Слово «шашлик» завжди асоціюється з м'ясом, замаринованим і приготованим на шампурах, як наприклад, шашлик з кролика . Між тим, інгредієнтів, з яких можна приготувати незвичайний і смачний шашлик, дуже багато! І одним з них виступають свіжі гриби печериці! Давайте більш детально розглянемо з вами, як приготувати смачний і незвичайний шашлик з печериць?
Рецепт шашлику з печериць
Інгредієнти: свіжі печериці - 500 г; майонез - 200 г; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Як приготувати шашлик з печериць? Ретельно гриби промиваємо, обсушуємо і чистимо. Потім складаємо в каструльку, солимо, перчимо до смаку, додаємо майонез.
Після цього, накриваємо каструлю кришкою і добре струшуємо. Залишаємо маринуватися протягом кількох годин. Потім нанизуємо гриби на дерев'яні шпажки. На дно аэрогриля викладаємо піддон, ставимо високу решітку і розкладаємо на ній гриби. Випікаємо протягом 30 хвилин при температурі 200°C. Подаємо соковитий шашлик з часниковим або томатним соусом. Ось і все, шашлик з печериць в аерогрилі готовий!
Шашлик з печериць з овочами
Інгредієнти: свіжі шампіньйони - 600 г; копчений або солоний шпик - 150 г; помідор - 5 шт; ріпчаста цибуля - 3 шт. Приготування Печериці промиваємо, очищаємо і обдаємо окропом. Якщо гриби дуже великі, то розрізаємо вздовж на 2-3 частини. Далі тонко ріжемо шпик і помідори, а цибулю шаткуємо кільцями. Потім акуратно нанизуємо шашлик з печериць на шампури, чергуючи гриби, овочі і шпик. Смажимо шашлик з печериць над вугіллям приблизно 5 хвилин. Подаємо зі свіжими овочами та зеленню.
Шашлик «Пікантний» з печериць
Інгредієнти: печериці - 1 кг; оливкова олія - 4 ст. ложки; соєвий соус - 2 ст. ложки; приправа хмелі - сунелі - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Гриби як слід промиваємо і очищаємо від плівок. Поки вони сохнуть, готуємо маринад для шашлику з печериць. Для цього змішуємо олію з чорним меленим перцем і приправою, додаємо за смаком сіль. Заливаємо шашлик маринадом і залишаємо на 2 години. Далі нанизуємо гриби на шампури і смажимо протягом 5 хвилин над розжареним вугіллям.
Шашлик з печериць з травами
Інгредієнти: великі печериці - 600 г; великий помідор - 1 шт.; кінза, кріп, базилік, кервель - за бажанням; часник - 4 зубчики; рослинна олія без запаху - 50 мл; вода - 50 мл; оцет - 1 ч. ложка; сіль - за смаком. Приготування Як зробити шашлик з печериць?
Гарненько миємо гриби, очищаємо від плівок і проколюємо їх зубочисткою у кількох місцях. Як маринувати печериці для шашлику? Складаємо їх в каструльку, додаємо до грибів видавлений часник, дрібно порізаний помідор і ароматні трави за бажанням. Заливаємо майбутній шашлик рослинним маслом, водою, оцтом і солимо за смаком. Перемішуємо всі інгредієнти і залишаємо шашлик з печериць маринуватися протягом 2 годин, періодично перемішуючи.
Смажимо шашлик приблизно 10 хвилин над гарячим вугіллям.
Шашлик «По-китайськи» з печериць
Інгредієнти: свіжі печериці - 1 кг; соєвий соус - 100 мл; майонез - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Гарненько гриби промиваємо, очищаємо від плівок і проколюємо їх зубочисткою у кількох місцях. Далі кладемо їх в глибоку миску, додаємо соєвий соус, майонез і солимо за смаком. Такий шашлик з печериць повинен маринуватися приблизно 2 години, після чого гриби нанизуємо на шампури і смажимо на гарячому вугіллі приблизно 15-20 хвилин. Подаємо шашлик гарячим разом зі свіжими овочами гриль і зеленню.