У нашій статті піде мова про істинно італійському блюді - макаронах з креветками. Обов'язково спробуйте його приготувати, виходить смачно і вишукано.
Як приготувати макарони з креветками в томатному соусі?
Інгредієнти: макарони твердих сортів - 250 г; тигрові креветки - 200 г; солодкий перець (червоний) - 1 шт.; томатна паста - 2 ст. ложки; олія оливкова - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; петрушка - за смаком; сіль, цукор, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Макарони відварюємо в підсоленій воді до готовності, а поки займаємося соусом і креветками. На сковороді з оливковою олією обсмажуємо подрібнений часник до золотистого кольору, потім його викидаємо. У креветках відокремлюємо хвостики від голови, хвостики чистимо, а голови злегка обсмажуємо в часниковому маслі, після чого викидаємо їх. Тепер додаємо в сковороду солодкий перець, нарізаний кубиками, обсмажуємо 3 хвилини, потім додаємо томатну пасту, близько 50 мл води, перемішуємо, потім викладаємо попередньо очищені хвостики креветок і тушкуємо до готовності, в кінці додаємо сіль, цукор і перець за смаком. Кладемо макарони на тарілку, поливаємо соусом з креветками і посипаємо подрібненою зеленню петрушки.
Рецепт макаронів з креветками у вершковому соусі
Інгредієнти: макарони - 200 г; креветки - 200 г; вершкове масло - 50 г; вершки 10%-ної жирності - 50 мл; часник - 1 зубчик; сіль, мелений чорний перець - за смаком. Приготування Макарони (це можуть бути також спагетті) відварюємо до готовності. Розігріваємо вершкове масло в сотейнику, додаємо в нього пластинки часнику, обсмажуємо близько хвилини, а потім часник витягуємо. Вливаємо вершки, прогріваємо близько хвилини, викладаємо очищені креветки, прогріваємо всі разом 5 хвилин на мінімальному вогні. Готові макаронні вироби викладаємо в сотейник і перемішуємо їх з соусом. Якщо потрібно, за смаком додаємо сіль і приправляємо свіжомеленим чорним перцем.
Макарони з креветками, вершками і вином
Інгредієнти: макарони - 250 г; вершки - 200 мл; креветки - 250 г; біле сухе вино - 100 мл; часник - 2 зубчики; вершкове масло - 30 г; петрушка - 50 г; сіль - за смаком. Приготування Варимо макарони до готовності. Готуємо соус: у вершковому маслі обсмажуємо часник, потім додаємо очищені креветки, обсмажуємо приблизно хвилину і вливаємо вино, коли воно закипить, додаємо вершки, солимо і перчимо за смаком. Даємо соусу прокипіти, поки він не почне густіти. З'єднуємо макарони з соусом і зверху посипаємо петрушкою.