Якщо вам вже порядком набридла стандартна картопля або варені макарони, приготовані до сімейного вечері, і ви хочете трохи урізноманітнити звичний раціон, здивувавши всіх своїх рідних чимось новеньким, пропонуємо вам зробити досить просте, але дуже смачне і незабутнє страва - макарони з грибами. Приголомшливий смак макаронів запам'ятається вам надовго. Давайте розглянемо з вами кілька різних рецептів приготування макаронів з грибами.
Макарони з фаршем і грибами
Інгредієнти: макаронні вироби - 200 г; білі гриби - 200 г; фарш м'ясний - 200 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; часник - за смаком; сметана - 200 мл; сир твердих сортів - 200 г; сіль, мелений перець - за смаком; зелень - для прикраси. Приготування «Як же приготувати макарони з грибами» - запитаєте ви? Все дуже просто і легко. Беремо ваші улюблені макарони і відварюємо їх в злегка підсоленій воді. Не втрачаючи часу дарма, чистимо цибулю й ріжемо кубиками. Обсмажуємо разом з дрібно порубаним часником на рослинному маслі до золотистого кольору. Тепер черга грибів - моєму їх, чистимо, нарізаємо невеликими пластинами і разом з м'ясним фаршем, додаємо до цибулі обжарке. Приправляємо сіллю, перцем, через 10 хвилин додаємо сметану і все добре перемішуємо. Потім перекладаємо в сковороду макарони, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин на слабкому вогні. Готові макарони з білими грибами і фаршем розкладаємо по тарілках, посипаємо тертим сиром і прикрашаємо зеленню.
Макарони, фаршировані грибами
Інгредієнти: макаронні вироби - 150 г; печериці - 150 г; шинка - 100 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 1 шт.; сир твердих сортів - 50 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; сіль - за смаком. Приготування Свіжі гриби миємо, ріжемо пластинами і відварюємо в злегка підсоленій воді приблизно 25 хвилин. Моєму ріпчасту цибулю і моркву чистимо, нарізаємо невеликими кубиками і обсмажуємо на оливковій олії до золотистого кольору. Потім додаємо до обжарке відварні гриби, нарізану тонкою соломкою шинку і солимо за смаком.
Відварюємо макарони і викладаємо у форму для випічки у вигляді невеликих гнізд. Кожне фаршируємо грибною начинкою, посипаємо тертим сиром і відправляємо на 5 хвилин в розігріту духовку. Готові гнізда із макаронів з грибами подаємо на стіл, попередньо прикрасивши зеленню.
Макарони з грибами в мультиварці
Інгредієнти: макаронні вироби - 300 г; рослинне масло - 2 ч. ложки; гриби (білі або печериці) - 200 г; цибуля ріпчаста - 2 шт.; йогурт - 200 мл; сир твердих сортів - 200 г; сіль, перець, приправи - за смаком; зелень - для прикраси. Приготування Це блюдо готується відразу в мультиварці. Включаємо її заздалегідь і виставляємо режим «Пиріг». Поки мультиварка нагрівається, ми відварюємо гриби і ріжемо півкільцями цибулю. У розігріту чашу наливаємо олію, викладаємо цибулю і обсмажуємо його кілька хвилин.
Потім додаємо різані варені гриби і тушкуємо все разом 15 хвилин. Кладемо приправи, солимо і перчимо за смаком. Далі акуратно виливаємо йогурт і все ретельно перемішуємо. Насипаємо макарони і заливаємо гарячою злегка підсоленою водою. Добре перемішуємо, щоб згодом макарони не злиплися один з одним. Ставимо в чашу мультиварки і виставляємо режим «Пароварка». Готуємо приблизно 15 хвилин. Цим часом натираємо на дрібній тертці сир і потім додаємо його в чашу з макаронами. Він рівномірно розплавиться, і у вас вийдуть макарони в сирному соусі. Приємного апетиту!