Конгріо - бесчешуйная риба, що має гладку шкіру рожевого кольору. М'ясо цієї рибки дуже соковите, ніжне і зовсім без кісток. Ми розповімо вам сьогодні як правильно і швидко приготувати конгріо і здивувати ваших гостей оригінальним блюдом, якого вони ще напевно ні разу не пробували.
Рецепт креветочной риби
Інгредієнти: риба креветочная - 500 г; ізюм - за смаком; молоко - 2 ст. ложки; масло вершкове - 50 г; борошно - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; спеції. Приготування Родзинки заливаємо окропом і залишаємо поки настоюватися. Креветочную рибу обробляємо, виймаємо нутрощі, добре промиваємо та нарізаємо на порційні шматочки. Потім викладаємо їх на лист фольги, присмачую спеціями і щільно загортаємо. Поміщаємо в розігріту духовку і запікаємо 25 хвилин.
Цим часом готуємо поки соус: на сковороду викладаємо шматочок вершкового масла , розтоплюємо його, всипаємо ложечку борошна і, помішуючи, обсмажуємо до золотистого кольору. Потім вливаємо молоко, додаємо набряклий родзинки, видавлюємо часничок і тушкуємо до загустіння. Готову рибку викладаємо на блюдо і поллємо теплим соусом.
Рецепт приготування креветочной риби
Інгредієнти: креветочная риба - 3 шт.; спеції; лимонний сік - 05 шт. Для соусу:
молоко - 05 склянки; сметана - 05 склянки; цибулина - 1 шт.; зерниста гірчиця - 2 ст. ложки; мускатний горіх - щіпка; масло вершкове - 50 г. Приготування Тушки гарненько промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на шматочки. Підсолюємо, перчимо за смаком, злегка скроплюємо лимонним соком, перемішуємо і відставляємо на 10 хвилин у бік. Цим часом чистимо цибулину, шаткуємо її дрібними кубиками і пасеруємо на вершкове масло до золотавого кольору. Потім додаємо гірчицю і щіпку мускатного горіха.
В окремій чашці з'єднуємо сметану з молоком і акуратно виливаємо до цибулі. Перемішуємо соус, зменшуємо вогонь і проварюємо до закипання. Після цього додаємо подрібнений укропчик, приправляємо спеціями за смаком, викладаємо рибу, закриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 15. Далі акуратно перевертаємо шматочки, знову накриваємо кришкою і тушкуємо ще 15 хвилин. Подаємо готову конгріо з відварним рисом або картопляним пюре.
Рецепт креветочной риби конгріо в духовці
Інгредієнти: креветочная риба - 700 г; кінза - за бажанням; лимонний сік - за смаком; спеції. Для соусу:
цукор - 1 ст. ложка; імбир - 1 ст. ложка; соєвий соус - 3 ст. ложки; вода - 30 мл Для підливи: часник - 2 зубчики; зелена цибуля - 50 р; помідори черрі - 10 шт.; цукор - 2 ст. ложки; томатна паста - 1 ст. ложка; борошно - 1 ч. ложка. Приготування З риби акуратно знімаємо шкірку, надрізаємо по хребту і обережно відокремлюємо кість від м'якоті. Потім натираємо філе з двох сторін сіллю і відставляємо на годину, щоб вона гарненько просочилася. Імбир натираємо на дрібній терочке, всипаємо до нього цукор, вливаємо трохи, соєвого соусу і розбавляємо водою.
В окремій чашці змішуємо лимонний сік, цукор, воду, томатну пасту і мелений перець. Часник чистимо,
подрібнюємо, а цибулю шаткуємо по діагоналі і пасеруємо на рослинній масло до золотавого кольору.
Після цього викладаємо в сковороду цілі помідори черрі і, помішуючи, готуємо хвилинки 3-5. Потім виливаємо томатну суміш і тушкуємо ще 5 хвилин. Цим часом розвести в невеликій кількості води борошно, щоб не було грудочок, і виливаємо до помідорів. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Філе риби викладаємо на духовочную решітку, під яку ставимо деко і запікаємо 30 хвилин, рясно поливаючи рибку імбирним соусом. Тепер акуратно знімаємо блюдо з дека, викладаємо на тарілку і заливаємо томатною підливою. Зверху прикрашаємо блюдо листочками кінзи і пір'ям зеленого лука.