Пангасіус в клярі - одне з найпростіших страв домашньої кухні, яке готується з замороженого рибного філе всього за 20 хвилин. В результаті страва виходить дуже смачним і поживним, переконайтеся в цьому самі!
Рецепт пангасіуса в клярі
Інгредієнти: філе пангасіуса - 800 г; куряче яйце - 1 шт.; молоко - 05 склянки; пшеничне борошно - 05 склянки; спеції; коріандр - за смаком. Приготування Філе пангасіуса заздалегідь розморожуємо і ножем нарізаємо на невеликі шматочки. Далі переходимо до приготування кляра. Для цього наливаємо в миску молоко, додаємо сире яйце і злегка збиваємо все виделкою або вінчиком. Потім поступово додаємо в суміш просіяне борошно і продовжуємо збивати. Після цього кидаємо в кляр дрібно нарізаний кріп, сіль за смаком і мелений коріандр. Перемішуємо масу до відсутності грудочок і залишаємо на 15 хвилин постояти. Тепер занурюємо кожен рибний шматочок в приготоване тісто, викладаємо на гарячу сковороду і обсмажуємо філе пангасіуса з обох боків до золотистої скоринки.
Рецепт риби пангасіус в сирному клярі
Інгредієнти: майонез - 50 мл; масло рослинне - 180 мл; пшеничне борошно - 80 г; філе пангасіуса - 600 г; спеції; сир твердих сортів - 100 г; куряче яйце - 2 шт. Приготування Філе заздалегідь дістаємо з морозилки і залишаємо при кімнатній температурі відтавати. Цим часом готуємо поки інші інгредієнти: яйця розбиваємо в мисочку, додаємо домашній майонез , поступово всипаємо борошно і гарненько перемішуємо. Сир натираємо на середній терочке, кидаємо в кляр і добре перемішуємо. На сковороді розігріваємо масло, потім філе в клярі і обсмажуємо рибу з кожної сторони по 5-7 хвилин на невеликому вогні. Щоб скоринка вийшла і апетитною хрусткою - не накриваємо сковороду кришкою. На гарнір підійдуть свіжі овочі і картопляне пюре.
Як приготувати пангасіус в клярі з соусом?
Інгредієнти: філе пангасіуса - 2 шт.; куряче яйце - 3 шт.; пшеничне борошно - 200 г; лимонний сік - 2 ч. ложки; майонез - 2 ст. ложки; спеції. Для соусу:
вершки - 100 мл; свіжа зелень - за смаком; масло вершкове - 20 р. Приготування Отже, філе заздалегідь розморожуємо і нарізаємо на порційні шматочки. Потім підсолюємо, перчимо їх за смаком і залишаємо маринуватися. А цим часом поки готуємо кляр: яйця збиваємо в окремій тарілці з майонезом, додаємо трохи лимонного соку і дрібку солі. На іншу плоску тарілку висипаємо просіяне борошно. Тепер давайте приготуємо відразу ж і соус: свіжу зелень обполіскуємо і дрібно рубаємо. Далі вливаємо вершки і кладемо попередньо розтоплене на пару вершкове масло. Все це добре перемішуємо, заправляємо спеціями або меленим перцем за смаком.
Нарізану рибну тушку вмочаємо спочатку в кляр, потім паніруємо в борошні і обережно викладаємо на добре розігріту сковороду. Коли філе пангасіуса просмажиться до золотистого кольору, акуратно виливаємо соус і зменшуємо вогонь до мінімального. Готуємо страву ще 3-5 хвилин, і подаємо на стіл.
Пангасіус в клярі в духовці
Інгредієнти: філе пангасіуса - 2 шт.; сир твердих сортів - 200 г; цибуля-порей; олія оливкова; картопля на гарнір; спеції. Приготування Деко змащуємо олією, викладаємо тушку, розрізану на невеликі шматочки, солимо і перчимо філе. Зверху присипаємо дрібно нашаткованою цибулею-пореєм і рясно посипаємо крупно натертим сиром. Відправляємо блюдо в духовку і запікаємо приблизно 20 хвилин. Не втрачаючи часу дарма, можете приготувати на гарнір картоплю-пюре і порізати для прикраси страви свіжі овочі.