Вернуться назад Распечатать

Шашлик з кролика

Шашлик з кролика
Всі ми звикли думати, що м'ясо кролика є дієтичним і нежирним продуктом, і вже точно не підходить для приготування шашлику. Але ті, що все ж зважився приготувати шашлик з кролятини, змогли переконатися, як це насправді смачно. Саме тому, сьогодні ми вирішили поділитися рецептами, як приготувати шашлик з кролика на багатті.


Як замаринувати кролика для шашлику?


Пропонуємо вам кілька простих і перевірених способів.
Рецепт шашлику з кролика в сметані
Інгредієнти:

  • 1 кілограм кролячого м'яса;

  • 05 літра сметани;

  • 5 головок ріпчастої цибулі;

  • 1 помідор;

  • 1 чайна ложка меленого коріандру;

  • 05 чайної ложки кмину;

  • сіль і чорний перець за смаком;

  • свіжі овочі для гарніру.


  • Приготування:
    Нарізаємо добре промите м'ясо кролика на порційні шматочки. Посипаємо його коріандром, тмином, чорним перцем і сіллю. Потім додаємо цибулю нарізану кільцями і сметану. Маринуємо в холодильнику протягом 2-3 годин. Нанизуємо м'ясо, цибулю і кружечки помідори на шампури по черзі. Смажимо кролика на розжареному вугіллі до готовності. Подаємо зі свіжими овочами.

    Шашлик з тушки кролика
    Інгредієнти:

  • 1 тушка кролика;

  • 4 головки ріпчастої цибулі;

  • суміш червоного і чорного меленого перцю;

  • 4 лаврові листки;

  • 2 столові ложки оцту;

  • 15 склянки води;

  • сіль за смаком.


  • Приготування:
    Розбираємо тушку на частини і починаємо готувати маринад для шашлику з кролика. Для цього у воду додаємо 2 столові ложки оцту, червоний і чорний перець, сіль і лавровий лист. Перемішуємо. Заливаємо цим маринадом оброблену тушку кролика, туди ж ріжемо кільцями цибулю і залишаємо маринуватися на 4-5 годин. Після цього нанизуємо кролика на шампури. Тут важливо знати, що нанизувати шматочки потрібно уздовж кістки. Так кролик краще просмажиться. Після цього шашлик готовий до смаження на мангалі.

    Рецепт шашлику з кролятини з апельсиновим соком
    Інгредієнти:

  • 1 велика тушка кролика;

  • 1 літр апельсинового соку;

  • головка часнику;

  • 5 свіжих помідорів;

  • 2-3 столові ложки рослинного масла;

  • сіль і перець за смаком.


  • Приготування:
    Часник тиснемо через землянку або ріжемо дрібно. Додаємо сіль, перець натираємо отриманою сумішшю частини кролика. Поливаємо їх рослинною олією, а потім заливаємо апельсиновим соком. Залишаємо шашлик маринуватися на 8 годин в прохолодному місці. Помідори нарізаємо кільцями і нанизуємо їх на шампури разом з кроликом. Смажимо на мангалі, періодично поливаючи маринадом.

    Шашлик з кролика зі шпиком
    Шашлик з кролика

    Інгредієнти:

  • 500 г кролячого філе,

  • 100 р шпику,

  • 1 склянку круглого рису,

  • 4 головки ріпчастої цибулі,

  • 2 столові ложки маргарину,

  • перець і сіль за смаком.


  • Приготування:
    Нарізаємо філе кролика на маленькі шматочки. Солимо його і посипаємо чорним меленим перцем. Шпик також дрібно нарізаємо і нанизуємо його на шпажки упереміж з кролячим філе. Обсмажуємо шашлик на розпеченій сковорідці з маргарином. В цей час відварюємо рис, на нього викладаємо шашлик з кролика, а зверху прикрашаємо обсмаженими кільцями цибулі.

    Шашлик з кролика з оцтом
    Інгредієнти:

  • тушка 1 кролика;

  • 500 мл води;

  • 05 склянки столового оцту;

  • 100 р шпику;

  • 4 головки ріпчастої цибулі;

  • 4 лаврових листа;

  • сіль і перець за смаком.


  • Приготування:
    Тушку кролика потрібно протягом доби витримати в холодильнику. Потім її дістають і розбирають на частини. Кожну частину обтирають паперовим рушником і начиняють шпиком. Потім кожен шматочок потрібно натерти сіллю і перцем, залити маринадом. Маринад в даному випадку являє собою суміш половини літра води і половини склянки столового оцту. Туди ж кладемо 4 лаврові листки і заливаємо маринадом кролика. Ставимо його в прохолодне місце на 8 годин. Після чого кролика можна смажити на розжареному вугіллі.