Домашня локшина для супу, рецепт якої може стати в нагоді всім любителям здорової та корисної їжі, є запорукою смачного першого страви. Незважаючи на те, що рецепт тіста для домашньої локшини може відрізнятися у кожної господині, існують загальні правила, без яких неможливо смачно приготувати це блюдо.
Рецепт приготування домашньої локшини, представлений нижче, дозволить назавжди забути про несмачних супах або гарнірах з її участю.
Приготування локшини в домашніх умовах
Інгредієнти: борошно (вищого ґатунку) - 300 г; яйце - 3 шт.; сіль - 5 р. Приготування Яєчна локшина домашня, рецепт якої складається всього з трьох інгредієнтів, може служити основою для першого, так і повноцінним гарніром.
Для приготування такої локшини необхідно замісити тісто. Для цього в гірку борошна слід вилити злегка збиті з сіллю яйця і ретельно перемішати суміш, поки не вийде тісто. Якщо яєць недостатньо і тісто розвалюється, можна додати до борошна трохи води кімнатної температури.
Готове тісто слід загорнути в плівку і дати йому час відпочити, після чого нарізати отриманий шматок на кілька рівних частин.
Кожну частину треба тонко розкачати і нарізати соломкою. Соломку необхідно викласти на рушник і дати їй час підсушитися, після чого можна прибрати соломку в сухе місце чи відразу ж приготувати.
Як бачите, приготування тіста для домашньої локшини займає зовсім небагато часу, зате таке блюдо приносить набагато більше радості, ніж куплене в магазині.
Приготування домашньої локшини з куркою
Інгредієнти: філе курки - 500 г; морква - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; зелень - 50 г; домашня локшина - 300 р. Приготування Для приготування локшини з куркою необхідно почати з домашньої локшини, приготування якої описано вище. Коли локшина
готова, можна приступати до курки. Куряче філе необхідно залити водою і поставити на повільний вогонь на годину.
Поки готується курячий бульйон, займіться іншими інгредієнтами. Промийте і почистіть овочі, після чого наріжте їх півкільцями. Дрібно порубаєте зелень і відкладіть її в окремий посуд.
Дістаньте з бульйону готове м'ясо, а в отриману рідину додайте овочі і варіть 10 хвилин. Після цього додайте в бульйон локшину і готуйте її приблизно 7 хвилин.
Подавайте суп-локшину з м'ясом і зеленню, при бажанні можна додати в кожну порцію трохи лимонного соку.
На основі готової локшини можна варити супи з курячим бульйоном, або грибний суп-локшину .