Вернуться назад Распечатать

Як посмажити макарони на сковороді?

Як посмажити макарони на сковороді?
Макарони - звичне і улюблене багатьма блюдо. Готуються вони швидко, тому часто виручають, коли потрібно терміново щось приготувати. Але, як правило, всі ми знайомі з відварними макаронами . А ми вам зараз розповімо, як приготувати смажені макарони. Запевняємо вас, вийде дуже смачно.

Макарони, смажені на сковороді


Інгредієнти:

  • макарони - 05 кг;

  • томатний соус - 4 ст. ложки;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • відварене куряче філе - 1 шт.;

  • сіль, паприка - за смаком.


  • Приготування
    На суху розігріту сковороду висипаємо макарони і обсмажуємо, помішуючи, поки вони не підрум'яняться. Після цього додаємо вершкове масло, перемішуємо, викладаємо томатний соус, куряче філе, нарізане шматочками і знову перемішуємо. Вливаємо окріп, його має бути стільки, щоб макарони були покриті. Сіль і спеції додаємо за смаком. Вогонь зменшуємо і тушкуємо під закритою кришкою до випаровування всієї води.

    Макарони з яйцями на сковороді


    Інгредієнти:

  • макарони - 100 г;

  • яйця курячі - 2 шт.;

  • вершкове масло;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Засипаємо макарони у киплячу підсолену воду і відварюємо до готовності. Потім відкидаємо на друшляк і промиваємо під холодною водою. На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому макарони протягом 2-3 хвилин. Після цього додаємо яйця і добре перемішуємо, готуємо ще 5 хвилин на невеликому вогні, після чого макарони з яйцями готові!

    Як смажити макарони на сковороді?


    Інгредієнти:

  • макарони твердих сортів - 120 г;

  • каррі - 1 ч. ложка;

  • сіль, чорний мелений перець - за смаком;

  • кріп, лавровий лист - за смаком;

  • оливкова олія - 30 мл;

  • вода - 2 склянки.


  • Приготування
    На сковороду наливаємо оливкову олію, розігріваємо, потім додаємо карі і чорний мелений перець. Спеції обсмажуємо секунд 30. Після цього висипаємо сирі макарони і обсмажуємо хвилини 3. Вливаємо холодну воду, перемішуємо, додаємо лавровий лист і збільшуємо вогонь до максимуму. Під закритою кришкою готуємо близько 10 хвилин. Готові смажені макарони посипаємо подрібненим кропом.

    Макарони на сковороді по-вірменськи


    Інгредієнти:

  • макарони - 05 кг;

  • соняшникова олія - 60 мл;

  • вершкове масло - 80 г;

  • вода - 2 склянки;

  • Як посмажити макарони на сковороді?

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • чорний мелений перець - щіпка.


  • Приготування
    У сковороді розтоплюємо вершкове масло, вливаємо олію, перемішуємо і прогріваємо. Висипаємо макарони. Помішуючи, обсмажуємо їх, поки вони не стануть золотистого кольору. Тепер перекладаємо макарони в каструлю, солимо за смаком і заливаємо водою. Вона повинна покривати макарони приблизно на 1 см На середньому вогні варимо, поки не википить вода, потім вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і даємо настоятися 10 хвилин.