Вернуться назад Распечатать

Макарони з сиром

Макарони з сиром
Це блюдо точно припаде до смаку тим, хто не вживає в їжу м'ясо і рибу, а для решти чудово підійде в розвантажувальні дні.
Здавалося б, що простіше: зварила макарони (пасту, як кажуть у Європі), додав сир, перемішав і - готово. Можна сказати, майже так, але вийде дещо сухувато (особливо, якщо сир нежирний).
Тому вивчимо, як смачно приготувати макарони з сиром.
Перш за все, вибираємо якісні макаронні вироби з твердих сортів пшениці (маркування на упаковці «група А»). Сир краще використовувати свіжий, середньої жирності.

Рецепт макаронів з сиром


Інгредієнти:

  • макаронні вироби (будь-які) - близько 400 м;

  • сир свіжий - близько 300 м;

  • натуральне вершкове масло - близько 50 р.


  • Приготування
    Варимо макарони аль денте (тобто протягом середнього часу від вказаного на упаковці) і відкидаємо на друшляк. Не промиваємо. Кладемо в гарячі макарони масло і перемішуємо. Розкладаємо по тарілках і додаємо сир. Перемішуємо і їмо. Просто, правда?
    А можна цікавіше.
    Замість масла можна приправити макарони з сиром соусом з основою з натуральної сметани (або вершків, молочних, зрозуміло). Приправимо сметану або вершки продавлений часником, гострим червоним перцем та іншими меленими спеціями на ваш смак. А ще зверху можна присипати подрібненою зеленню. Так буде набагато смачніше.
    Буде ще цікавіше, якщо купити спеціальні макаронні вироби для фарширування (каннелоні, наприклад, або великі «ракушки»).

    Макарони, фаршировані сиром в духовці


    Інгредієнти:

  • каннелоні - 300 г;

  • сир свіжий - 05 кг;

  • яйце куряче - 2 шт.;

  • паприка солодка мелена;

  • свіжа зелень;

  • вершки молочні натуральні - близько 100 мл;

  • масло вершкове натуральне - близько 20-30 г;

  • сир твердий - близько 80 р.


  • Приготування
    Каннелоні відварюємо протягом 5-8 хвилин, не більше, і відкидаємо на друшляк. Сир змішуємо з
    Макарони з сиром
    1 яйцем, паприкою і добре подрібненою зеленню. Коли каннелоні дещо охололи, фаршируємо кожну сирною начинкою. Змащуємо вершковим маслом трохи підігріту вогнетривку форму і викладаємо каннелоні. Змішуємо вершки з яйцем, трохи додаємо сіль і поливаємо конструкцію з каннелоні. Запікаємо в духовій шафі протягом 25-30 хвилин при середній температурі. Коли скоринка стала рум'яною, посипаємо тертим сиром і прикрашаємо зеленню.
    Вийшла смачна запіканка з макаронів з сиром. До цієї страви добре подати легкого фруктового пива або рожевого столового вина.