Вернуться назад Распечатать

Минтай, тушкований з морквою

Минтай, тушкований з морквою
Рецепти, представлені нижче, ідеально підходять для тих днів, коли необхідно приготувати не дороге, але ситне і смачне блюдо. Минтай можна купити за доступну ціну в мороженому вигляді, з морквою жодних проблем не виникне і поготів, тому збирайте всі свої запаси і давайте приступати до готування.

Минтай, тушкований з морквою і цибулею в сметані


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 6 ст. ложок;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • петрушка - 1 пучок;

  • помідори - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • сметана - 1/2 ст.;

  • сухе біле вино - 1/2 ст.;

  • філе минтая - 750 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому цибулю, моркву і часник протягом 4-5 хвилин. Після, додаємо нарізану петрушку і продовжуємо готування ще 2 хвилини. Викладаємо в жаровню нарізані кубиками томати і додаємо томатну пасту . Тушкуємо все інгредієнти хвилин 10 після чого заливаємо блюдо вином і склянкою води. Приправляємо сіллю за смаком. Викладаємо шматочки рибного філе і продовжуємо готування до тих пір, поки воно повністю не приготується (це займе не більше 10 хвилин).

    Минтай, тушкований з морквою в майонезі


    Інгредієнти:

  • минтай - 3 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • майонез - за смаком;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець - за смаком;

  • лавровий лист - 2 шт.


  • Приготування
    Минтай солимо і перчимо, після чого обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії. Окремо обсмажуємо нарізану тонкими кільцями цибулю і натерту моркву до м'якості. На дно жаровні викладаємо половину риби, покриваємо її шаром з половини овочів, змащуємо все домашнім майонезом і викладаємо листочок лавра. Повторюємо процедуру з рештою інгредієнтами. Наливаємо половину склянки води і ставимо страву тушкуватися близько 30-35 хвилин на середньому вогні.

    Рецепт минтая, тушкованого з морквою і картоплею


    Інгредієнти:

  • філе минтая - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • картопля - 400 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • овочевий бульйон - 50 мл;

  • оливкова олія;

  • Минтай, тушкований з морквою

  • сіль, перець - за смаком;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • зелень.


  • Приготування
    На розігрітому маслі обсмажуємо цибулю до прозорості. Додаємо часник, шматочки картоплі і моркви. Смажимо все разом ще 4-5 хвилин, після чого заливаємо овочі бульйоном і тушкуємо на середньому вогні хвилин 20-25. Приправляємо овочі сіллю, перцем, кладемо лавровий лист і рибне філе. Тушкуємо все ще 10 хвилин під кришкою.