Спагетті - це, мабуть, одне з тих універсальних страв, які хочеться готувати і їсти кожен день, адже вони абсолютно не набридають. А вся справа в соусах і доповнення до пасти. Сьогодні ми будемо говорити про класику - спагетті з шинкою. Рецептів цієї страви можна виявити сотні, але ми зупинимося на парі найсмачніших.
Спагетті «Карбонара» з шинкою - рецепт
Інгредієнти: спагетті - 400 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; шинка - 8 шматочків; цибуля ріпчаста - 1 шт.; часник - 1 зубчик; вино сухе біле - 1 келих; яйця - 4 шт.; сир «Пармезан» - 70 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Спагетті ставимо варитися. Тим часом на сковороді обсмажуємо скибочки бекону до хрусткої текстури, відкидаємо їх на серветку. У що залишився від смаження жир додаємо столову ложку оливкової олії і пасеруємо цибулю і часник до рум'яного кольору, після в сковороду викладаємо зварені макарони, шинку. Швидко вмішуємо в спагетті яєчні жовтки і тертий «Пармезан», прибираємо страву з вогню, приправляємо і подаємо, прикрасивши зеленню.
Спагетті з шинкою і грибами
Інгредієнти: спагетті - 250 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; гриби білі - 250 г; бекон - 12 скибочок; вершкове масло - 3 ст. ложки; борошно - 3 ст. ложки; молоко - 1 1/2 ст.; сир «Пармезан» - 100 г; сіль, перець - за смаком; зелений лук, петрушка - 1/2 пучка. Приготування Перед тим, як приготувати спагетті з шинкою їх необхідно відварити аль денте» у підсоленій воді.
На сковороді з оливковою олією обсмажуємо гриби зі спеціями і зеленню до м'якості, після додаємо шматочки бекону. В цю засмажку ми вмішуємо готові спагетті.
В окремому посуді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. До масляної маси підливаємо молоко, солимо, перчимо і тримаємо соус на вогні 7-10 хвилин до загустіння, постійно помішуючи.
Соус і спагетті з'єднуємо перед подачею. Приємного апетиту!