Ми вже розібралися з тим, що погода не є ключовою складовою для того, щоб поласувати улюбленим м'ясним блюдом, адже шашлик можна спокійно приготувати в домашніх умовах за допомогою гриля або духовки. З закусками до шашлику буде складніше, саме тому цим пунктом ми вирішили присвятити окрему статтю.
Давайте познайомимося з першої закускою на природі до шашлику з печінки .
Рецепт томатів з сочевицею в казані оливкова олія - 2 ст. ложки; зелена цибуля - 4 пера; тертий імбир - 1 ч. ложка; каррі - 1 ч. ложка; томати черрі - 500 г; відварна квасоля або сочевиця - 250 г; сік лайма, сіль, перець - за смаком. Приготування У казані розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому каррі, імбир і білу частину пір'я зеленого лука близько 1-2 хвилин.
Додаємо до пряної суміші томати черрі і смажимо їх ще хвилин 5-7 до тих пір, поки вони не почнуть розм'якшуватися. Засипаємо в казан заздалегідь відварену сочевицю або білу квасолю, перемішуємо і заправляємо соком лайма, сіллю і перцем за смаком. Ситне гаряче доповнення до шашлику готове до подачі на стіл!
Тепер розповімо, як зробити овочеву закуску до шашлику.
Цукіні на грилі Інгредієнти: цукіні - 1 кг; оливкова олія - 1 ч. ложка; зелена цибуля - 5-6 пір'я; лимонний сік - 2 ст. ложки; червоний перець, сіль - за смаком. Приготування Цукіні ріжемо навпіл, а кожну половинку ріжемо на шматочки. Змащуємо цукіні оливковою олією і обсмажуємо на розігрітому грилі по 5-7 хвилин з одного боку. Для зручності можна смажити цілі половинки цукіні, а потім вже нарізати їх на шматочки. Готові цукіні змішуємо в салатнику з нарізаною зеленою цибулею, приправляємо залишками масла, лимонним соком і сіллю з перцем.
В наступному рецепті розглянемо приготування холодної закуски до шашлику.
Салат з червонокачанної капусти Інгредієнти: свіжовичавлений апельсиновий сік - 1/2 ст.; сік лайма - 1 /4 ст.; оливкова олія - 2 ст. ложки; коричневий цукор - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; червонокачанна капуста (середнього розміру) - 1/2 шт.; морква - 2 шт.; петрушка. Приготування У невеликій мисці змішуємо сік апельсина і лайма, додаємо масло, цукор, чайну ложку солі і половину чайної ложки перцю.
Капусту дрібно шаткуємо і злегка обминаємо, щоб вона легко ввібрала заправку. Заливаємо капусту заправкою, перемішуємо, додаємо терту моркву і перемішуємо ще раз. Даємо салату постояти в холодильнику 30-45 хвилин перед подачею, а вже перед безпосереднім поїданням додаємо в нього нарізану петрушку.