Вернуться назад Распечатать

Макарони з куркою

Макарони з куркою
Якщо ви не знаєте, що приготувати на вечерю, щоб вийшло смачно, ситно і не відняло у вас багато часу, то пропонуємо звернути увагу на рецепти макарони з куркою.

Макарони з помідорами і куркою


Інгредієнти:

  • паста - 200 г;

  • курячі грудки - 3 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • часник - за смаком;

  • базилік - 5 гілочок;

  • мелений перець, сіль - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Відварюємо Пасту так, як вказано в інструкції на упаковці. Курячі грудки нарізаємо невеликими шматочками і натираємо спеціями. Потім викладаємо м'ясні шматочки на сковороду і обсмажуємо з усіх боків на масло до утворення апетитною скоринки. Далі обережно перекладаємо курку на блюдо. Цибулю чистимо, промиваємо, дрібно шаткуємо і пасеруємо протягом 5 хвилин. Після чого додаємо порубаний дрібними шматочками болгарський перчик. Готуємо все разом ще близько 3 хвилин, помішуючи. Помідори нарізаємо кубиками і додаємо до інших овочів. Потім кладемо подрібнену зелень базиліка і видавлений через прес часник. Солимо, перчимо за смаком, перекладаємо овочеву обжарку до пасти, розмішуємо і викладаємо гіркою на красиве блюдо. Зверху прикрашаємо курячими шматочками і подаємо на стіл.

    Макарони з куркою в духовці


    Інгредієнти:

  • філе куряче - 1 шт.;

  • макарони - 150 г;

  • сир - 200 г;

  • сіль і спеції для курки - за смаком;

  • зелений сушений лук - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Для соусу:

  • майонез - за смаком;

  • кетчуп - за смаком.


  • Приготування
    Куряче філе відварюємо до готовності, потім виймаємо м'ясо, остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками. Макарони заздалегідь окремо відварюємо в ковшичке до напівготовності і гарненько промиваємо під струменем холодної проточної води.
    Далі переходимо до приготування соусу: майонез перемішуємо з кетчупом до однорідного стану. Тепер беремо невелику прямокутну форму для запікання, змащуємо її всередині рослинним маслом і рівномірним шаром викладаємо частину макаронів. Потім кладемо трохи курячого м'яса, посипаємо тертим сиром і сушеним зеленою цибулею. Після цього знову викладаємо шар макаронів і шар залишився курячого філе. Посипаємо зверху сушеним зеленою цибулею і щедро змащуємо все приготованим раніше майонезно-томатним соусом. Покриваємо страву тертим сиром і чорним меленим перцем. Відправляємо форму в нагріту духовку і запікаємо до утворення золотистої і апетитною скоринки, виставивши температуру 180 градусів. Перед подачею, нарізаємо запіканку шматочками і розкладаємо на тарілки.

    Макарони з грибами і куркою


    Інгредієнти:

  • свіжі печериці - 200 г;

  • макарони - 300 г;

  • філе куряче - 200 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сіль, перець, зелень - за смаком;

  • вершкове масло - 100 р.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати макарони з куркою. Беремо глибоку посуд, наливаємо туди воду, ставимо на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Потім воду трохи підсолюємо за смаком і кидаємо макарони. Варимо до тих пір, поки вироби не стануть м'якими, але тільки не перевареними. Далі обережно зливаємо воду і кладемо в макарони трохи вершкового масла,
    Макарони з куркою
    перемішуємо. Гриби обробляємо, промиваємо і шаткуємо невеликими пластинами. Цибулю чистимо від луски і ріжемо дрібненько. А куряче філе нарізаємо на невеликі кубики.
    Всі підготовлені продукти акуратно складаємо в сковорідку і пасеруємо на вершковому маслі хвилин 30. Робимо це тільки на повільному вогні, щоб наші продукти не підгоріли. Коли гриби з куркою будуть готові, з'єднуємо їх з макаронами і перемішуємо. Наша паста з куркою готова! Перед подачею на стіл прикрашаємо страва з макаронів і курки свіжої рубаною зеленню.