Шашлик з корейки - чудово ароматне і смачне блюдо, яке припаде до смаку будь-якому гурману. М'ясо виходить неймовірно соковитим, м'яким і просто тане в роті. А якщо ви не вірите, то переконайтеся самі, приготувавши таку страву за нашими рецептами.
Шашлик зі свинячої корейки
Інгредієнти: свиняча корейка - 2 кг; часник - 3 зубчики; масло оливкове - 2 ст. ложки; лимонний сік - за смаком; спеції, сухі трави ароматні. Приготування Отже, для приготування смачного і соковитого шашлику з корейки свинини м'ясо розрізаємо впоперек волокон на невеликі порційні стейки товщиною близько 2 сантиметрів. Потім кожен шматочок ретельно промиваємо і витираємо чистою серветкою. Часник чистимо і видавлюємо через прес, а з лимончика у мисочку видавлюємо сік. Далі додаємо в неї оливкова масло, часник, прованські трави. Такий маринад додасть нашому м'ясу неповторний смак і божественний аромат.
Далі натираємо стейки сумішшю, складаємо їх в широку посудину, накриваємо зверху кришкою і ставимо на 4 години на холод. Заздалегідь встановлюємо над вугіллям ґрати, а потім дістаємо м'ясо з каструльки, підсолюємо його ще трохи і викладаємо на решітку. Обсмажуємо з обох сторін, зрідка перевертаючи, до появи скоринки. Подаємо корейку зі свіжими овочами, соусом і зеленню.
Шашлик з баранячої корейки
Інгредієнти: бараняча корейка - 1 кг; цибулина - 2 шт.; лимон - 1 шт.; спеції. Приготування Корейку акуратно разрубаем по ширині кістки на шматочки, солимо, перчимо і злегка скроплюємо лимонним соком. Цедру лимона натираємо на терочке і додаємо до м'яса разом з подрібненою цибулею. Все гарненько перемішуємо руками і поставити маринуватися в холодне місце, накривши зверху кришкою. Потім нанизуємо на шампури шматочки і обсмажуємо шашлик з корейки баранини над розжареним вугіллям. Подаємо блюдо гарячим, прикрасивши його зеленню, лимонними скибочками і баранячим сальцем.
Шашлик з корейки на кістки
Інгредієнти: білий цукор - 1 ст.; соєвий соус - 1 ст.; цибулина - 1 шт.; часник - 5 зубчиків; спеції; свиняча корейка на кістці - 1 кг. Приготування У мисочці гарненько збиваємо цукровий пісок з соєвим соусом , додаємо подрібнену цибулю і видавлений через прес часник. Потім викладаємо в маринад свинячу корейку на кістки, перемішуємо, накриваємо зверху кришкою і прибираємо маринуватися на всю ніч у холодильник. Відкритий гриль заздалегідь розігріваємо, промазуємо грати маслом і викладаємо на неї замариноване м'ясо. Обсмажуємо корейку приблизно по 5 хвилин з кожної сторони і подаємо страву на стіл.