Хто не пробував макарони з котлетами? Макарони з котлетами пробували все, і не просто пробували, а напевно готують це блюдо вже багато років і не перестають його любити менше. І правда, такого роду рецепти прості і доступні більшості з нас, так чому б не присвятити статтю оригінальним методам приготування цієї кулінарної класики, наприклад рецептом в мультиварці або духовці.
Як приготувати макарони з котлетами в мультиварці?
Інгредієнти: фарш (яловичина+свинина) - 500 г; цибуля ріпчаста -1 шт; макарони - 400 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Фарш з яловичини зі свининою, або курки гарненько приправляємо і змішати з натертою на дрібній тертці ріпчастою цибулею. За допомогою пари змочених у воді рук формуємо з фаршу котлетки і викладаємо їх у кошик мультиварці, призначену для варіння на пару.
У чашу мультиварки наливаємо воду і встановлюємо поверх кошик з котлетами. Закриваємо каструлю кришкою, встановлюємо режим «Варка на пару» на 15 хвилин. Наполовину пропарені котлети дістаємо з мультиварки, у воду засипаємо макарони і повертаємо кошик на колишнє місце. Через 15 хвилин наша страва буде готове.
Рецепт макарони з котлетами в духовці
Інгредієнти: яловичий фарш - 500 г; білий хліб - 2 скибочки; часник - 2 зубчики; свіжа петрушка - 1 пучок; тертий «Пармезан» - 1/4 ст.; молоко - 2 ст. ложки; яйце - 1 шт.; спагетті - 400 г; сіль, перець - за смаком. Приготування З білого хліба витягаємо м'якуш. Петрушку грубо рвемо руками і кладемо в чашу блендера разом з очищеним часником. Перемелюємо петрушку з часником до однорідності, додаємо м'якуш, тертий
«Пармезан» і повторюємо процедуру. Додаємо в хлібну масу молоко, щоб зволожити її і змішуємо з яловичим фаршем. Слідом за хлібом відправляємо у фарш яйце, а також хорошу порцію >солі і перцю. Скачуємо з фаршу тюфтельки і викладаємо їх на лист для випічки. Готуємо наші котлетки в духовці 10-15 хвилин при максимальній температурі.
Поки котлети запікаються, ми можемо зайнятися макаронами, тут ніяких премудростей, а лише слідування вказівкам на упаковці: кидаємо спагетті в киплячу воду, варимо 7-8 хвилин, зливаємо і заправляємо оливковою олією або вершковим маслом.
Подаємо котлетки разом з томатним соусом і свіжоприготовленими макаронами. При бажанні прикрашаємо зеленню і посипаємо додатковою порцією сиру.