Вернуться назад Распечатать

Макарони з грибами

Макарони з грибами
Якщо вам вже порядком набридла стандартна картопля або варені макарони, приготовані до сімейного вечері, і ви хочете трохи урізноманітнити звичний раціон, здивувавши всіх своїх рідних чимось новеньким, пропонуємо вам зробити досить просте, але дуже смачне і незабутнє страва - макарони з грибами. Приголомшливий смак макаронів запам'ятається вам надовго. Давайте розглянемо з вами кілька різних рецептів приготування макаронів з грибами.

Макарони з фаршем і грибами


Інгредієнти:

  • макаронні вироби - 200 г;

  • білі гриби - 200 г;

  • фарш м'ясний - 200 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • часник - за смаком;

  • сметана - 200 мл;

  • сир твердих сортів - 200 г;

  • сіль, мелений перець - за смаком;

  • зелень - для прикраси.


  • Приготування
    «Як же приготувати макарони з грибами» - запитаєте ви? Все дуже просто і легко. Беремо ваші улюблені макарони і відварюємо їх в злегка підсоленій воді. Не втрачаючи часу дарма, чистимо цибулю й ріжемо кубиками. Обсмажуємо разом з дрібно порубаним часником на рослинному маслі до золотистого кольору. Тепер черга грибів - моєму їх, чистимо, нарізаємо невеликими пластинами і разом з м'ясним фаршем, додаємо до цибулі обжарке. Приправляємо сіллю, перцем, через 10 хвилин додаємо сметану і все добре перемішуємо. Потім перекладаємо в сковороду макарони, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин на слабкому вогні. Готові макарони з білими грибами і фаршем розкладаємо по тарілках, посипаємо тертим сиром і прикрашаємо зеленню.

    Макарони, фаршировані грибами


    Інгредієнти:

  • макаронні вироби - 150 г;

  • печериці - 150 г;

  • шинка - 100 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • сир твердих сортів - 50 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Свіжі гриби миємо, ріжемо пластинами і відварюємо в злегка підсоленій воді приблизно 25 хвилин. Моєму ріпчасту цибулю і моркву чистимо, нарізаємо невеликими кубиками і обсмажуємо на оливковій олії до золотистого кольору. Потім додаємо до обжарке відварні гриби, нарізану тонкою соломкою шинку і солимо за смаком.
    Відварюємо макарони і викладаємо у форму для випічки у вигляді невеликих гнізд. Кожне фаршируємо грибною начинкою, посипаємо тертим сиром і відправляємо на 5 хвилин в розігріту духовку. Готові гнізда із макаронів з грибами подаємо на стіл, попередньо прикрасивши зеленню.

    Макарони з грибами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • макаронні вироби - 300 г;

  • рослинне масло - 2 ч. ложки;

  • гриби (білі або печериці) - 200 г;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • йогурт - 200 мл;

  • сир твердих сортів - 200 г;

  • сіль, перець, приправи - за смаком;

  • зелень - для прикраси.


  • Приготування
    Це блюдо готується відразу в мультиварці. Включаємо її заздалегідь і виставляємо режим «Пиріг». Поки мультиварка нагрівається, ми відварюємо гриби і ріжемо півкільцями цибулю. У розігріту чашу наливаємо олію, викладаємо цибулю і обсмажуємо його кілька хвилин.
    Макарони з грибами

    Потім додаємо різані варені гриби і тушкуємо все разом 15 хвилин. Кладемо приправи, солимо і перчимо за смаком. Далі акуратно виливаємо йогурт і все ретельно перемішуємо. Насипаємо макарони і заливаємо гарячою злегка підсоленою водою. Добре перемішуємо, щоб згодом макарони не злиплися один з одним. Ставимо в чашу мультиварки і виставляємо режим «Пароварка». Готуємо приблизно 15 хвилин. Цим часом натираємо на дрібній тертці сир і потім додаємо його в чашу з макаронами. Він рівномірно розплавиться, і у вас вийдуть макарони в сирному соусі. Приємного апетиту!