Вернуться назад Распечатать

Макарони з котлетами

Макарони з котлетами
Хто не пробував макарони з котлетами? Макарони з котлетами пробували все, і не просто пробували, а напевно готують це блюдо вже багато років і не перестають його любити менше. І правда, такого роду рецепти прості і доступні більшості з нас, так чому б не присвятити статтю оригінальним методам приготування цієї кулінарної класики, наприклад рецептом в мультиварці або духовці.

Як приготувати макарони з котлетами в мультиварці?


Інгредієнти:

  • фарш (яловичина+свинина) - 500 г;

  • цибуля ріпчаста -1 шт;

  • макарони - 400 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Фарш з яловичини зі свининою, або курки гарненько приправляємо і змішати з натертою на дрібній тертці ріпчастою цибулею. За допомогою пари змочених у воді рук формуємо з фаршу котлетки і викладаємо їх у кошик мультиварці, призначену для варіння на пару.
    У чашу мультиварки наливаємо воду і встановлюємо поверх кошик з котлетами. Закриваємо каструлю кришкою, встановлюємо режим «Варка на пару» на 15 хвилин. Наполовину пропарені котлети дістаємо з мультиварки, у воду засипаємо макарони і повертаємо кошик на колишнє місце. Через 15 хвилин наша страва буде готове.

    Рецепт макарони з котлетами в духовці


    Інгредієнти:

  • яловичий фарш - 500 г;

  • білий хліб - 2 скибочки;

  • часник - 2 зубчики;

  • свіжа петрушка - 1 пучок;

  • тертий «Пармезан» - 1/4 ст.;

  • молоко - 2 ст. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • спагетті - 400 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    З білого хліба витягаємо м'якуш. Петрушку грубо рвемо руками і кладемо в чашу блендера разом з очищеним часником. Перемелюємо петрушку з часником до однорідності, додаємо м'якуш, тертий
    Макарони з котлетами
    «Пармезан» і повторюємо процедуру. Додаємо в хлібну масу молоко, щоб зволожити її і змішуємо з яловичим фаршем. Слідом за хлібом відправляємо у фарш яйце, а також хорошу порцію >солі і перцю. Скачуємо з фаршу тюфтельки і викладаємо їх на лист для випічки. Готуємо наші котлетки в духовці 10-15 хвилин при максимальній температурі.
    Поки котлети запікаються, ми можемо зайнятися макаронами, тут ніяких премудростей, а лише слідування вказівкам на упаковці: кидаємо спагетті в киплячу воду, варимо 7-8 хвилин, зливаємо і заправляємо оливковою олією або вершковим маслом.
    Подаємо котлетки разом з томатним соусом і свіжоприготовленими макаронами. При бажанні прикрашаємо зеленню і посипаємо додатковою порцією сиру.