Короп - одна з небагатьох риб, яка залишилася не лише доступною, але й популярної на наших столах з цього дня. Здавна, карпа подавали на столи в запеченому вигляді, і ми рекомендуємо вам поласувати смачною рибкою прямо з духовки, правда, на сучасних лад. Про рецептах карпа запеченого у фользі читайте далі.
Короп у фользі - рецепт
Інгредієнти: філе коропа - 500 г; листя молодого шпинату - 2 жмені; червоний цибуля - 40 г; томати черрі - 200 г; гілочки шпинату - 4 шт.; лимон - 50 г; оливкова олія. Приготування Довівши температуру духовки до 200°С, беремося за приготування риби. Очищаємо філе коропа від луски і кісток, якщо такі присутні, розміщуємо нарізати філе на подвійному аркуші фольги, попередньо підклавши під рибу подушку з шпинатних листя. Приправляємо карпа і викладаємо поверх скибочки червоного цибулі, томати черрі і гілочки чебрецю. Закриваємо конверти з рибою з трьох сторін, а в залишився отвір вливаємо лимонний сік. Запечатуємо конверт і розміщуємо його в духовій шафі на 20 хвилин. Короп з лимоном у фользі подається до столу відразу ж, у супроводі келихи білого вина.
Короп фарширований запечений у фользі
Карпа, фаршированого таким чином, звичайно запікають, обернувши тестом, але для тих, чиї відносини з тестом не склалися, прекрасним варіантом може стати конверт з фольги, здатний утримувати вологу настільки ж ефективно.
Інгредієнти: короп - 1 тушка; морква - 60 г; печериці - 120 г; білий цибулю - 70 г; волоські горіхи - 80 г; петрушка; родзинки - 30 г; біле сухе вино - 30 мл; чебрець. Приготування Карпа чистимо від луски і потрошимо. Ретельно промиваємо черевну порожнину і просушуємо її серветкою. На підігрітому маслі моркву пасеруємо з грибами і білим цибулею. Коли овочі стануть м'якими, приправляємо їх, додаємо чебрець, біле вино і чекаємо, поки вся волога випарується. Змішуємо начинку з родзинками і нарізаними горіхами. Тушку і черевце коропа також приправляємо сіллю і перцем, викладаємо його на лист фольги і наповнюємо черевну порожнину начинкою. Загорнути рибу кінцями листа фольги і ставимо в духовку запікатися при 200°С 30-35 хвилин. Фарширований короп у фользі, залишиться соковитим і дуже ароматним навіть у випадку, якщо ви затримаєте його в духовій шафі на зайвих 5 хвилин.
Як приготувати коропа у фользі?
Філе коропа в білому вині готують часто, але як щодо червоного вина і його поєднання зі сливами? Мінімум інгредієнтів і витраченого часу, і легкий солодкуватий присмак і запаморочливий аромат забезпечені.
Інгредієнти: філе коропа - 1 шт.; сливи - 120 г; червоне сухе вино - 40 мл; олія оливкова - 20 мл; часниковий зубчик (великий) - 1 шт.; свіжий кріп. Приготування Філе коропа перевіряємо на наявність кісток і видаляємо їх при необхідності. Натираємо рибу сіллю і перцем, а також пюрированним зубчиком часнику, можна збризнути невеликою кількістю лимонного соку і оливкової олії. Кладемо рибу на подвійний квадратний шматок фольги і запечатуємо її з трьох сторін, залишаючи один з кінців відкритим. На сковороді тушкуємо роздавлені сливи (без кісточок) з додаванням червоного сухого вина. Трохи солі і перцю, і після закипання соус можна вливати в конверт з рибкою. Запечатуємо єдиний відкритий край фольги і кладемо конверт з рибою в розігріту до 200°С духовку на 10-15 хвилин. З-за великої кількості рідини в конверті риба буде готуватися фактично на пару, без використання і грама жиру, що робить страву не тільки смачним і оригінальним, але ще і дуже низькокалорійним.
Подавайте карпа разом зі всім вмістом конверта, посипавши нарізаною зеленню кропу.