Вернуться назад Распечатать

Пікша в клярі

Пікша в клярі
За рахунок того, що пікша прекрасно тримає свою форму, її легко можна запікати, тушкувати і навіть смажити, особливо смачною виходить пікша в клярі. Після приготування, ніжне рибне філе буквально розпадається на шматочки і тане в роті, а золотистий кляр приємно похрускує при кожному укусі.

Пікша в пивному клярі - рецепт


Пивний кляр - класика жанру для приготування риби у фритюрі. Спробуйте і ви цей простий і універсальний рецепт.
Інгредієнти:

  • борошно - 225 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • пиво - 300 мл;

  • крижана вода - 125 мл;

  • рослинне масло - для смаження;

  • філе пікші - 500 г;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Борошно просіваємо і змішуємо з хорошою пучкою солі і перцю. У центрі борошняний гірки робимо "колодязь" і додаємо у нього яйце. Додаємо пиво і замішуємо густий кляр, який потім розводимо крижаною водою. Філе пікші перевіряємо на наявність кісток і, при необхідності, видаляємо їх. Занурюємо шматочки філе в підготовлений кляр і обсмажуємо на добре розігрітому рослинному маслі до золотистого кольору. Готове рибне філе викладаємо на серветки, щоб дати стекти надлишків жиру.
    Зазвичай, філе пікші в клярі - традиційний варіант англійської страви "fish and chips", тому, слідуючи традиціям, подавати рибу слід з картоплею фрі. Вигідно доповнить страву легкий овочевий салат і будь-який соус за смаком.

    Пікша смажена в клярі


    Хороший кляр і виходить на газованій воді. Єдина умова - вода повинна бути буквально крижаний, інакше в борошні дасть знати про себе глютен, який перетворить кляр їх хрусткого в пишний і м'який.
    Інгредієнти:

  • борошно - 1 1/2 ст.;

  • сіль - 1 1/2 ч. ложки;

  • кайенский перець - 1/4 ч. ложки;

  • газована вода - 300 мл;

  • рослинне масло - для смаження;

  • філе пікші - 500 г;

  • лимон.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати пікшу в клярі, рибу необхідно очистити від кісток і обсушити. Рослинне масло розігріваємо у фритюрі або
    Пікша в клярі
    глибокої товстостінній каструлі. У глибоку миску просіваємо борошно, змішуємо її з сіллю, перцем і вливаємо крижану газовану воду (знову ж таки, воду можна замінити аналогічною кількістю світлого пива). Відразу ж занурюємо рибне філе в кляр, даємо надлишків стекти і закладаємо філе в розігріте масло. Як тільки тісто стане золотистим, дістаємо рибу з фритюру, обсушуємо на паперових рушниках і подаємо з часточкою лимона.
    При бажанні, до риби можна подати соус тар-тар або будь-який інший соус-дип за смаком. Приємного апетиту!