Рецепт приготування макаронів з овочами обов'язково знадобиться всім господиням, які хочуть спробувати з пари простих інгредієнтів приготувати справжній делікатес. Сьогодні ми будемо знайомитися зі способів приготування як м'ясних, так і вегетаріанських страв, які неодмінно прикрасять будь-який стіл.
Макарони з овочами по-італійськи
Інгредієнти: макарони з твердих сортів пшениці - 400 г; цибуля ріпчаста - 2 шт.; баклажани - 300 г; помідори - 300 г; часник - 3 зубчики; перець болгарський - 1 шт.; масло рослинне - 2 ст. л.; сир твердих сортів - 40 г; зелень сушена - 1 ч. л.; сіль і спеції - за смаком. Приготування Відварюємо макарони в підсоленій воді. Баклажани промиваємо, очищаємо і нарізаємо довгою соломкою. Лук очищаємо, подрібнюємо і змішуємо з шматочками баклажана. Потім обидва інгредієнта обсмажуємо на сковороді, змазаній рослинною олією, і присмачую приправами. Солодкий перець також промиваємо, очищаємо, нарізаємо соломкою і окремо обсмажуємо. Помідори очищаємо від шкірки, обшпаривши окропом, нарізаємо кубиками й викладаємо в блюдо до перцю. Далі змішуємо всі овочі і посипаємо зеленню. Тепер викладаємо пасту і тушкуємо все інгредієнти ще 5 хвилин. Перед подачею в кожну тарілку додаємо трохи тертого сиру.
Запіканка з макаронів з овочами
Інгредієнти: макарони з твердих сортів пшениці - 350 г; помідори - 3 шт.; сир зернистий - 200 г; вершки - 100 мл; молоко - 1 стакан; яйце куряче - 4 шт.; сир твердих сортів - 100 г; сушена зелень - 1 ст. л.; сіль і спеції - за смаком. Приготування Відварюємо макарони в підсоленій воді і скроплюємо маслом. Потім промиваємо помідори, нарізаємо кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі протягом 6 хвилин. Далі в окремій мисці змішуємо молоко, вершки, сир, яйця, спеції та зелень, доводимо все до однорідної консистенції. Форму для випікання змащуємо олією, викладаємо шарами макарони й овочі, зверху поливаємо отриманим сирно - вершковим соусом . Потім відправляємо лист в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин. Після чого запіканку прикрашаємо тертим сиром, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.
Ця страва чудово поєднується з овочевими нарізками і різними салатами, тому на фуршетному столі воно не залишиться непоміченим. Якщо ж напередодні свята вся ваша кухонна техніка зайнята - приготуйте макарони з овочами в мультиварці, щоб не міняти улюблене блюдо на нове.
Якщо ж макарони з овочами і сиром здаються вам недостатньо поживними, проведіть смачний експеримент, додавши трохи коханої м'яса. Це можуть бути макарони з овочами і фаршем, з копченостями і різними філе.
Макарони з овочами і м'ясом
Інгредієнти: філе куряче - 300 г; макарони - 250 г; цибуля ріпчаста - 1шт.; морква - 1 шт.; помідори - 2 шт.; перець солодкий - 1 шт.; часник - 1 зубчик; соєвий соус - 2 ст. л.; масло рослинне - 4 ст. л.; зелень сушена - 1 ст. л.; сіль і спеції - за смаком. Приготування Куряче філе розморожуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Потім обсмажуємо їх на сковороді, змазаній рослинною олією в
протягом 7 хвилин. Болгарський перець промиваємо, очищаємо від насіння і нарізаємо кільцями. Далі промиваємо і очищаємо, цибулю шаткуємо, а морква подрібнюємо за допомогою великої терки. Два останніх інгредієнта відправляємо на сковороду до курки і обсмажуємо разом 5 хвилин. Потім додаємо перець і нарізані півкільцями помідори. Саме час додати соєвий соус і трохи води.
Поки гаситься овочева частина страви, відварюємо в підсоленій воді макарони. Потім промиваємо під холодною водою і змішати з іншими інгредієнтами. Останнім кроком буде додавання зелені і улюблених спецій. Через ще 5 хвилин смаження макарони з куркою і овочами готові!