Рецепти, представлені нижче, ідеально підходять для тих днів, коли необхідно приготувати не дороге, але ситне і смачне блюдо. Минтай можна купити за доступну ціну в мороженому вигляді, з морквою жодних проблем не виникне і поготів, тому збирайте всі свої запаси і давайте приступати до готування.
Минтай, тушкований з морквою і цибулею в сметані
Інгредієнти: оливкова олія - 6 ст. ложок; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; петрушка - 1 пучок; помідори - 2 шт.; морква - 2 шт.; томатна паста - 2 ст. ложки; сметана - 1/2 ст.; сухе біле вино - 1/2 ст.; філе минтая - 750 г; сіль, перець - за смаком. Приготування У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому цибулю, моркву і часник протягом 4-5 хвилин. Після, додаємо нарізану петрушку і продовжуємо готування ще 2 хвилини. Викладаємо в жаровню нарізані кубиками томати і додаємо томатну пасту . Тушкуємо все інгредієнти хвилин 10 після чого заливаємо блюдо вином і склянкою води. Приправляємо сіллю за смаком. Викладаємо шматочки рибного філе і продовжуємо готування до тих пір, поки воно повністю не приготується (це займе не більше 10 хвилин).
Минтай, тушкований з морквою в майонезі
Інгредієнти: минтай - 3 шт.; морква - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; майонез - за смаком; рослинна олія; сіль, перець - за смаком; лавровий лист - 2 шт. Приготування Минтай солимо і перчимо, після чого обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії. Окремо обсмажуємо нарізану тонкими кільцями цибулю і натерту моркву до м'якості. На дно жаровні викладаємо половину риби, покриваємо її шаром з половини овочів, змащуємо все домашнім майонезом і викладаємо листочок лавра. Повторюємо процедуру з рештою інгредієнтами. Наливаємо половину склянки води і ставимо страву тушкуватися близько 30-35 хвилин на середньому вогні.
Рецепт минтая, тушкованого з морквою і картоплею
Інгредієнти: філе минтая - 2 шт.; морква - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; картопля - 400 г; часник - 2 зубчики; овочевий бульйон - 50 мл; оливкова олія; сіль, перець - за смаком; лавровий лист - 2 шт.; зелень. Приготування На розігрітому маслі обсмажуємо цибулю до прозорості. Додаємо часник, шматочки картоплі і моркви. Смажимо все разом ще 4-5 хвилин, після чого заливаємо овочі бульйоном і тушкуємо на середньому вогні хвилин 20-25. Приправляємо овочі сіллю, перцем, кладемо лавровий лист і рибне філе. Тушкуємо все ще 10 хвилин під кришкою.