і прикрашаємо часточками лимона.

    Мідії в вершково-часниковому соусі


    Інгредієнти:

  • заморожені мідії - 500 г;

  • вершки - 200 мл;

  • масло вершкове - 30 г;

  • прованські трави - за смаком;

  • часник - за смаком.


  • Приготування
    Часник чистимо від луски і дрібно рубаємо ножем. Вершкове масло розтоплюємо в сковорідці, кидаємо дрібно порубаний часник, зменшуємо вогонь і тушкуємо рівно 1 хвилину. Оттаявшие мідії промиваємо, обсушуємо і додаємо в сковороду. Приправляємо всі спеціями, кидаємо суміш прованських трав, перемішуємо і хвилин через 10 обережно вливаємо вершки. Тушкуємо морепродукти далі, до загустіння соусу, всипаючи при необхідності трохи борошна.

    Мідії в сметано-часниковому соусі


    Інгредієнти:

  • мідії - 500 г;

  • сметана - 200 мл;

  • масло рослинне - 1 ч. ложка;

  • часник - 2 зубчики;

  • спеції.


  • Приготування
    У каструлю з киплячою водою кидаємо сіль, подрібнений кріп і мідії. Проварюємо морепродукти приблизно 3 хвилини, а потім обережно зливаємо в друшляк і залишаємо стікати. Потім обсмажуємо на сильному вогні мідії пару хвилин, перекладаємо у форму для запікання і заливаємо приготовленим заздалегідь сметанним соусом . Для цього сметану з'єднуємо з подрібненим часником, спеціями і травами. Відправляємо блюдо в добре розігріту духовку і засікаємо приблизно на 15 хвилин, виставивши температуру близько 200 градусів.

    Мідії в томатно-часниковому соусі


    Інгредієнти:

  • мідії без раковин - 600 г;

  • консервована томатна м'якоть - 800 г;

  • часник - 4 зубчики;

  • білий винний оцет - 2 ст. ложки;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • Мідії в часниковому соусі

  • шавлія свіжий - 1 ст. ложка;

  • мелений кумін - щіпка;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, для початку давайте підготуємо мультиварку і всі інгредієнти. Для цього часник очищаємо і подрібнюємо. У чашу наливаємо трохи масла і розігріваємо його на режимі «Смаження». Потім кидаємо часник і обсмажуємо рівно 1 хвилину. Після цього викладаємо томатну м'якоть, вливаємо винний оцет, перемішуємо і готуємо ще 10 хвилин на тій же програмі. Далі додаємо гострий перчик, мелений кумін, сіль за смаком. В самому кінці викладаємо в соус мідії і рубаний шавлія, закриваємо кришку приладу і тушкуємо в режимі «Варка на пару 15 хвилин, до готовності.