Багато хто з дитинства люблять макарони, які можна їсти з будь-якими соусами і приправами. Якщо ж вам потрібен повноцінний обід або вечерю, ми розповімо, як готувати макарони з тушонкою, які чудово насичують, а їх приготування не відбирає багато часу.
Ця страва є незамінним у різних походах, коли набір продуктів і засобів їх приготування обмежений, тому кожен мандрівник знає, як варити макарони з тушонкою. У домашніх же умовах є кілька способів вдосконалити і покращити смак цього звичайного страви.
Макарони з тушонкою в духовці
Якщо ви хочете порадувати своїх гостей або домашніх смачним і насиченим стравою, то ми пропонуємо вам рецепт макаронів з тушкованим м'ясом, сиром і помідорами, який нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти: макаронні вироби - 500 г; сир твердий - 300 г; цибуля - 1-2 шт.; помідори - 3-4 шт.; тушонка яловича - 300 р. Приготування Для початку макаронні вироби відваріть в підсоленій воді до готовності, потім злийте воду і перекладіть їх в сковороду. Помідори помийте і наріжте кубиками, після чого відправте до макаронів. Цибулю теж почистіть і поріжте невеликими шматочками, додайте до макаронів з помідорами, туди ж відправте тушонку.
Гарненько перемішайте всі разом і поставте в духовку, нагріту до 180 градусів, на 10 хвилин. В цей час сир натріть на тертці, коли 10 хвилин пройдуть, посипте частиною сиру ваші макарони, перемішайте і потім посипте залишилася частиною. Знову відправте блюдо в духовку на 5 хвилин, після чого розкладайте по тарілках і пригощайте сім'ю і гостей.
Запіканка з макаронів з тушонкою
Інгредієнти: макарони - 1 кг; тушонка яловича - 2 банки; помідори - 4 шт.; цибуля - 2 шт.; яйця - 3 шт.; масло вершкове - 50 г; сир ковбасний - 100 г; сир твердий - 100 г; сухарі панірувальні, сушена зелень; сіль, мелений перець. Приготування Макарони відваріть до готовності. Цибуля нашаткуйте дрібно і обсмажте на сковороді, використовуючи жир, знятий з тушонки. Потім відправте до цибулі м'ясо, розімніть його і перемішайте. Помідори наріжте кубиками і додайте до тушенке, приправте сіллю і перцем, всипте зелень і залиште гаситися ще на 10 хвилин.
Твердий сир натріть, ковбасний - поріжте шматочками. Яйця розбийте в миску, додайте до них ковбасний сир, сіль і перець. Все це перемішайте з макаронами. Форму для запікання змастіть маслом, посипте панірувальними сухарями і викладіть туди макарони. Посипте тертим сиром і відправте в нагріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Коли запіканка буде готова, трохи остудіть її і подавайте до столу.
Смачні макарони з тушонкою
Якщо вам потрібно швидко приготувати вечерю, використовуючи при цьому мінімум сил і інгредієнтів, то ми поділимося способом, як зробити макарони з тушонкою і цибулею буквально за 20 хвилин.
Інгредієнти: макарони - 200 г; тушонка - 1 банка; цибуля - 1 шт.; часник - 5-6 зубчиків; сіль і перець. Приготування Макарони відваріть. Поки вони варяться, візьміть кілька ложок жиру з тушонки, розтопіть їх на сковороді і обсмажте на ньому дрібно нарізані цибулю і часник. Потім додайте до них м'ясо, розімніть його і перемішайте все. Готові макарони відправте до підсмаженої м'яса, прогрійте кілька хвилин і пригощайтеся.
Макарони з тушонкою і сиром - рецепт
Інгредієнти: макарони - 250 г; тушонка - 1 банка; цибуля - 1 шт.; часник - 4 зубчики; томат-паста - 2 ст. ложки; солоні огірки - 2-3 шт.; сир тертий - 200 г; хмелі-сунелі, сіль, перець. Приготування Зваріть макарони до напівготовності і злийте воду. М'ясо розімніть в сковороді і обсмажте хвилин 5 потім додати до нього дрібно порізану цибулю і часник. Ще через 5 хвилин додайте томат-пасту, нарізані шматочками огірки, хмелі-сунелі, перець і трохи солі. Трохи обсмажте всі разом, потім перекладіть в каструлю до макаронів, змішайте все, поставте на маленькій вогонь і готуйте ще хвилин 7-10. Розкладіть страву по тарілках і посипте зверху тертим сиром.