Вернуться назад Распечатать

Шашлик в гранатовому соку

Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо. Є безліч рецептів його приготування. Ми вам розповімо, як приготувати шашлик в гранатовому соку.

Рецепт шашлику з свинини на гранатовому соку


Інгредієнти:

  • шийна частина свинини - 1 кг;

  • олія оливкова - 100 мл;

  • сік гранатовий - 150 мл;

  • цибуля - 500 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо нарізаємо порційними шматками, а цибулю кільцями. Складаємо все в каструлю шарами. Тепер приступаємо до приготування маринаду для шашлику з гранатовим соком. Змішуємо олію з соком, за смаком додаємо сіль, перець і будь-які спеції за смаком. Заливаємо м'ясо з цибулею маринадом і акуратно перемішуємо. Маринуємо шашлик близько 6 годин, періодично перемішуючи його. Завдяки гранатовому соку м'ясо стане м'яким, а оливкове масло зробить його соковитим. Готовий шашлик зі свинини смажимо над розжареним вугіллям на шампурах до готовності, періодично перевертаючи їх.

    Шашлик, маринований в гранатовому соку


    Інгредієнти:

  • свиняча шия - 25 кг;

  • лайм - 2 шт.;

  • гранатовий сік - 1 л;

  • цибуля - 3 шт.;

  • сіль, перець, хмелі-сунелі, коріандр - за смаком;

  • кінза - 1 пучок;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    М'ясо ріжемо шматочками бажаного розміру, додаємо сіль і спеції. Лайм нарізаємо шматочками, додаємо до м'яса і добре перемішуємо. Цибулю і кінзу подрібнюємо в блендері і додаємо до м'яса, гарненько все перемішуємо. Додаємо 400 мл гранатового соку і знову перемішуємо. Вливаємо сік, що залишився, рослинне масло, перемішуємо і залишаємо м'ясо маринуватися години на 4 мінімум, а взагалі, чим довше воно постоїть, то шашлик буде м'якше.

    Курячий шашлик в гранатовому соку


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 2 кг;

  • гранатовий сік - 250 мл;

  • цибуля - 500 г;

  • подрібнений імбир - 1 ч. ложка;

  • Шашлик в гранатовому соку

  • часник - 3 зубчики;

  • олія соняшникова - 40 мл;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Куряче філе нарізаємо порційними шматочками, а цибулю - кільцями. Часник видавлюємо через прес. В емальовану каструлю покласти м'ясо, цибулю, додаємо гранатовий сік, часник, імбир, соняшникова олія і перець. Перемішуємо і залишаємо години на 3. Потім додаємо сіль, знову перемішуємо. Нанизуємо курячий шашлик на шампури або викладаємо на решітку і смажимо над розжареним вугіллям.