Будь-яке блюдо, приготоване на пару, виходить не тільки дуже корисним, але й досить смачним. При цьому це просто дивовижна можливість одночасно приготувати і сама страва, гарнір для нього. Ми пропонуємо вашій увазі кілька рецептів риби на пару з овочами.
Риба на пару з овочами в мультиварці
Інгредієнти: філе тріски - 4 шт.; консервована квасоля - 400 г; олія оливкова - 2 ст. ложки; зелена цибуля - 1 пучок; часник - 2 зубчики; м'ята - 2 гілочки; спеції. Приготування Зелена цибуля моєму і дрібненько шаткуємо. Часник чистимо, раздавливаем ножем і разом з цибулею обсмажуємо в оливковій маслечко в мультиварці на режимі «Мультиповар» близько 2 хвилин при 160 градусах. Потім викладаємо консервовану квасолю разом з соком, солимо, перчимо за смаком і зверху кладемо рибне філе. Закриваємо кришку приладу і готуємо на тому ж режимі хвилин 20 при температурі 70 градусів. Готову страву прикрашаємо листочки свіжої м'яти і подаємо до столу.
Риба на пару з овочами та рисом
Інгредієнти: червона риба з кістками - 100 г; рис дліннозерновой - 3 ст. ложки; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; часник - 3 зубчики; імбир - 1 шматочок; розмарин - 1 гілочка; спеції. Приготування Отже, беремо глибоку і широку ємність, вільно помещающуюся в пароварці. Потім заливаємо в прилад побільше води, і ставимо її на вогонь. М'ясо риби відокремлюємо від кісток, укладаємо кістки і плавники в ємність, засипаємо промитий рис кладемо очищені і нарізані шматочками овочі. Зверху викладаємо шматочки рибного філе і крупно нарізаний імбир, приправляємо спеціями і ставимо страву на решітку пароварки, щільно закриваючи кришку. Залишаємо все кипіти близько години, а потім перекладаємо рибу з овочами з пароварки на блюдо і подаємо до столу.
Риба з овочами, приготована на пару
Інгредієнти: сібас - 500 г; брокколі - 200 г; капуста цвітна - 200 г; морква -1 шт; часник - 1 зубчик; лимон - за смаком; спеції і зелень. Приготування Рибу обробити, чистимо, витягуємо всі нутрощі і промиваємо холодною водою. Часник чистимо, видавлюємо через прес, додаємо подрібнену зелень і видавлюємо сік з лайму. Все ретельно перемішуємо і наповнюємо черевце риби приготовленої сумішшю. Потім викладаємо нафарширований сібас в пароварку, з боків вкладаємо нарізану кружальцями моркву і суцвіття капусти. Присипаємо все сіллю за смаком і готуємо страву на пару протягом 25 хвилин, до готовності.