Шашлик - улюблене багатьма блюдо. Є безліч рецептів його приготування. Ми вам розповімо, як приготувати шашлик в гранатовому соку.
Рецепт шашлику з свинини на гранатовому соку
Інгредієнти: шийна частина свинини - 1 кг; олія оливкова - 100 мл; сік гранатовий - 150 мл; цибуля - 500 г; сіль, перець - за смаком. Приготування М'ясо нарізаємо порційними шматками, а цибулю кільцями. Складаємо все в каструлю шарами. Тепер приступаємо до приготування маринаду для шашлику з гранатовим соком. Змішуємо олію з соком, за смаком додаємо сіль, перець і будь-які спеції за смаком. Заливаємо м'ясо з цибулею маринадом і акуратно перемішуємо. Маринуємо шашлик близько 6 годин, періодично перемішуючи його. Завдяки гранатовому соку м'ясо стане м'яким, а оливкове масло зробить його соковитим. Готовий шашлик зі свинини смажимо над розжареним вугіллям на шампурах до готовності, періодично перевертаючи їх.
Шашлик, маринований в гранатовому соку
Інгредієнти: свиняча шия - 25 кг; лайм - 2 шт.; гранатовий сік - 1 л; цибуля - 3 шт.; сіль, перець, хмелі-сунелі, коріандр - за смаком; кінза - 1 пучок; рослинне масло - 2 ст. ложки. Приготування М'ясо ріжемо шматочками бажаного розміру, додаємо сіль і спеції. Лайм нарізаємо шматочками, додаємо до м'яса і добре перемішуємо. Цибулю і кінзу подрібнюємо в блендері і додаємо до м'яса, гарненько все перемішуємо. Додаємо 400 мл гранатового соку і знову перемішуємо. Вливаємо сік, що залишився, рослинне масло, перемішуємо і залишаємо м'ясо маринуватися години на 4 мінімум, а взагалі, чим довше воно постоїть, то шашлик буде м'якше.
Курячий шашлик в гранатовому соку
Інгредієнти: куряче філе - 2 кг; гранатовий сік - 250 мл; цибуля - 500 г; подрібнений імбир - 1 ч. ложка; часник - 3 зубчики; олія соняшникова - 40 мл; сіль, перець - за смаком. Приготування Куряче філе нарізаємо порційними шматочками, а цибулю - кільцями. Часник видавлюємо через прес. В емальовану каструлю покласти м'ясо, цибулю, додаємо гранатовий сік, часник, імбир, соняшникова олія і перець. Перемішуємо і залишаємо години на 3. Потім додаємо сіль, знову перемішуємо. Нанизуємо курячий шашлик на шампури або викладаємо на решітку і смажимо над розжареним вугіллям.