Вернуться назад Распечатать

Макарони з креветками - рецепт

Макарони з креветками - рецепт
У нашій статті піде мова про істинно італійському блюді - макаронах з креветками. Обов'язково спробуйте його приготувати, виходить смачно і вишукано.

Як приготувати макарони з креветками в томатному соусі?


Інгредієнти:

  • макарони твердих сортів - 250 г;

  • тигрові креветки - 200 г;

  • солодкий перець (червоний) - 1 шт.;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • петрушка - за смаком;

  • сіль, цукор, чорний мелений перець - за смаком.


  • Приготування
    Макарони відварюємо в підсоленій воді до готовності, а поки займаємося соусом і креветками. На сковороді з оливковою олією обсмажуємо подрібнений часник до золотистого кольору, потім його викидаємо. У креветках відокремлюємо хвостики від голови, хвостики чистимо, а голови злегка обсмажуємо в часниковому маслі, після чого викидаємо їх. Тепер додаємо в сковороду солодкий перець, нарізаний кубиками, обсмажуємо 3 хвилини, потім додаємо томатну пасту, близько 50 мл води, перемішуємо, потім викладаємо попередньо очищені хвостики креветок і тушкуємо до готовності, в кінці додаємо сіль, цукор і перець за смаком. Кладемо макарони на тарілку, поливаємо соусом з креветками і посипаємо подрібненою зеленню петрушки.

    Рецепт макаронів з креветками у вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • макарони - 200 г;

  • креветки - 200 г;

  • вершкове масло - 50 г;

  • вершки 10%-ної жирності - 50 мл;

  • часник - 1 зубчик;

  • сіль, мелений чорний перець - за смаком.


  • Приготування
    Макарони (це можуть бути також спагетті) відварюємо до готовності. Розігріваємо вершкове масло в сотейнику, додаємо в нього пластинки часнику, обсмажуємо близько хвилини, а потім часник витягуємо. Вливаємо вершки, прогріваємо близько хвилини, викладаємо очищені креветки, прогріваємо всі разом 5 хвилин на мінімальному вогні. Готові макаронні вироби викладаємо в сотейник і перемішуємо їх з соусом. Якщо потрібно, за смаком додаємо сіль і приправляємо свіжомеленим чорним перцем.

    Макарони з креветками, вершками і вином


    Інгредієнти:

  • макарони - 250 г;

  • вершки - 200 мл;

  • креветки - 250 г;

  • біле сухе вино - 100 мл;

  • Макарони з креветками - рецепт

  • часник - 2 зубчики;

  • вершкове масло - 30 г;

  • петрушка - 50 г;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Варимо макарони до готовності. Готуємо соус: у вершковому маслі обсмажуємо часник, потім додаємо очищені креветки, обсмажуємо приблизно хвилину і вливаємо вино, коли воно закипить, додаємо вершки, солимо і перчимо за смаком. Даємо соусу прокипіти, поки він не почне густіти. З'єднуємо макарони з соусом і зверху посипаємо петрушкою.