Вернуться назад Распечатать

Шашлик в майонезі

Шашлик в майонезі
Маринад з майонезу виходить чудовий, м'ясо зіпсувати практично неможливо. Маринувати в майонезі можна шашлик з будь-якого м'яса, як втім, і гриби. Головне, про що потрібно пам'ятати, маринаді повинні чітко відчуватись три збалансованих смаку: кислий, гострий і солоний. Час маринування також варіюється в залежності від уподобань і не має чітко визначених меж.

Шашлик з курки в майонезі


Маринована в майонезі курка, приготована на мангалі, виходить дуже ніжною, соковитою і неймовірно ароматною. У даному рецепті приготування шашлику з майонезом використані гомілки, але так як на шампури їх нанизувати не дуже зручно, таке м'ясо краще смажити на решітці.
Інгредієнти:

  • гомілки курячі - 2 кг;

  • майонез - 150 мл;

  • цибуля ріпчаста - 5-7 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Курку промиваємо, солимо і перчимо. Викладаємо в глибоку миску і даємо постояти 15 хвилин. Потім додаємо до курки майонез, стежачи, щоб він покривав м'ясо цілком. Цибулю шаткуємо півкільцями і додаємо до гомілок. Все добре перемішуємо, накриваємо і даємо постояти при кімнатній температурі близько 1 години, потім ставимо в холодильник на ніч.
    Якщо шашлик маринують без холодильника, то достатньо 3-4 годин. Ставимо решітку з куркою на мангал з тліючим вугіллям, жар не повинен бути занадто сильним, щоб м'ясо не згоріло. Через деякий час ставимо решітку і збризкуємо шашлик вином або водою. Смажимо до готовності, в кінці можна покласти на м'ясо цибулю і трохи обсмажити. Подаємо з овочами.

    Шашлик зі свинини в майонезі


    Інгредієнти:

  • шия свиняча - 1 кг;

  • майонез - 300 мл;

  • цибуля ріпчаста - 3-5 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо миємо, нарізаємо шматочками проти волокон. Викладаємо м'ясо в каструлю, солимо і перчимо, залишаємо хвилин на 15 потім додаємо майонез і добре перемішуємо, щоб м'ясо було повністю покрито майонезом. Цибулю ріжемо півкільцями, частина додаємо до м'яса, а частину залишаємо для смаження. М'ясо накриваємо і залишаємо при кімнатній температурі на 3-4 години. Нанизуємо м'ясо на шампури, чергуючи з шматочками цибулі, і смажимо на вугіллі до готовності. Під час смаження шампури періодично перевертаємо і скроплюємо водою або вином. Шашлик зі свинини готовий!

    Шашлик з печериць в майонезі


    Шашлик в майонезі

    Інгредієнти:

  • печериці великі - 05 кг;

  • майонез - 200 г;

  • сіль, чорний перець - за смаком.


  • Приготування
    Чистимо печериці і добре промиваємо в холодній воді. Викладаємо гриби в глибоку миску, солимо, перчимо і додаємо домашній майонез . Все добре перемішуємо і залишаємо ємність з грибами маринуватися на 1 годину. Смажимо шашлик з печериць як звичайний шашлик, стежачи за тим, щоб гриби не підгоріли.