Потрібно намагатися, щоб риба була присутня на нашому столі як можна частіше. Цей продукт легко засвоюється організмом і збагачує його різними вітамінами і мікроелементами. До того ж і готується риба досить швидко. Зараз ми вам розповімо, як смачно приготувати філе тілапії.
Як приготувати тилапию в клярі?
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; філе тілапії - 8 шт.; борошно - 300 г; рослинна олія - 50 мл; перець, сіль. Приготування Філе риби промиваємо та нарізаємо порційними шматочками. В одну ємність вбиваємо яйця, трохи їх додаємо сіль. А в другу насипаємо борошно, перець і сіль. Кожен шматочок філе обвалюємо спочатку в борошняної суміші, а потім в яйці. Після цього філе тілапії в клярі викладаємо на сковороду з розігрітим маслом і обсмажуємо з обох боків до рум'яності. Подавати таку рибку краще в гарячому вигляді.
Як приготувати тилапию в духовці?
Інгредієнти: філе тілапії - 800 г; цибуля - 1 шт.; помідори - 2 шт.; оливкова олія - 20 мл; майонез - 50 г; сир пармезан - 50 г; лимон - половинка; сіль, чорний мелений перець. Приготування Цибулю і помідори ріжемо кільцями, пармезан тремо на тертці. Філе риби промиваємо і викладаємо на обробну дошку. Кожен шматочок солимо, перчимо і злегка скроплюємо соком лимона. Змащуємо оливковою олією деко і кладемо на нього шматочки філе. На нього зверху кладемо кільця цибулі, домашній майонез , помідори і ставимо в духовку. Запікаємо 40 хвилин при 180 градусах. Потім посипаємо рибу з овочами тертим сиром і запікаємо ще 10 хвилин.
Як приготувати тилапию в мультиварці?
Інгредієнти: філе тілапії - 1 кг; морква - 100 г; цибуля - 200 г; картопля - 500 г; рослинна олія, сіль, спеції. Приготування Рибне філе розморожуємо, промиваємо й обсушуємо. Після цього солимо і даємо постояти хвилин 20. Тим часом займаємося овочами: шаткуємо півкільцями цибулю, посипаємо його сіллю і спеціями. Моркву, картоплю ріжемо скибочками і викладаємо до цибулі. Все перемішуємо, поки спеції рівномірно не розподілиться по овочам. У чашу мультиварки вливаємо олію, викладаємо частину овочів, потім рибні філе і повторюємо шари. Встановлюємо режим «Гасіння» і 80 хвилин.
Як приготувати тилапию на сковороді?
Інгредієнти: тілапія - 400 г; соус соєвий - 60 мл; лимонний сік - 1 ст. ложка; цукор - 3 ч. ложки; перець, сушений базилік - за смаком. Приготування Філе тілапії розморожуємо і моєму під проточною холодною водою. Кожен шматочок філе ділимо на 2 частини і скроплюємо лимонним соком з обох сторін. Також посипаємо рибу спеціями. Сіль використовувати не потрібно, так як у нас присутній соєвий соус, а він і так досить солоний. На сковороді розігріваємо олію. Воно може бути або соняшниковою або оливковою - вибір залежить виключно від вашого смаку.
Викладаємо на сковороду рибне філе і на сильному вогні обсмажуємо хвилини по 3 з кожної сторони. Для соусу з'єднуємо цукор і соєвий соус, перемішуємо до розчинення цукру. Отриману суміш вливаємо в сковороду з рибою таким чином, щоб кожен шматочок отримав свою порцію. Доводимо соус до кипіння, накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь і готуємо тилапию ще хвилин 5. Подаємо до столу гарячою з гарніром з овочів і рису.
Як приготувати тилапию у фользі?
Інгредієнти: філе тілапії - 500 г; сіль, спеції - за смаком; болгарський перець - 1 шт.; помідор - 1 шт.; зелень кропу - 30 г; зелень петрушки - 30 р. Приготування Тилапию миємо й обсушуємо. Помідор і болгарський перець ріжемо кубиками, додаємо подрібнену зелень і 2 ч. ложки рослинної олії, перемішуємо. Вистилаємо Форму фольгою, змащуємо рослинним маслом і зверху кладемо філе рибки, зверху розміщуємо овочеву суміш. Накриваємо зверху фольгою і ставимо в духовку. При 200 градусах готуємо 30 хвилин. Потім знімаємо фольгу, знову повертаємо рибу в духовку під гриль. І через 10 хвилин у нас готове чудове блюдо - тілапія з овочевим гарніром.