Рибне філе в духовці - ваш головний помічник в боротьбі за здорове харчування в сім'ї. Смачну рибу зараз можна без проблем придбати за цілком демократичну ціну, а різноманітність рецептів, які можна втілити в життя за участю однієї лише рибки, кружляє голову. Ця стаття - прямий доказ того, що правильне харчування зовсім не означає не смачне, адже ми готуємо філе тріски в духовці.
Філе тріски в духовці - рецепт
Інгредієнти: тертий пармезан - 3/4 ст.; цедра і сік 1/2 лимона; пучок свіжої петрушки; мелений часник - 3 г; мелена паприка - 3 г; вершкове масло - 80 г; філе тріски - 750 р. Приготування Температуру духової шафи доводимо до позначки в 200°С. Поки духова шафа розігрівається, рибне філе перевіряємо на наявність кісток і видаляємо їх при необхідності. Промиту тріску обсушуємо паперовими рушниками і натираємо сумішшю солі, паприки і часнику. Окремо з'єднуємо лимонну цедру дрібно натертим пармезаном і нарізаною петрушкою, викладаємо цю суміш поверх викладеної на покритий фольгою деко тріски разом з невеликими шматочками вершкового масла. Розміщуємо рибу в розігрітій духовій шафі і засікаємо 15 хвилин. Після закінчення часу тріску можна поливати лимонним соком і подавати до столу.
Суфле з тріски в духовці
Інгредієнти: тріска - 200 г; олія оливкова - 35 мл; білий цибуля - 60 г; часникові зубчики - 2 шт.; молоко - 60 мл; борошно - 50 р; яєчні жовтки - 3 шт.; сметана - 20 г; яєчні білки - 4 шт. Приготування Рибу миємо, обсушуємо і позбавляє від дрібних кісточок. На підігрітому маслі пасеруємо подрібнений білий цибулю і часник, додаємо шматочки рибки і чекаємо, поки вони злегка схопиться зовні. Обсмажену рибу і овочі пюрируем в блендері, поступово додаємо яєчні жовтки. Кладемо ложку сметани, спеції і добре все перемішуємо. З'єднуємо борошно з молоком і варимо до утворення густого соусу. Злегка остиглий соус додаємо до риби.
Присаливаем яєчні білки і збиваємо їх в міцну піну. Обережно з'єднуємо рибну масу зі збитими білками і перекладаємо в змащену маслом керамічну форму для суфле.
Приготування суфле з філе тріски в духовці займе близько півгодини при температурі 160°С.
Як приготувати філе тріски в духовці?
Інгредієнти: філе тріски (середніх розмірів) - 4 шт.; кокосове молоко - 375 мл; тертий корінь імбиру - 2 ч. ложки; паста каррі - 2 ч. ложки; свіжа зелень петрушки. Приготування Поки температура в духовці доходить до рівня 200°З, ми приготуємо нашу молочну суміш для каррі. У сотейнику підігріваємо молоко, з'єднуємо його з тертим імбиром і каррі, додаємо сіль за смаком і переливаємо половину суміші у форму для випікання. Кладемо філе в молоко, заливаємо рештою міксом каррі і ставимо в духовку. Запікання філе тріски в духовці займе близько 20 хвилин, після чого рибу можна подавати в супроводі рубаною зелені і гарнір з рису.
Приготування тріски в паніровці в духовці
Інгредієнти: філе тріски - 500 г; цибульні крекери - 15 шт.; яйця - 1 шт.; лимон - 1 шт.; рубана петрушка. Приготування Підігріваємо духовку до 210°С, паралельно займаємося рибним філе. Тріску очищаємо від кісток і ділимо на 2-3 шматка, в залежності від розмірів риби. Цибульні крекери перетворюємо в крихту і змішуємо з лимонною цедрою. Рибне філе приправляємо сіллю, занурюємо у збите яйце і обвалюють у крихті з печива. Викладаємо рибу на покритий пергаментом деко і розміщуємо в духовці. Через 20 хвилин рибка в хрусткій скоринці буде готова, залишається лише полити її лимонним соком і посипати рубаною петрушкою.