Тигрові креветки - продукт не доступний, а тому, купивши його, варто переконатися, що ви знаєте про всі правила приготування. У цій статті ми поділимося з вами не тільки тонкощами щодо приготування креветок, але і кількома рецептами з їх участю.
Як смачно приготувати тигрові креветки?
Почнемо з рекомендацій щодо приготування. Якщо ви не знаєте, як приготувати тигрові креветки заморожені, то не хвилюйтеся, схема їх приготування мало чим відрізняється від такої у свіжих побратимів, хіба що розморожувати креветки перед приготуванням потрібно в холодильнику.
Тепер про те, скільки варити тигрові креветки: оптимальним часом варіння вважається 4-6 хвилин (залежно від розміру) в киплячій підсоленій воді, як тільки креветки поміняли свій колір - готово.
Якщо ж ви вирішили посмажити тигрові креветки, наприклад, на шпажках, в той час приготування буде становити 15-2 хвилини з кожного боку.
Тигрові креветки в вершковому соусі
З тим, як приготувати тигрові креветки ми розібралися, а тепер приступаємо до рецептами. Перші на черзі - креветки в вершковому соусі - ідеальні до пасти або просто так.
Інгредієнти: вершкове масло - 25 г; часникові зубчики - 2 шт.; вершки - 165 мл; лимонний сік, спеції за смаком; креветки королівські - 300 г; зелень петрушки. Приготування У сковороді розтоплюємо масло і смажимо на ньому дрібно нарізаний часник протягом півхвилини. Додаємо до часнику вершки і спеції, ставимо соус на середній вогонь і уварюють до загусання. Приправляємо очищених креветок залишилися лимонним соком, сіллю і перцем, кладемо в густий соус разом з петрушкою і тушкуємо протягом 4-5 хвилин або до готовності.
Екзотичний салат з руколою і тигровими креветками
Інгредієнти: Для салату:
відварені креветки - 10-12 шт.; манго - 2 шт.; червоний солодкий перець - 1 шт.; рукола - 80 г; шалот - 4 шт.; стакан листя свіжого коріандру. Для заправки:
сік лайма - 60 мл; оливкова олія - 30 мл; гострий перець чилі - за смаком; часниковий зубчик. Приготування М'якоть манго очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими смужками. З червоного перцю виймаємо насіння і також ріжемо його кубиками або тонкою соломкою. Тонко ріжемо кільця шалот і з'єднуємо всі підготовлені інгредієнти разом. Додаємо промиту і обсушену рукколу, свіжу зелень коріандру і поливаємо все заправкою.
Для приготування заправки досить віночком збити масло з соком лайма, подрібненим чилі і пропущеним через прес часником.
Після ще раз перемішуємо салат, зверху розкладаємо креветки і подаємо страву до столу.