Макарони , приготовлені в духовці, виходять досить ситними і смачними. А якщо їх ще начинити який-небудь оригінальною начинкою, то від гостей не буде відбою, і все обов'язково попросять добавки.
Рецепт фаршированих макаронів в духовці
Інгредієнти: великі макарони - 250 г; м'ясний фарш - 300 г; вода - 3 л; гриби - 300 г; цибулина - 1 шт.; сир - 200 г; куркума - 1 ч. ложка; мелена паприка - 1 ч. ложка; сіль - за смаком; вершки - 200 мл; вершкове топлене масло - 30 р. Приготування Рецепт запечених в духовці макаронів досить проста і не відніме багато часу. Отже, спочатку наливаємо в каструльку воду для макаронів, ставимо на плиту, включаємо вогонь сильніше і чекаємо, поки вона закипить. Потім беремо макарони для фарширування, зазвичай вони досить щільні, кидаємо їх в киплячу воду і заважаємо, щоб вироби не злиплися між собою. Варимо макарони хвилинки 4 а потім обережно зливаємо воду, поливаємо їх рослинним маслом і даємо повністю охолонути.
Цим часом, чистимо від лушпиння цибулину і нарізаємо півкільцями. На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла, кладемо цибулю і підсмажити його до прозорого стану. Тим часом обробляємо і подрібнюємо гриби. Коли цибуля стане повністю прозорим,
викладаємо в сковороду мелену паприку і куркуму, солимо до смаку, перемішуємо і викладаємо гриби. Можете додати рубаний часник і свіжу зелень для більш пікантного смаку і аромату. Після цього кладемо в овочеву обжарку м'ясний фарш, ретельно перемішуємо і смажимо все на середньому вогні з відкритою кришкою до повної готовності фаршу і випаровування рідини.
Далі акуратно перекладаємо готову начинку в пиалку і залишаємо остигати. Потім фаршируємо макарони викладаємо їх у форму для запікання, заливаємо вершками, посипаємо сиром і відправляємо в розігріту духовку на 25 хвилин.