Якщо ви раптом захотіли порадувати себе соковитою ніжною рибкою, але не знаєте, як її правильно приготувати, то ця стаття саме для вас. Хек в клярі - досить бюджетне, але напрочуд смачне блюдо і досить просте у приготуванні. Ваші гості будуть дуже здивовані тим, який пікантний смак придбала ця рибка, і обов'язково попросять вас поділитися рецептиком. Подавати це блюдо можна з різним гарніром на ваш смак. Отже, давайте швидше дізнаємося вже, як смачно приготувати хека в клярі.
Рецепт хека в клярі
Інгредієнти: філе хека - 500 г; борошно пшеничне - 2 ст. ложки; спеції; масло рослинне - 150 мл. Для кляру:
сир твердих сортів - 150 г; яйце - 3 шт. Приготування Філе хека промиваємо, нарізаємо шматочками, солимо і посипаємо будь-якими спеціями на ваш смак. Сирок подрібнюємо на крупній тертці і гарненько змішуємо з яйцями. Тепер беремо сковорідку, наливаємо масло, ставимо на плиту і розігріваємо. Далі акуратно обвалюємо шматочки хека спочатку в борошні, потім опускаємо в кляр і обсмажуємо на сковорідці до готовності.
Рецепт риби хек в клярі
Інгредієнти: сік лимонний - 1 ст. ложка; філе хека - 600 г; борошно пшеничне - 4 ст. ложки; соус соєвий - 3 ст. ложки; спеції; масло рослинне - 50 мл Для кляру:
куряче яйце - 2 шт.; сир твердий - 100 г; спеції. Приготування Рибне філе обробляємо на шматочки, заливаємо лимонним соком, соєвим соусом і залишаємо маринуватися на півгодини, підсолюємо за смаком. Цим часом приготуємо кляр: яйця розбиваємо в мисочку, трохи збиваємо, додаємо тертий на крупній терочке сир і гарненько перемішуємо. Якщо сир сам по собі не дуже солоний, то трохи підсолюємо кляр. Тепер переходимо безпосередньо до приготування нашого страви. Кожен замаринований шматочок філе обвалюємо спочатку в борошні, а потім викладаємо в яєчний кляр. Обсмажуємо хек на рослинному маслі спочатку з одного боку, а потім з іншого. Гарячу рибку перекладаємо на рушничок, щоб воно ввібрало в себе весь зайвий жир. Ось і все соковите, ароматне і м'яке філе хека в сирному клярі готово. Подаємо його з картопляним пюре або відварним рисом!
Рецепт смаженого хека в клярі
Інгредієнти: філе хека - 400 г; спеції; зелень петрушки - за смаком; олія рослинна. Для кляру:
молоко - 200 мл; куряче яйце - 3 шт.; борошно - 200 г; спеції. Приготування Філе хека промиваємо, обсушуємо, ріжемо невеликими шматочками, натираємо меленим перцем, сіллю за смаком і залишаємо приблизно на 30 хвилин. А цим часом поки давайте приготуємо кляр: яйця збиваємо з молоком і сіллю, додаємо борошно і гарненько перемішуємо вінчиком, щоб не залишилося грудочок. Потім філе хека опускаємо в кляр, викладаємо на сковороду з розігрітим рослинним маслом і обсмажуємо до утворення рум'яної скоринки з усіх сторін. Далі перекладаємо рибу на блюдо і подаємо на стіл, декорувавши свіжою зеленню петрушки.
Рецепт філе хека в клярі в мультиварці
Інгредієнти:
філе хека - 1 кг; спеції; борошно. Для кляру:
куряче яйце - 2 шт.; сметана - 3 ст. ложки; спеції; мука - 4 ст. ложки. Приготування Для приготування кляра розбиваємо в мисочку яйця, додаємо сметану, додаємо сіль, спеції і добре розмішуємо. Потім підсипаємо порціями борошно і вимішуємо однорідне рідке тісто, як на оладки. Філе риби промиваємо, обсушуємо серветками, нарізаємо шматочками, посипаємо сіллю і перцем за смаком. В окрему тарілку кладемо трохи борошна. Тепер включаємо мультиварку, вибираємо програму «Випічка», наливаємо в чашу рослинне масло і прогріваємо його. Шматочки рибки мачає в борошно, потім занурюємо в кляр і смажимо по 15-20 хвилин з кожного боку.