Звичні нам макарони та спагеті в Італії прийнято називати пастою. Готують її з різними соусами - вершковими, томатними, з додаванням м'яса, сиру і навіть морепродуктів. Ось на останньому варіанті ми і зупинимося і розповімо вам, як смачно приготувати пасту з морепродуктами.
Рецепт пасти з морепродуктами
Інгредієнти: морський коктейль - 05 кг; спагетті - 300 г; тертий пармезан - 50 г; блакитний сир - 70 г; маскарпоне - 100 г; часник - 2 зубчики; цибуля порей (стебло) - 1 шт.; жирні вершки - 200 г; оливкова олія - 3 ст. ложки; свіжозмелений чорний перець, сіль - за смаком. Приготування Морепродукти попередньо дістаємо з морозилки і розморожуємо в холодильнику. Відварюємо в підсоленій воді спагетті. Після цього їх відкидаємо на друшляк і додаємо 1 столову ложку оливкової олії. А масло розігріваємо на сковороді, викладаємо в нього часник, пропущений через прес, і обсмажуємо його близько 1 хвилини. Потім його викидаємо, а цибуля порей (тільки біла частина) нарізаємо тонкими кільцями і також обсмажуємо. Додаємо вершки, доводимо до кипіння, потім додаємо маскарпоне і пармезан. Всі разом тушкуємо до загустіння соусу 2 хвилини. Далі викладаємо в сковороду морепродукти і, помішуючи, готуємо 3 хвилини. Викладаємо пасту, прогріваємо хвилини 2. Після цього пасту з морепродуктів з вершками негайно подаємо до столу, посипавши шматочками блакитного сиру.
Паста з морепродуктами і грибами
Інгредієнти: спагетті - 250 г; креветки - 150 г; мідії - 150 г; печериці - 200 г; оливкова олія - 5 ст. ложок; помідори - 3 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; пармезан - 100 г; петрушка - 1 пучок; оливки і маслини для прикраси; сіль - за смаком. Приготування Спочатку відварюємо морепродукти: після закипання води варимо 5-7 хвилин. В цей час миємо й нарізаємо гриби і помідори тоненькими часточками. Подрібнюємо цибулину, чистимо креветки і дрібно нарізаємо їх. У сковороді розігріваємо оливкову олію, викладаємо в нього морепродукти і обсмажуємо їх протягом 1-2 хвилин. Потім додаємо цибулю і гриби, готуємо ще 3 хвилини. Після цього кладемо помідори, все перемішуємо і під закритою кришкою протушиваем хвилин 10. А тим часом займаємося пастою: у киплячу підсолену воду опускаємо спагетті. Як тільки вони будуть готові, відразу розкладаємо їх по тарілках. Петрушку миємо, обсушуємо, дрібно нарізаємо і висипаємо в сковороду до морепродуктів і грибів. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще 1-2 хвилини. Спагетті посипаємо тертим пармезаном і зверху викладаємо соус. Пасту з морепродуктами, грибами і томатами прикрашаємо гілочками петрушки, оливками і маслинами.
Можна трохи вдосконалити цей рецепт і додати в соус 100 мл вершків. Запевняємо вас, паста з морепродуктами і вершками з додаванням томатів також виходить чудовою.
Рецепт приготування пасти з морепродуктами в мультиварці
Італійську пасту з морепродуктами також можна приготувати і в мультиварці.
Інгредієнти: спагетті - 250 г; креветки - 200 г; мідії - 100 г; томатна паста - 40 г; часник - 4 зубчики; оливкова олія - 3 ст. ложки; вода - 1 л; сіль - за смаком. Приготування Приготування пасти з морепродуктами почнемо з того, що спочатку відваримо спагеті у великій кількості підсоленої води, а поки вони варяться, займемося приготуванням соусу. У чашу мультиварки наливаємо оливкову олію, включаємо програму «Випічка» і виставляємо час приготування 20 хвилин. В масло викладаємо подрібнений часник,
томатну пасту, перемішуємо. А через 2 хвилини додаємо попередньо розморожені мідії очищені креветки, їх можна порізати навпіл, а можна і залишити цілими. Виливаємо у воду і все добре перемішуємо. Коли спагетті зварилися, відкидаємо їх на друшляк і викладаємо в каструлю мультиварки, перемішуємо їх з соусом, включаємо режим «Підігрів» на 5 хвилин. Після цього відкриваємо кришку, спагеті ще раз перемішуємо. Ну, ось і все, паста з морепродуктами в мультиварці готова!
Ми розповіли вам кілька рецептів, як готувати пасту з морепродуктами. Вибирайте той, що вам сподобався, і швидше готувати! Ваші близькі будуть у захваті!