Вернуться назад Распечатать

Лящ, запечений в духовці

Лящ, запечений в духовці
Лящ, запечений в духовці підходить як для святкового меню, так і для повсякденного столу. Блюдо виходить досить корисним і дуже поживним. Ми розповімо вам сьогодні, як приготувати ляща в духовці і здивувати всіх вашими кулінарними здібностями.

Рецепт приготування ляща в духовці


Інгредієнти:

  • лящ - 500 г;

  • олія оливкова - 6 ст. ложок;

  • свіжий розмарин - 4 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • морська сіль - за смаком;

  • цибулина - 1 шт.;

  • спеції;

  • лимон - 1 шт.


  • Приготування


    Промиваємо рибу, чистимо, просушуємо паперовим рушником і робимо надріз на спині, щоб потім було легше виймати кістка. У мисці змішуємо подрібнений розмарин, цибулька, часничок і спеції. Змащуємо ляща цим маринадом, вкладаємо всередину кілька кружалець лимона і залишаємо маринуватися на 30 хвилин. Через півгодинки деко застеляємо пергаментом, збризкуємо його оливковим маслом і викладаємо нашу рибку, поливаючи її маринадом і викладаючи зверху гілочки розмарину. Духовку нагріваємо до 220°С і випікаємо ляща хвилин 15. Подаємо блюдо гарячим з тушкованими овочами і відварним рисом або картоплею.

    Лящ в духовці з грибами


    Інгредієнти:

  • лимон - 1 шт.;

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • гриби - 400 р;

  • морква - 1 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • спеції;

  • лящ - 1 шт.


  • Приготування
    Рибу на 10 хвилин опускаємо у воду з оцтом, для того, щоб краще видалити луску. Потім розпорюємо акуратно черевце, виймаємо нутрощі і гарненько промиваємо ляща, видаляють плавники і зябра. Далі робимо з боків риби надрізи. Спеції, перемішуємо, подрібнюємо в ступці і натираємо ними рибку зі всіх сторін. Даємо їй настоятися протягом години, а цим часом поки приготуємо начинку. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і пасеруємо на рослинній маслечко до м'якості. Моркву чистимо, натираємо на крупній тертці і додаємо до цибулі. Грибочки обробляємо, подрібнюємо, викладаємо до овочів і обсмажуємо все, помішуючи, до готовності. Солимо, перчимо масу за смаком і начиняємо їй рибу. Потім черевце закріплюємо зубочистками, а під зябра підкладаємо лимонні дольки. Прогріваємо Духовку до 180°С, викладаємо рибу на гарячий деко і запікаємо 30 хвилин. Потім виймаємо ляща, обмазуємо майонезом і продовжуємо пекти ще 10 хвилин.

    Лящ, запечена з картоплею


    Інгредієнти:

  • лящ - 1 кг;

  • картопля - 1 кг;

  • спеції;

  • цибулина - 2 шт.;

  • майонез - 100 мл


  • Приготування
    Ляща промиваємо, чистимо, видаляємо зябра і відрізаємо голову. Потім натираємо рибку всередині і зовні спеціями і залишаємо просочуватися на деякий час, окропивши за бажанням лимонним соком. Картоплю чистимо, нарізаємо скибочками, а цибулю шаткуємо півкільцями. Зі сметани і майонезу робимо соус і обмазуємо їм ляща з обох сторін. Деко змащуємо олією, кладемо півкільця лучка і рибку. Картопля додаємо сіль до смаку, перемішуємо з залишками соусу і обкладаємо ляща зі всіх сторін. Далі вливаємо трохи фільтрованої води і ставимо страву в розігріту духовку. Готуємо рибку приблизно годину на помірному вогні, а потім за бажанням присипаємо тертим сиром і доводимо до готовності.

    Лящ в духовці у фользі


    Інгредієнти:

  • лящ - 900 г;

  • спеції;

  • лимон - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;
  • Лящ, запечений в духовці

  • чебрець - 3 шт.;

  • олія оливкова.


  • Приготування
    Отже, рибу чистимо, зрізаємо плавники і просушуємо на рушник. Потім натираємо сіллю, перцем, виймаємо нутрощі і кладемо в черевце кілька кружалець лимона і очищені зубчики часничку. Зовнішню сторону ляща змащуємо оливковою маслом і викладаємо рибку на фольгу. Зверху кладемо кілька гілочок чебрецю і розмарину і загортаємо фольгу. Духовку розігріваємо заздалегідь до 180°С і запікаємо страву приблизно 15-20 хвилин, до готовності.