Всі ми звикли думати, що м'ясо кролика є дієтичним і нежирним продуктом, і вже точно не підходить для приготування шашлику. Але ті, що все ж зважився приготувати шашлик з кролятини, змогли переконатися, як це насправді смачно. Саме тому, сьогодні ми вирішили поділитися рецептами, як приготувати шашлик з кролика на багатті.
Як замаринувати кролика для шашлику?
Пропонуємо вам кілька простих і перевірених способів.
Рецепт шашлику з кролика в сметані
Інгредієнти: 1 кілограм кролячого м'яса; 05 літра сметани; 5 головок ріпчастої цибулі; 1 помідор; 1 чайна ложка меленого коріандру; 05 чайної ложки кмину; сіль і чорний перець за смаком; свіжі овочі для гарніру. Приготування: Нарізаємо добре промите м'ясо кролика на порційні шматочки. Посипаємо його коріандром, тмином, чорним перцем і сіллю. Потім додаємо цибулю нарізану кільцями і сметану. Маринуємо в холодильнику протягом 2-3 годин. Нанизуємо м'ясо, цибулю і кружечки помідори на шампури по черзі. Смажимо кролика на розжареному вугіллі до готовності. Подаємо зі свіжими овочами.
Шашлик з тушки кролика
Інгредієнти: 1 тушка кролика; 4 головки ріпчастої цибулі; суміш червоного і чорного меленого перцю; 4 лаврові листки; 2 столові ложки оцту; 15 склянки води; сіль за смаком. Приготування: Розбираємо тушку на частини і починаємо готувати маринад для шашлику з кролика. Для цього у воду додаємо 2 столові ложки оцту, червоний і чорний перець, сіль і лавровий лист. Перемішуємо. Заливаємо цим маринадом оброблену тушку кролика, туди ж ріжемо кільцями цибулю і залишаємо маринуватися на 4-5 годин. Після цього нанизуємо кролика на шампури. Тут важливо знати, що нанизувати шматочки потрібно уздовж кістки. Так кролик краще просмажиться. Після цього шашлик готовий до смаження на мангалі.
Рецепт шашлику з кролятини з апельсиновим соком
Інгредієнти: 1 велика тушка кролика; 1 літр апельсинового соку; головка часнику; 5 свіжих помідорів; 2-3 столові ложки рослинного масла; сіль і перець за смаком. Приготування: Часник тиснемо через землянку або ріжемо дрібно. Додаємо сіль, перець натираємо отриманою сумішшю частини кролика. Поливаємо їх рослинною олією, а потім заливаємо апельсиновим соком. Залишаємо шашлик маринуватися на 8 годин в прохолодному місці. Помідори нарізаємо кільцями і нанизуємо їх на шампури разом з кроликом. Смажимо на мангалі, періодично поливаючи маринадом.
Шашлик з кролика зі шпиком
Інгредієнти: 500 г кролячого філе, 100 р шпику, 1 склянку круглого рису, 4 головки ріпчастої цибулі, 2 столові ложки маргарину, перець і сіль за смаком. Приготування: Нарізаємо філе кролика на маленькі шматочки. Солимо його і посипаємо чорним меленим перцем. Шпик також дрібно нарізаємо і нанизуємо його на шпажки упереміж з кролячим філе. Обсмажуємо шашлик на розпеченій сковорідці з маргарином. В цей час відварюємо рис, на нього викладаємо шашлик з кролика, а зверху прикрашаємо обсмаженими кільцями цибулі.
Шашлик з кролика з оцтом
Інгредієнти: тушка 1 кролика; 500 мл води; 05 склянки столового оцту; 100 р шпику; 4 головки ріпчастої цибулі; 4 лаврових листа; сіль і перець за смаком. Приготування: Тушку кролика потрібно протягом доби витримати в холодильнику. Потім її дістають і розбирають на частини. Кожну частину обтирають паперовим рушником і начиняють шпиком. Потім кожен шматочок потрібно натерти сіллю і перцем, залити маринадом. Маринад в даному випадку являє собою суміш половини літра води і половини склянки столового оцту. Туди ж кладемо 4 лаврові листки і заливаємо маринадом кролика. Ставимо його в прохолодне місце на 8 годин. Після чого кролика можна смажити на розжареному вугіллі.