Вернуться назад Распечатать

Шашлик з печериць

Шашлик з печериць
Слово «шашлик» завжди асоціюється з м'ясом, замаринованим і приготованим на шампурах, як наприклад, шашлик з кролика . Між тим, інгредієнтів, з яких можна приготувати незвичайний і смачний шашлик, дуже багато! І одним з них виступають свіжі гриби печериці! Давайте більш детально розглянемо з вами, як приготувати смачний і незвичайний шашлик з печериць?
Рецепт шашлику з печериць
Інгредієнти:

  • свіжі печериці - 500 г;

  • майонез - 200 г;

  • сіль, чорний мелений перець - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати шашлик з печериць? Ретельно гриби промиваємо, обсушуємо і чистимо. Потім складаємо в каструльку, солимо, перчимо до смаку, додаємо майонез.
    Після цього, накриваємо каструлю кришкою і добре струшуємо. Залишаємо маринуватися протягом кількох годин. Потім нанизуємо гриби на дерев'яні шпажки. На дно аэрогриля викладаємо піддон, ставимо високу решітку і розкладаємо на ній гриби. Випікаємо протягом 30 хвилин при температурі 200°C. Подаємо соковитий шашлик з часниковим або томатним соусом. Ось і все, шашлик з печериць в аерогрилі готовий!
    Шашлик з печериць з овочами
    Інгредієнти:

  • свіжі шампіньйони - 600 г;

  • копчений або солоний шпик - 150 г;

  • помідор - 5 шт;

  • ріпчаста цибуля - 3 шт.


  • Приготування
    Печериці промиваємо, очищаємо і обдаємо окропом. Якщо гриби дуже великі, то розрізаємо вздовж на 2-3 частини. Далі тонко ріжемо шпик і помідори, а цибулю шаткуємо кільцями. Потім акуратно нанизуємо шашлик з печериць на шампури, чергуючи гриби, овочі і шпик. Смажимо шашлик з печериць над вугіллям приблизно 5 хвилин. Подаємо зі свіжими овочами та зеленню.
    Шашлик «Пікантний» з печериць
    Інгредієнти:

  • печериці - 1 кг;

  • оливкова олія - 4 ст. ложки;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • приправа хмелі - сунелі - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Гриби як слід промиваємо і очищаємо від плівок. Поки вони сохнуть, готуємо маринад для шашлику з печериць. Для цього змішуємо олію з чорним меленим перцем і приправою, додаємо за смаком сіль. Заливаємо шашлик маринадом і залишаємо на 2 години. Далі нанизуємо гриби на шампури і смажимо протягом 5 хвилин над розжареним вугіллям.
    Шашлик з печериць з травами
    Інгредієнти:

  • великі печериці - 600 г;

  • великий помідор - 1 шт.;

  • кінза, кріп, базилік, кервель - за бажанням;

  • часник - 4 зубчики;

  • рослинна олія без запаху - 50 мл;

  • вода - 50 мл;

  • оцет - 1 ч. ложка;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Як зробити шашлик з печериць?
    Гарненько миємо гриби, очищаємо від плівок і проколюємо їх зубочисткою у кількох місцях. Як маринувати печериці для шашлику? Складаємо їх в каструльку, додаємо до грибів видавлений часник, дрібно порізаний помідор і ароматні трави за бажанням. Заливаємо майбутній шашлик рослинним маслом, водою, оцтом і солимо за смаком. Перемішуємо всі інгредієнти і залишаємо шашлик з печериць маринуватися протягом 2 годин, періодично перемішуючи.
    Смажимо шашлик приблизно 10 хвилин над гарячим вугіллям.
    Шашлик «По-китайськи» з печериць
    Інгредієнти:

  • свіжі печериці - 1 кг;

  • соєвий соус - 100 мл;
  • Шашлик з печериць

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Гарненько гриби промиваємо, очищаємо від плівок і проколюємо їх зубочисткою у кількох місцях. Далі кладемо їх в глибоку миску, додаємо соєвий соус, майонез і солимо за смаком. Такий шашлик з печериць повинен маринуватися приблизно 2 години, після чого гриби нанизуємо на шампури і смажимо на гарячому вугіллі приблизно 15-20 хвилин. Подаємо шашлик гарячим разом зі свіжими овочами гриль і зеленню.