Повертаючись додому з роботи, або, придумуючи страви із залишків вчорашньої вечері на обід або сніданок, ми неодмінно згадуємо про макаронах. Що може бути простіше в приготуванні? Довів воду до кипіння, посолив, засипав макарони, 7 хвилин-і готово!
Доповненням до макаронів можуть стати м'ясо, овочі, морепродукти, сир або яйця. Про останньому варіанті ми і поговоримо в цій статті.
Рецепт макаронів з яйцем і сиром
Інгредієнти: спагетті - 500 г; яйця - 3 шт.; твердий сир - 125 г; оливкова олія; сіль, перець - за смаком. Приготування Відварюємо спагетті в підсоленій воді 6-7 хвилин. Сир натираємо на тертці. Для цього рецепта можна використовувати будь-який твердий сир, але якщо ви бажаєте зберегти автентичність страви, то зупиніться на італійських: «Пармезан», «Пекоріно», «Асьяго» підійдуть ідеально. До сиру додати яйця і ретельно збийте їх. Здобріть суміш сіллю і перцем, можна додати свіжу зелень за смаком.
Зливаємо воду зі спагеті і повертаємо їх у миску. Поки макарони ще гарячі, швидко вливаємо до них яєчну суміш, олія та інтенсивно перемішуємо. Від залишкового тепла яйця моментально приготуються, а сир розплавиться.
Таким чином, можна приготувати макарони з яйцем і в мультиварці, до того ж, завдяки залишковим тепла в чашу мультиварки яйця приготуються за більш короткий час.
Макарони з яйцями на сковороді
макарони - 1/2 ст.; яйця - 10 шт.; сіль - 1/2 ч. ложки; перець - 1/4 ч. ложки; сир «Моцарелла» - 60 г; листя базиліка (подрібнені) - 2 ст. ложки; вершкове масло - 1 ст. ложка; «Панчетта» - 100 г; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; спаржа - 8 шт. Інгредієнти: Пасту відварюємо в підсоленій воді близько 5 хвилин. Зливаємо, даємо воді стекти. Яйця збиваємо з сіллю і перцем, додаємо подрібнений базилік і тертий сир, добре перемішуємо.
У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому нарізану «Панчетту» близько 5 хвилин. Потім додаємо подрібнену цибулю і продовжуємо готування ще 2-3 хвилини до тих пір, поки він не розм'якшиться. Тепер настала черга спаржі, її також необхідно обсмажити разом з цибулею пару хвилин. До обсмажених з Беконом» овочів додаємо відварену пасту, перемішуємо і заливаємо все яєчно-сирною сумішшю. Безперервно помішуючи вміст сковороди, смажимо яйця з пастою близько 2 хвилин і знімаємо з вогню.
До речі, якщо вам не вдалося знайти «Панчетту», то замініть її шинкою або копченою ковбасою. Макарони з яйцем і ковбасою завжди були відмінним поєднанням.
Як приготувати макарони в духовці з яйцем?
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; макарони; кетчуп - 3 ст. ложки; вустерширський соус - 1/2 ст. ложки; пластівці чилі - 1/4 ч. ложки; оливкова олія; «Пармезан»; зелень для прикраси. Приготування Макарони , в нашому випадку звичайні черепашки, відварюємо згідно інструкції на упаковці. Як тільки паста буде зварена, зливаємо її і заправляємо невеликою кількістю оливкової олії.
У невеликій мисці змішуємо кетчуп, вустерширський соус , пластівці чилі і щіпку солі з перцем. Змішуємо макарони з отриманим гострим соусом і викладаємо у змащену маслом форму для запікання, в центрі робимо
невелике заглиблення, в яке пізніше будуть вбиті яйця. Випікаємо пасту спочатку окремо при 180 градусах 8-10 хвилин, а потім ще 10-15 хвилин з яйцями. Макарони, запечені з яйцем, слід відразу ж посипати тертим «Пармезаном», свіжою зеленню, а вже після подавати до столу.
Таким чином можна запекти будь-який вид пасти, причому змішати його можна з різноманітними соусами, починаючи від того що представлений в рецепті і закінчуючи класичними «бешамелем», томатним соусом або сумішшю з топленого вершкового масла і трав.