Вернуться назад Распечатать

Домашня локшина для супу - рецепт

Домашня локшина для супу - рецепт
Домашня локшина для супу, рецепт якої може стати в нагоді всім любителям здорової та корисної їжі, є запорукою смачного першого страви. Незважаючи на те, що рецепт тіста для домашньої локшини може відрізнятися у кожної господині, існують загальні правила, без яких неможливо смачно приготувати це блюдо.
Рецепт приготування домашньої локшини, представлений нижче, дозволить назавжди забути про несмачних супах або гарнірах з її участю.

Приготування локшини в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • борошно (вищого ґатунку) - 300 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • сіль - 5 р.


  • Приготування
    Яєчна локшина домашня, рецепт якої складається всього з трьох інгредієнтів, може служити основою для першого, так і повноцінним гарніром.

    Для приготування такої локшини необхідно замісити тісто. Для цього в гірку борошна слід вилити злегка збиті з сіллю яйця і ретельно перемішати суміш, поки не вийде тісто. Якщо яєць недостатньо і тісто розвалюється, можна додати до борошна трохи води кімнатної температури.

    Готове тісто слід загорнути в плівку і дати йому час відпочити, після чого нарізати отриманий шматок на кілька рівних частин.

    Кожну частину треба тонко розкачати і нарізати соломкою. Соломку необхідно викласти на рушник і дати їй час підсушитися, після чого можна прибрати соломку в сухе місце чи відразу ж приготувати.

    Як бачите, приготування тіста для домашньої локшини займає зовсім небагато часу, зате таке блюдо приносить набагато більше радості, ніж куплене в магазині.

    Приготування домашньої локшини з куркою


    Інгредієнти:

  • філе курки - 500 г;

  • морква - 2 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • зелень - 50 г;

  • домашня локшина - 300 р.


  • Приготування
    Для приготування локшини з куркою необхідно почати з домашньої локшини, приготування якої описано вище. Коли локшина
    Домашня локшина для супу - рецепт
    готова, можна приступати до курки. Куряче філе необхідно залити водою і поставити на повільний вогонь на годину.
    Поки готується курячий бульйон, займіться іншими інгредієнтами. Промийте і почистіть овочі, після чого наріжте їх півкільцями. Дрібно порубаєте зелень і відкладіть її в окремий посуд.
    Дістаньте з бульйону готове м'ясо, а в отриману рідину додайте овочі і варіть 10 хвилин. Після цього додайте в бульйон локшину і готуйте її приблизно 7 хвилин.
    Подавайте суп-локшину з м'ясом і зеленню, при бажанні можна додати в кожну порцію трохи лимонного соку.
    На основі готової локшини можна варити супи з курячим бульйоном, або грибний суп-локшину .