Вернуться назад Распечатать

Макарони з ковбасою

Макарони з ковбасою
Ця стаття прийде на виручку саме тоді, коли немає часу довго готувати. Ми розповімо, як смачно і оригінально приготувати макарони з сосискою. З абсолютно простих продуктів вийде дуже смачне блюдо.

Рецепт макаронів з сосискою


Інгредієнти:

  • спагетті - 250 г;

  • сосиски - 4 шт.;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Каструлю з великою кількістю води ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Кожну сосиску ріжемо на 3 частини. А тепер найцікавіше - протягуємо спагетті вздовж сосиски. Опускаємо наші заготовки в підсолену киплячу воду і варимо до готовності макаронних виробів. А потім зливаємо воду, або ж просто виймаємо з неї сосиски зі спагеті.

    Запіканка з макаронів і сосисок


    Інгредієнти:

  • макарони - 400 г;

  • сосиски - 150 г;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • твердий сир - 100 г;

  • шинка - 100 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • сметана - 50 мл;

  • молоко - 150 мл;

  • масло вершкове - 20 г;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Макарони варимо до готовності в підсоленій воді, потім відкидаємо їх на друшляк, додаємо рослинне масло і перемішуємо, щоб макарони не злиплися. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо макарони. Зверху розміщуємо сосиски, нарізані кружечками і шинку, нарізану дрібними кубиками.
    Тепер готуємо заливку: збиваємо яйця з додаванням молока і сметани, підсолюємо за смаком. Заливаємо макарони з сосисками підготовленою сумішшю. Зверху посипаємо твердим сиром, натертим на крупній тертці. При температурі близько 180 градусів запікаємо протягом 20 хвилин.

    Макарони з ковбасою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • макарони - 300 г;

  • сосиски - 300 г;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • кетчуп, сіль - за смаком.


  • Приготування
    Сосиски нарізаємо кружечками. В мультиварці вибираємо режим «Смаження», вливаємо в чашу олію, викладаємо сосиски і при відкритій кришці обсмажуємо їх близько 10 хвилин. Після цього додаємо кетчуп , перемішуємо і готуємо ще 2 хвилини. Тепер додаємо макарони і гарненько перемішуємо. Вливаємо гарячу воду. Її повинно бути на 1 см вище рівня макаронів, перемішуємо. Кришку мультиварки закриваємо, вибираємо режим «Плов» і час приготування 20 хвилин. Після цього відкриваємо кришку і перемішуємо вміст. Макарони з ковбасою готові, можна подавати до столу!

    Макарони з ковбасою та сиром


    Інгредієнти:

  • макарони - 300 г;

  • сосиски - 300 г;

  • сир - 100 г;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • цибуля - 100 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • томати консервовані - 300 г;

  • жирні вершки - 120 г;

  • курячий бульйон - 450 мл;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелена цибуля - 1 пучок.


  • Приготування
    Макарони з ковбасою
    Цибулю ріжемо дрібними кубиками, часник подрібнюємо, сосиски нарізаємо кружечками, а помідори - кубиками. На сковороді обсмажуємо сосиски близько 3 хвилин на оливковій олії. Потім викладаємо цибулю і готуємо, поки він не підрум'яниться. Після цього додаємо часник, перемішуємо і смажимо секунд 20.
    Вливаємо в сковороду курячий бульйон , висипаємо макарони і перемішуємо. Додаємо томати, вершки, сіль і перець за смаком. Після того, як бульйон закипів, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою хвилин 15-20 до м'якості макаронів. Потім вимикаємо вогонь, додаємо сир, тертий на дрібній тертці, і перемішуємо. Зверху посипаємо подрібненою зеленою цибулею.