Вернуться назад Распечатать

Макарони в духовці - рецепт

Макарони в духовці - рецепт
Макарони , приготовлені в духовці, виходять досить ситними і смачними. А якщо їх ще начинити який-небудь оригінальною начинкою, то від гостей не буде відбою, і все обов'язково попросять добавки.

Рецепт фаршированих макаронів в духовці


Інгредієнти:

  • великі макарони - 250 г;

  • м'ясний фарш - 300 г;

  • вода - 3 л;

  • гриби - 300 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сир - 200 г;

  • куркума - 1 ч. ложка;

  • мелена паприка - 1 ч. ложка;

  • сіль - за смаком;

  • вершки - 200 мл;

  • вершкове топлене масло - 30 р.


  • Приготування
    Рецепт запечених в духовці макаронів досить проста і не відніме багато часу. Отже, спочатку наливаємо в каструльку воду для макаронів, ставимо на плиту, включаємо вогонь сильніше і чекаємо, поки вона закипить. Потім беремо макарони для фарширування, зазвичай вони досить щільні, кидаємо їх в киплячу воду і заважаємо, щоб вироби не злиплися між собою. Варимо макарони хвилинки 4 а потім обережно зливаємо воду, поливаємо їх рослинним маслом і даємо повністю охолонути.
    Цим часом, чистимо від лушпиння цибулину і нарізаємо півкільцями. На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла, кладемо цибулю і підсмажити його до прозорого стану. Тим часом обробляємо і подрібнюємо гриби. Коли цибуля стане повністю прозорим,
    Макарони в духовці - рецепт
    викладаємо в сковороду мелену паприку і куркуму, солимо до смаку, перемішуємо і викладаємо гриби. Можете додати рубаний часник і свіжу зелень для більш пікантного смаку і аромату. Після цього кладемо в овочеву обжарку м'ясний фарш, ретельно перемішуємо і смажимо все на середньому вогні з відкритою кришкою до повної готовності фаршу і випаровування рідини.
    Далі акуратно перекладаємо готову начинку в пиалку і залишаємо остигати. Потім фаршируємо макарони викладаємо їх у форму для запікання, заливаємо вершками, посипаємо сиром і відправляємо в розігріту духовку на 25 хвилин.