Минтай в клярі - це чудова закуска, користується неймовірним попитом на будь-якому святі. Також вона ідеально підходить і для фуршетів. Давайте дізнаємося з вами, як смачно приготувати минтая в клярі.
Рецепт філе минтая в клярі
Інгредієнти: філе минтая - 500 г; борошно - 100 г; спеції; масло рослинне для обсмажування. Для кляру:
яйце - 2 шт.; молоко - 100 мл; борошно - 100 р. Приготування Беремо філе минтая, гарненько його миємо, обсушуємо на рушник, розрізаємо на шматочки, підсолюємо з усіх боків і прибираємо в холодильник. Цим часом поки давайте приготуємо тісто для риби. У мисці збиваємо за допомогою блендера яйця і, не зупиняючись, поступово вливаємо молоко, всипаємо борошно і гарненько перемішуємо. Далі розігріваємо з рослинною олією сковорідку, кожен шматочок риби ретельно мачає в яєчну масу і обсмажуємо до золотавої скоринки з двох сторін. Перекладаємо філе на блюдо, прикрашаємо зеленню і подаємо смажений минтай в клярі до столу з різними соусами.
Рецепт смаженого минтая в клярі в мультиварці
Інгредієнти: філе минтая - 1 кг; спеції; борошно. Для кляру:
майонез - 3 ст. ложки; яйце - 2 шт.; борошно - 60 г; спеції. Приготування У миску розбиваємо яйця, викладаємо майонез, солимо, добре розмішуємо і додаємо борошно до тих пір, поки наше тісто не стане густуватим. Філе риби промиваємо, обсушуємо серветками і нарізаємо невеликими скибочками. Трохи підсолюємо і перчимо. В окрему тарілочку просіваємо борошно. Тепер включаємо в мережу мультиварку, встановлюємо режим «Випічка», наливаємо в чашу масло і прогріваємо його кілька хвилин. Шматочки минтая вмочаємо спочатку в борошні, потім в клярі і смажимо в мультиварці по 15 хвилин з кожного боку на відповідному режимі.
Рецепт минтая в пивному клярі
Інгредієнти: філе минтая - 400 р; борошно - 100 г; світле пиво - 05 ст.; спеції; розпушувач - 1 ч. ложка; олія рослинна; приправа для риби. Приготування Борошно просіваємо з розпушувачем, робимо невелику виїмку і повільно вливаємо холодне пиво, постійно розмішуючи виделкою. Готовий кляр прибираємо на 20 хвилин у холодильник, а цим часом готуємо рибу. Нарізаємо філе на порційні шматочки і підсолюємо. У невелику сковороду наливаємо масло і ставимо його підігріватися на середній вогонь. Кожен рибний шматочок обвалюємо в борошні, а потім мачає філе минтая в холодному клярі і обсмажуємо у фритюрі з усіх боків до утворення скоринки. Викладаємо рибку на паперові рушники і залишаємо на пару хвилин, щоб позбутися від зайвої олії.
Рецепт приготування минтая в клярі
Інгредієнти: філе минтая - 800 г; олія рослинна; спеції. Для кляру:
сир твердих сортів - 100 г; яйце - 2 шт.; борошно; спеції. Приготування Яйця гарненько збиваємо виделкою, солимо за смаком, додаємо подрібнений на тертці твердий сир і перець мелений. Тепер все ретельно перемішуємо і поступово додаємо борошно, до отримання густоватой маси. Філе риби промиваємо, витираємо рушником і нарізаємо кубиками. Далі опускаємо шматочки минтая в сирному клярі і смажимо на сковороді в маслі.
Минтай в клярі в духовці
Інгредієнти: філе минтая - 500 г; лимон - 1 шт. Для кляру:
яйце - 3 шт.; молоко - 200 мл; борошно - 200 г; спеції. Приготування Філе промиваємо, маринуємо в лимонному соці і натираємо спеціями. Залишаємо просочуватися на 20 хвилин. У миску розбиваємо яйця збиваємо їх з молочком і всипаємо борошно зі спеціями. Рибу занурюємо в кляр і акуратно опускаємо в гарячу олію. Обсмажуємо на сильному вогні, а потім перекладаємо шматочки у форму і запікаємо в духовій шафі при 180°С 20 хвилин.