Важко уявити наш раціон без макаронних виробів. З них можна приготувати безліч різноманітних страв: салати, гарніри, супи або запіканку . Поєднання макаронів з брокколі є дуже оригінальним і легко засвоюваним, а легкий аромат часничку і соусу додають блюду загадкову пікантність.
Рецепт макаронів з брокколі
Інгредієнти: брокколі - 400 г; макарони - 400 г; молоко - 200 мл; сир - 200 г; часник - 1 зубчик; вершкове масло - 50 г; борошно - 1 ст. ложка; рослинна олія; сіль. Приготування Для приготування цієї страви, капусту розбираємо на суцвіття, відрізаємо довгі черешки, опускаємо в киплячу воду і варимо хвилин 3-5. Якщо ви використовуєте морожену брокколі, опускаємо її в холодну воду і варимо 2-3 хвилини після закипання. Потім зливаємо воду і відставляємо каструльку в бік.
Відварюємо макарони у підсоленій воді протягом 10-15 хвилин. Далі відкидаємо готові вироби на друшляк. Після цього розігріваємо сковороду, наливаємо в неї рослинне масло, додаємо подрібнену часточку часнику, викладаємо макарони і варену брокколі, акуратно перемішуємо і знімаємо з вогню.
Тепер давайте приготуємо сирно-молочний соус. Для цього прогріваємо на сухій сковороді борошно до рожевого кольору, додаємо вершкове масло і розтираємо, щоб не було грудочок. Виливаємо в сковороду молоко, ретельно збиваємо до отримання однорідної маси. Прогріваємо соус до загусання, але не кип'ятимо. Як тільки суміш почне пузиритися, зменшуємо вогонь до мінімуму і всипаємо в суміш дрібно натертий сир. Додайте сіль і спеції за смаком. Тримаємо на слабкому вогні ще 3 хвилини, постійно помішуємо. Тепер викладаємо макарони з брокколі на теплі тарілки, посипаємо сиром, поливаємо гарячим соусом і відразу подаємо до столу.
Макарони з брокколі і куркою
Інгредієнти: куряче філе - 350 г; броколі 250 г; сир - 100 г; цвітна капуста - 200 г; макарони - 200 г; цибулина - 1 шт.; помідори - 3 шт. Приготування Цибулю очищаємо від лушпиння, подрібнюємо і обсмажуємо до золотистого кольору. Куряче філе промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками, а броколі розбираємо на суцвіття і довільно шаткуємо разом з обробленою цвітною капустою. Помідори нарізаємо часточками. Тепер викладаємо до цибулі м'ясо і обсмажуємо ще хвилин 25. Після додаємо цвітну капусту, броколі, помідори і спеції. Макарони окремо відварюємо до готовності, зливаємо воду і запускаємо в сковороду з овочами. Все перемішуємо і подаємо страву гарячою, присипавши зверху тертим сиром і свіжою зеленню.