Шашлик зі свинини в кефірі виходить приголомшливо соковитим, ніжним і м'яким. Маринад нейтралізує зайву гостроту спецій, залишаючи при цьому лише легку гостринку і приємний аромат смаженого м'яса. Давайте дізнаємося з вами як же приготувати шашлик зі свинини в кефирном маринаді.
Шашлик зі свинини в кефірі
Інгредієнти: свинина 2 кг; кефір - 1 л; цибулина - 5 шт.; свіжий базилік - пучок; мінеральна газована вода - 100 мл; сало, свіжий помідор - за бажанням; сіль, перець - за смаком. Приготування Беремо свіже м'ясо, нарізаємо його невеликими шматками. Цибулини чистимо від лушпиння, кілька штук подрібнюємо через м'ясорубку, а решта шаткуємо півкільцями.
Зараз розповімо, як замаринувати свинину в кефірі. У глибоку ємність викладаємо порційні шматки м'яса, перчимо за смаком, солимо і покриваємо приготовленої раніше цибулевої кашкою. Все ретельно перемішуємо. Потім додаємо дрібно нарізаний базилік і заливаємо кефіром і мінералкою. Ретельно вимішуємо масу, зверху по всій поверхні розкладаємо цибульні кільця і знімаємо каструлю для маринування в холодильник приблизно на 10 годин. Краще це робити увечері. Шашлик на кефірі готовий!
Після цього ще трохи підсолюємо свинину і акуратно нанизуємо м'ясо на шампури упереміж з помідорами, порізаною кільцями, шматочками сала або цибулею. Смажимо шашлик на добре прогрітих вугіллі, періодично перевертаючи шампури і збризкуючи м'ясо квасом або водою. Готовий шашлик відразу подаємо до столу з будь-яким соусом, великою кількістю свіжої зелені, маринованої цибулі та ін
Свинина, маринована в кефірі
Інгредієнти: м'якоть свинини - 13 кг. Для маринаду:
цибулина - 4 шт.; кефір - 400 мл; паприка солодка мелена - 2 ч. ложки; сіль, перець - 3 щіпки. Приготування
Для приготування цього святкового страви, свинину краще заздалегідь замаринувати в кефірі і залишити на всю ніч. Для маринаду беремо цибулю, кефір, сіль, паприку і перець. М'ясо гарненько промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на шматки зі стороною близько 5 див. Цибулини очищаємо від лушпиння і шаткуємо кільцями. У глибоку каструлю викладаємо спочатку шар м'яса, потім його добре солимо і перчимо. Зверху кладемо цибулю і укладаємо, таким чином, все м'ясо з цибулею, пересипаючи кожен шар свинини, сіллю і перцем. Далі вливаємо кефір, щоб він повністю покрив м'ясо. Накриваємо зверху тарілкою, встановлюємо «прес», наприклад, банку з водою або ступку. Прибираємо м'ясо в холодильник і залишаємо його маринуватися на ніч.
Приготоване м'ясо нанизуємо на шампури, одягаючи між шматочками свинини кільця цибулі. Шашлик постійно повертаємо над вугіллям, щоб він рівномірно румянился і розігрівався. Як тільки м'ясо покриється золотистою скоринкою, перевіряємо його на готовність, надрізаю шматочок м'яса. Воно має бути всередині світлого кольору з прозорим соком. Готовий шашлик відразу ж подаємо на стіл з овочами і м'яким лавашем. За цим же рецептом можна приготувати шашлик з яловичини .
Шашлик зі свинини в кефірі по - домашньому
Інгредієнти: свинина - 25 кг; цибуля - 1 кг; кефір - 1 л; мелений коріандр - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком; перець чілі пластівцями - 1 ст. ложка. Приготування М'ясо миємо й нарізаємо невеликими порційними шматками. Цибулю чистимо від луски і подрібнюємо півкільцями. У глибоку чашку викладаємо нарізану свинину, присипаємо ріпчастою цибулею, солимо й додаємо спеції. Тепер руками ретельно все перемішуємо і заливаємо кефіром. Накриваємо кришкою і ставимо приблизно на 8 годин маринуватися у прохолодне місце. Після цього одягаємо м'ясо на шампура, і смажимо до готовності на гарячому вугіллі, стежачи за тим, щоб шашлик не пересмажився і не став сухим.