Риба, запечена в духовці - дуже смачне і до того ж корисне блюдо, яке прикрасить навіть святкове застілля. Пангасіус не відноситься до благородного виду риби, але все ж має неймовірно приємний смак і просто божественний аромат. Давайте ж скоріше розглянемо з вами кілька цікавих рецептів приготування пангасіуса в духовці.
Філе пангасіуса у фользі в духовці
Інгредієнти: філе пангасіуса - 4 шт.; білок яєчний - 1 шт.; печериці свіжі - 300 г; масло вершкове - 20 г; цибулина - 2 шт.; зелень петрушки - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Зелень петрушки дрібно рубаємо ножем і змішуємо з яєчним білком. Потім суміш підсолюємо і прибираємо хвилин на 15 в холодильник. Гриби і цибулю моєму, обробляємо і шаткуємо овочі тонкими скибочками. У сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла, викладаємо гриби з цибулею і обсмажуємо на середньому вогні хвилин 10-15 подсаливая за смаком в самому кінці. Далі беремо філе пангасіуса, укладаємо їх на лист фольги, солимо, перчимо кожен шматочок злегка скроплюємо маслом. Зверху покриваємо кожну порцію філе невеликою кількістю свіжої зелені з білком і овочевий обсмаженням. Потім загортаємо рибу в лист фольги, ставимо в заздалегідь прогріту духовку і запікаємо пангасіус приблизно 20 хвилин до повної готовності риби. Подаємо страву в гарячому вигляді вмсте з картопляним пюре і свіжими овочами.
Пангасіус з картоплею в духовці
Інгредієнти: філе пангасіуса - 700 г; цибулина - 1 шт.; картопля - 3 шт.; лимонний сік; гірчиця - 1 ст. ложка; спеції. Приготування Ось ще один спосіб, як приготувати пангасіуса в духовці: рибне філе добре промиваємо, злегка обсушуємо, натираємо сіллю, перцем, збризкуємо лимонним соком і маринуємо приблизно хвилин 15. Цим часом очищаємо від лушпиння цибулі, дуже дрібно шаткуємо її і подрібнюємо в блендері. Після цього до цибулевої суміші кладемо гірчицю і ретельно перемішуємо. Картопля очищаємо, нарізаємо скибочками, поливаємо олією, солимо, перемішуємо і розкладаємо рівним шаром на деко. Зверху укладаємо шматочки філе пангасіуса і змащуємо їх цибульно-гірчичним соусом. Тепер наливаємо у деко трохи води, щоб вона не доходила до верху картоплі, і відправляємо страва з пангасіуса в попередньо розігріту духовку. Як тільки рибка зарум'яниться, а картопля стане м'якою - дістаємо деко з духовки і подаємо страву в гарячому вигляді.
Філе пангасіуса в духовці з овочами
Інгредієнти: сир адигейський - 100 г; філе пангасіуса - 350 г; сметана 20 % - 2 ст. ложки; яйце - 2 шт.; капуста пекінська - 50 г; болгарський перець - 1 шт.; помідор - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; спеції; свіжий селера - 50 р. Приготування Отже, для початку давайте підготуємо всі необхідні інгредієнти. Для цього моркву чистимо, натираємо на крупній тертці, а решту овочів обробляємо і шаткуємо ножем на дрібні довільні шматочки. Потім викладаємо їх у розігріту сковороду, підливаємо
трохи рослинного масла і пасеруємо, помішуючи, на середньому вогні протягом 3-4 хвилин. Після цього перекладаємо подрумянившиеся овочі в форму для запікання, зверху викладаємо шматочки рибного філе. Солимо, перчимо до смаку і посипаємо будь-якими спеціями за бажанням. Яйця гарненько збиваємо зі сметаною і отриманою сумішшю акуратно заливаємо рибу. Зверху щедро присипаємо тертим адигейський сиром і при бажанні, для прикраси, розбиваємо зверху ще кілька перепелиних яєць. Відправляємо блюдо в духовку, попередньо прогріту до 200°С, і запікаємо філе пангасіуса до повної готовності, засікаючи приблизно хвилин 30-40.