Італійську пасту сьогодні вміє готувати практично кожна господиня. Принадність цієї страви в тому, що його можна робити з різними компонентами, і кожен смак раз буде виходити особливим. Ми хочемо розповісти вам, як приготувати пасту з грибами, яка не залишить байдужим жодного гурмана.
Паста з куркою і грибами
Інгредієнти: зварені макарони - 300 г; печериці - 200 г; куряче філе варене - 2 шт.; вершки - 200 мл; шпинат - 50 г; пармезан - 50 г; часник - 3 зубчики; вершковий сир - 2 ст. ложки; оливкова олія - 1 ст. ложка; сіль і перець - за смаком. Приготування Гриби наріжте пластинками, а курку - шматочками. Обсмажте їх на олії до золотистого кольору. Потім додайте подрібнений часник і шпинат і готуйте ще хвилини 2-3. Влийте вершки, перемішайте, потім відправте туди вершковий сир, посоліть і поперчіть, доведіть блюдо до кипіння і продовжуйте готувати поки сир не розплавиться. Після цього, перекладіть в сковороду макарони, перемішайте все і подавайте на стіл, посипавши тертим сиром.
Паста з шинкою і грибами
Інгредієнти: спагетті - 250 г; шинка - 300-400 г; печериці - 250-300 г; вершки - 500 г; цибуля - 1 шт.; вершковий сир - 100 г; вершкове масло - для смаження. Приготування Спагетті зваріть до готовності. Цибуля нашаткуйте дрібно, шинку і гриби - невеликими пластинками. Розігрійте масло і обсмажте на ньому цибулю до прозорості, потім додайте шинку і готуйте, поки вона не зарум'яниться, потім подзвоніть в сковороду гриби. Смажте всі разом поки не випарується вся рідина.
Після цього покладіть вершковий сир, почекайте, поки він не розплавиться, влийте вершки, посоліть, перемішайте все і протушкувати 5-10 хвилин. Спагетті змішайте з соусом і подавайте.
Паста з сиром і грибами
Інгредієнти: спагетті - 250 г; печериці - 250-300 г; цибуля - 1 шт.; сир - 100-150 г; вершки - 250 мл; вершкове масло - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; сіль і перець - за смаком. Приготування Цибулю нашаткуйте і обсмажте на олії кілька хвилин. Додайте нарізані пластинками гриби, посоліть, поперчіть і готуйте 10 хвилин, весь час помішуючи. Влийте вершки і тушкуйте ще 7 хвилин. Після цього відправте в сковороду подрібнений часник і тертий сир, і швидко все перемішайте. Як тільки сир розплавиться, вимикайте вогонь.
Під час приготування соусу, зваріть спагетті, перекладіть їх на блюдо, а зверху викладіть гриби з соусом.
Паста з білими грибами
Інгредієнти: паста (папарделле) - 200 г; вершки - 100 мл; білі гриби - 300 г; борошно - 1 ч. ложка; помідори черрі - 4 шт.; пармезан - 50 г; масло вершкове - 50 г; петрушка, сіль і білий перець - за смаком. Приготування Гриби помийте і наріжте тонкими пластинками. У сотейнику розтопіть масло, додайте борошно, перемішайте, щоб не було грудочок і смажте до зарум'янювання. Після цього влийте вершки, посоліть, поперчіть і готуйте під кришкою на невеликому вогні 10 хвилин. Потім додайте гриби і цілі черрі, перемішайте і тушкуйте ще 20 хвилин. В цей час зваріть пасту, змішайте її з готовим соусом, посипте тертим пармезаном і прикрасьте петрушкою.
Паста з фаршем і грибами
Інгредієнти: яловичий фарш - 300 г; печериці - 150 г; томатна паста - 1-2 ст. ложки; борошно - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; цукор - 1 ч. ложка; майоран, чебрець - по 1/4 ч. ложки; рослинне масло - 3-4 ст. ложки; зварені макарони - 300 г; вода - 250 мл; сіль і перець - за смаком. Приготування Фарш обсмажте на олії до готовності, всипте борошно і смажте ще кілька хвилин. Потім відправте до них подрібнений часник і поросяти, ягняти гриби і готуйте ще 3-4 хвилини. Потім додайте томатну пасту, налийте воду, приправте травами і сіллю, і добре все перемішайте. Доведіть до кипіння і тушкуйте під кришкою на маленькому вогні 10-15 хвилин. Викладіть макарони на тарілку, полийте приготованим соусом і ваша паста з яловичиною і грибами готова.
Любителям цієї страви також доведеться за смаком паста з лососем , рецепт якої є на сайті.