Вернуться назад Распечатать

Спагетті з шинкою

Спагетті з шинкою
Спагетті - це, мабуть, одне з тих універсальних страв, які хочеться готувати і їсти кожен день, адже вони абсолютно не набридають. А вся справа в соусах і доповнення до пасти. Сьогодні ми будемо говорити про класику - спагетті з шинкою. Рецептів цієї страви можна виявити сотні, але ми зупинимося на парі найсмачніших.

Спагетті «Карбонара» з шинкою - рецепт


Інгредієнти:

  • спагетті - 400 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • шинка - 8 шматочків;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • вино сухе біле - 1 келих;

  • яйця - 4 шт.;

  • сир «Пармезан» - 70 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Спагетті ставимо варитися. Тим часом на сковороді обсмажуємо скибочки бекону до хрусткої текстури, відкидаємо їх на серветку. У що залишився від смаження жир додаємо столову ложку оливкової олії і пасеруємо цибулю і часник до рум'яного кольору, після в сковороду викладаємо зварені макарони, шинку. Швидко вмішуємо в спагетті яєчні жовтки і тертий «Пармезан», прибираємо страву з вогню, приправляємо і подаємо, прикрасивши зеленню.

    Спагетті з шинкою і грибами


    Інгредієнти:

  • спагетті - 250 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • гриби білі - 250 г;

  • бекон - 12 скибочок;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • молоко - 1 1/2 ст.;

  • сир «Пармезан» - 100 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелений лук, петрушка - 1/2 пучка.


  • Приготування
    Спагетті з шинкою

    Перед тим, як приготувати спагетті з шинкою їх необхідно відварити аль денте» у підсоленій воді.
    На сковороді з оливковою олією обсмажуємо гриби зі спеціями і зеленню до м'якості, після додаємо шматочки бекону. В цю засмажку ми вмішуємо готові спагетті.
    В окремому посуді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. До масляної маси підливаємо молоко, солимо, перчимо і тримаємо соус на вогні 7-10 хвилин до загустіння, постійно помішуючи.
    Соус і спагетті з'єднуємо перед подачею. Приємного апетиту!